Női kézilabda

2015.08.12. 14:36

Szalai Babett az irányítói szerepkörben most már Ferling Bernadett helyén fog kézilabdázni

A Dunaújvárosi Kohász kézilabdacsapatának új szerzeménye, Szalai Babett huszonöt éves, és a siófoki együttesből érkezett.

Jankó Árpád

Tízéves korában Körmenden ismerkedett meg a kézilabdázással. Mivel később Győrben végezte gimnáziumi tanulmányait természetesen az ETO-ban folytatta sportpályafutását. A tehetséges fiatal játékos a junior válogatottnak is tagja volt.

- Győrben játszottam öt évig. Ezt követően Debrecenbe igazoltam, de ott csak egy évet töltöttem. Nagyon kevés játéklehetőséget kaptam. Így azután váltottam, és elkerültem a siófoki együtteshez. A Balaton fővárosában öt évet kézilabdáztam. És most a Dunaújvárosban folytatom a játékot.

Szalai Babett gyors, a csapatot irányító játékos, aki gólt is szerez
Fotó: Zsedrovits Enikő

- Tehát úgy döntött: ide jön. És már egy hónapja új csapatában, a Kohászban gyakorol...

- A siófoki évek után, úgy gondoltam, hogy nagyobb kihívásokat kell keresnem. No és természetesen magamból is többet szeretnék kihozni. Miután beszéltem az Akadémia irodavezetőjével, Horváth Tiborral, eldőlt: céljaim eléréséhez a dunaújvárosi szereplés lesz a legmegfelelőbb. Az eddigi munka alapján nagyon pozitív tapasztalatokat szereztem. Szimpatikus az egész csapat, a vezetők, és Dunaújváros is megtetszett. Máris kijelenthetem: szeretek itt lenni.

- Milyennek látja a felkészülési munkát?

- Jól haladunk. Kezd összeállni a játékunk. Én irányítói feladatot kapok leginkább, de játszottam már több poszton, például balszélsőként is. Idő kell ahhoz, hogy összeszokjunk, meg kell ismerni a csapattársak játékát is. A védekezés-támadás még nem száz százalékos, de sokat gyakoroljuk. Ami biztos: készen állunk majd a bajnokság kezdetére. Tudom, hogy erősödtek a riválisok is, de a most alakuló Kohász is erős, jó csapat lesz. Remélem, ez majd látható lesz a pénteki-szombati hazai kupán is. Bár ez a rendezvény is a felkészülést szolgálja, de mivel mi vagyunk a házigazdák, örülnék, ha megnyernénk a Kohász-Hummel Kupát. Ami pedig a csapatunkat illeti, konkrét cél helyett szeretném, ha a tőlünk telhető legjobb helyen végeznénk a bajnokság végén. Én pedig képes legyek arra, hogy a maximumot tudjam nyújtani, amivel segíthetem a jelenlegi csapatomat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!