Női kézilabda

2015.03.03. 20:20

Két fontos meccs, új csapat szervezése és a kézilabdacsarnok építése

Dunaújváros - Már csak két bajnoki mérkőzés van hátra az idei női kézilabda-bajnokság alapszakaszából. Most szombaton a fővárosban az MTK vendége lesz a Kohász.

Jankó Árpád

Majd március 14-én a Szeged ellen fejezi be a sorozatot a dunaújvárosi együttes mégpedig hazai csarnokban. De nézzük a riválisok helyzetét. Jelenleg a harmadik az Érd 25 ponttal, negyedik a Dunaújvárosi Kohász szintén 25 ponttal. Ötödik a Siófok 24 ponttal. A két rivális menetrendje pedig a következő. Szerdán játszik az Érd a Győri ETO otthonában (!), majd az MTK csapatát fogadja. A Siófok otthon látja vendégül a Fehérvár gárdáját, majd a Balaton-partiak az utolsó fordulóban Vácra utaznak.

Ami már biztosnak látszik: a dunaújvárosi együttes amennyiben csak a Szeged csapatát győzi le, akkor is benn van a legjobb négy között. De ezzel a verzióval nem szabad foglalkozni. A Kohásznak szombaton az MTK-nál is nyerni kell. Óriási csalódást jelentene, ha ez nem így történne.

Triscsuk Krisztina lendületes, remek, eredményes játékában szombaton megint  bízhatunk

Szemenyei István, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ügyvezető igazgatója szerint, ha a csapat a Győr ellen mutatott extázis, lendület, gyorsaság, magabiztosság és remek játék csak hetven százalékát nyújtja, akkor is nagy előnnyel kell nyerni Mátéfi Eszter együttesének.

- Tudtuk, hogy a bajnokság vége előtt még nehéz időszak vár ránk, a nemzetközi kupamérkőzések, a Fradi elleni bajnoki találkozó. De már a Győr ellen mutatott akarat és játék, no meg az FTC elleni Magyar Kupa-találkozón látott ellenállás alapján mondhatom, felfelé mozdult a csapat. Nem titok, hogy a vezetés, amikor kellett felemelte a hangját nem a vereségek, hanem a mutatott játék, a mentalitás miatt. Leültünk a játékosokkal, edzőkkel, akadtak kisebb súrlódások is, de ezek belső dolgok, és már lezártnak tekintjük. Most a lényeg a két bajnoki mérkőzés megnyerése. Mi döntünk a saját jövőnkről. Majd jöhet a rájátszás. A tavalyi balszerencsés bronzcsaták után most adósságot törlesztve hátha megvalósul az érmes álom.

Az ügyvezető igazgató arról is nyilatkozott, hogy zajlanak a szerződések meghosszabbításai, a tárgyalások. Ami nagyon jó hír, hogy a csapat rutinos kulcsjátékosai maradnak, de több játékos leigazolása is tervezett. (Azt már a hírlapíró teszi hozzá, hogy ha a kiszemelteket megszerzi a Kohász vezetése, nagyszerű csapata lesz jövőre is Dunaújvárosnak.) A neveket egyelőre és ez érthető még nem hozzák nyilvánosságra. Köztudott, hogy Ferling Bernadett a bajnokság végén elbúcsúzik az aktív játéktól, de az Akadémia más beosztásban alkalmazni fogja.

Szemenyei István ügyvezető igazgató optimista a jövőt illetően is
Fotó: Ady Géza

Szemenyei István a csarnoképítésről is beszélt.

- A terv a következő. A jelenlegi röplabdacsarnok (kis terem) falai lesznek kitolva, és körbe építik egy ezerötszáz nézőt befogadó lelátóval. A legkorszerűbb építéssel, komforttal berendezett, igen korszerű csarnok készül majd el, amelyet egy válaszfüggönnyel ketté lehet osztani. Egyéb helyiségek, például egy látványos büfé is felépül majd. A terv nagyszerű, mert egy modern, minden igényt kielégítő, szép csarnoknak örülhetünk jövőre. Tehát a lényeg: nem épül zöldberuházással egy másik helyen kézilabdacsarnok. A jelenlegi teremben zajlanak a röplabda-mérkőzések, a futsal meccsek, és munkateremként is működik. Jelenleg úgy látszik, hogy a megvalósítás idején sem kell albérletbe költöznünk. A mostani terem korszerűsítése az új kézilabdacsarnok felépítése után folytatódik majd. A kiemelt beruházásról kormányhatározat született, de végig kell járni a szokásos lépéseket: költségvetési fő számok elfogadása, közbeszerzési tervek, ingatlannal kapcsolatos intézkedések, a kivitelezés költségvetése és egyebek. Ez azt jelenti, hogy több hónap is eltelik még addig, amíg az első kapavágásra sor kerül. Ez pedig a jövő év elején várható.

 




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!