Női kézilabda

2015.05.05. 17:18

Sokak szerint a bronzérem sorsa majd csak a harmadik találkozón dől el

Dunaújváros - Két vagy három Érd elleni mérkőzésen eldől: vajon bekerül-e a dunaújvárosi női kézilabdázók vitrinjébe a bronzérem.

Jankó Árpád

Szerda este Érden rendezik meg az első találkozót a harmadik helyért. Ezt követően május 13-án Dunaújvárosban lesz a visszavágó, s ha szükség lesz harmadik mérkőzésre (két győzelem kell a bronzéremhez), akkor azt szintén a Dunaújváros Sportcsarnokban játsszák le. Ez mindenképpen kedvező lehet a párharcban.

Ferling Bernadett erős motivációja: két-három meccs és vége!
Fotó: Ady Géza

De legyen túl a Kohász a mai találkozón, mégpedig sikeresen. Bárhogy is lesz, a végső győzelembe vetett hitet nem szabad elveszteni. Tudjuk, ahogy tavaly, most sem lesz könnyű ez a menet. Radulovics Bojana, az Akadémia szakmai igazgatója is nagyon keményen játszó és komoly ellenfélnek tartja az érdi együttest.

- Úgy tapasztalom, hogy az Érd a bajnokság végére mindenképpen jó formába lendült. Masszív, stabil gárda, küzdeni is tudnak. Ám mi is rendelkezünk hasonló jellemvonásokkal. Szoros eredményt várok, és azt, hogy az egész csapat odateszi magát már a mai első találkozón is. Általában ilyen nagy csatában a védekezés minősége dönti el a győzelmet. Nekünk is ez lesz a legfontosabb, azaz a védelem segítsen majd a kapusainknak. A tavalyi keretünk vékonyabb volt a mostaninál, és erősebb volt az Érd csapata, mégis csak a szerencsének köszönhette vetélytársunk a sikert.

György László pályaedző, Mátéfi Eszter segítője jól emlékszik még egy nagy bravúrra játékos korában.

- A Dunaferr férficsapata Szegeddel vívott nagy csatát itthon, és végül hetesekkel nyertünk. Ez pedig a szív, az egység és az erő diadala volt a szegedi sztárok ellen. Most a két női csapat között nincs nagy különbség tudásban. Elképzelhető, hogy harmadik meccs dönti el a bronzérem sorsát. A két csapat nagyon jól ismeri egymást. Biztos az érdi edző is fog valami meglepetést belevinni a játékukba, mint ahogy mi is arra készülünk, hogy meglepjük őket. Az ellenfelünk magas játékosokból álló fallal védekeznek, egy jó kapus előtt. Általában ez az alapállásuk a játékban. De ezt a stílust már mi is jól ismerjük, és tudjuk az ellenszerét. S hogy mi dönthet például ma este az első találkozón? Szerintem az akarat, a csúszás-mászás mellett taktikusan kell kézilabdázni. Sorsdöntő lehet, hogy az edzéseken begyakorolt elemeket mennyire tudjuk majd kivitelezni élesben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!