Női kézilabda

2015.08.14. 14:31

DKKA: győzelemmel kezdődött a IV. Kohász-Hummel Kupa (frissítve)

A Dunaújváros Sportcsarnokban péntek délelőtt hat női kézilabdacsapat részvételével megkezdődött a IV. Kohász-Hummel Kupa. A Dunaújvárosi Kohász a Debrecen ellen győzelemmel kezdett.

Agárdy Csaba

Rekkenő hőség fogadta a Dunaújváros Sportcsarnokban a csapatokat. De ez minden együttest egyformán lelohasztott. Péntek délelőtt a Dunaújvárosi Kohász a Debrecen csapatával játszotta le első csoportmérkőzését. Előtte pedig a román Zalau (Zilah) mérkőzött meg a Fehérvár gárdájával. A nyitómérkőzésen az is kiderült, hogy a Zilah együttese teljesen megváltozott. Több játékos is távozott tőlük, s helyettük fiatalokat épített be a csapatba Tadici mester. A Fehérvár viszont nagyszerűen játszott, komoly vereséget mért a vendégekre. 12-9-es félidő után 27-19-re nyertek a fehérváriak.

Ezután következett a Dunaújvárosi Kohász és a Debrecen párviadala.

D. Kohász - Debrecen  25-23 (11-12)

D. Kohász: Oguntoye Azari 5, Kovács 9, Bulath 3, Takács B. 3, Triscsuk 4, Vincze 1. Csere: Takács D., Szalai, Nick, Hajtai. Edző: Mátéfi Eszter.

Debrecen: Vig Varsányi 3, Despotovic 2, Klikovac 2, Siska, Kudor 2, Kelemen 5. Csere: Horváth-Pásztor _ Slakta 1, Garbuz 5, Szilágyi 2, Sirián, Marincsák, Kiss, Karnik 1. Edző: Varga József.

Nagyszerűen kezdett a dunaújvárosi együtt, és már az első percekben látszott a hazai csapaton, hogy nagyon élvezi a játékot Egyedül a debreceni Kelemen okozott gondot Oguntoye kapusnak. 8-3 után azonban megváltozott a kép. Egyre jobban jött fel a vendéggárda, mivel a Kohász védekezése akadozott. Az első huszonöt perc végén a debreceniek vezettek 12-11-re.

Fordulást követően a türelmetlen, elsietett támadások miatt növelte előnyét az ellenfél. Már 15-12-re is vezettek a hajdúságiak. Ezután viszont a Kohász kapcsolt nagyobb sebességre, és igyekezett a lemaradást behozni. Ez hozott is eredményt, mert a mérkőzés hajrájában fordított a hazai együttes. Kovács, Bulath, Azari, Triscsuk dobálták a gólokat.

Mátéfi Eszter: - Jól indult a mérkőzés számunkra, majd kissé visszaestünk. A második félidőben megint összeállt a védekezésünk, és nagyot hajráztunk a végén.

Frissítés: A Fehérvár KC másfél óra szünet után lépett pályára a friss Ipress Center Vác ellen, és döntetlent ért el.FKC–Ipress Center Vác 22-22 (11-13)A múlt hétvégén Zilahon felkészülési tornát nyerő fehérváriak (Herr O. (Sipeki) - Tanabe 1, Májer, Csáki 3, Horváth B., Tápai 7/2, Hajduch, Isitate 3, Bandelier, Herr A. 5/4, Mayer 2, Emberovics 1) nagyot küzdöttek, a második félidőben fordítottak is, de a végén hétméterest hibáztak.

A délutáni fordulókban aztán a Vác 30-17-re verte a Zalaut, a dunakanyariak végeztek a csoport élén, és szombaton a döntőben lépnek pályára. A dunaújvárosiak másik csoportmérkőzése az orosz Zvezda Zvenigorod ellen volt, a Kohász 25-24-re nyert. A szombati helyosztókon a dunaújvárosiak 14 órakor a Vác ellen fináléznak, míg a Fehérvár KC az orosz Zvezda Zvenigorod együttesével csap össze a bronzéremért. A harmadik helyért vívott helyosztó 12 órakor kezdődik, 10 órakor az ötödik helyért csatáznak a Zilah és a Debrecen csapatai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!