Női kézilabda

2014.09.10. 17:35

Szerencsére bővebb már a keret: van kivel helyettesíteni a hiányzókat

Dunaújváros - Jól érzi magát? A kérdésemet Sánta Dórának tettem fel. Ő pedig visszakérdezett: testileg vagy lelkileg?

Jankó Árpád

S mivel a kettő egymást feltételezi, mindkettőre kíváncsiak a a szurkolók.

- Szerencsére a derekam már a terhelésre nagyon jól reagál. Mindent úgy csinálok, ahogy más. Az időjárásváltozást azért megérzi a gerincem, de ezzel nem törődöm. Túl tettem magam a gerincsérülésen, és nincs már bennem félsz vagy gátlás, tudok önbizalommal kézilabdázni. Egyre jobban visszatérnek a régi mozdulatok, a játékelemek, és a gyorsaságom is sokat javult. tehát elmondhatom: lelkileg is rendben vagyok. A Siófok elleni találkozón hosszú idő után meglőttem az első gólomat, és remélem, hogy azt majd követi a többi.

- Akár már szombaton a Debrecen ellen...

- A feladatom elsősorban a védekezés lesz, mivel Gera Szimonettát is nélkülöznünk kell, lehet, hogy a jobb oldalon a támadásban is több szerepet kapok. A Kohász Kupán megvertük a debreceni csapatot, de ebből nem szabad kiindulni. nagyon oda kell erre a mérkőzésre figyelnünk. Mindig van javítani való. Most az kellene, hogy a ziccereket bedobjuk, és a gyors játékunkban ne kövessünk el sok technikai hibát. Úgy kell játszanunk és nyernünk szombaton, hogy az pozitív élményt jelentsen nekünk. Mert a siker kihat a következő hetekre is. Viszi előre az egész csapatot. Otthon győzni, és meghálálni a közönség biztatását: ezért dolgozunk.

Sánta Dóra hosszú idő után nagyon várt gólt dobott ezek után jöhetnek a következő találatok

Mátéfi Eszter vezetőedzőtől természetesen elsősorban az idegenbeli győzelem, a Mosonmagyaróvár elleni siker összefoglalóját kértem.

- Értékes két pontot szereztünk. Nem szabad elfelejteni, hogy ez a nagyon tehetséges, fiatal csapat Vácott verte meg a hazaiakat. tele vannak gátlástalansággal, önbizalommal. Szerencsére a kemény harcban nem sérült meg újabb játékosom. Az első félidőben okosan, jól kézilabdáztunk, a fordulás után viszont nagyon sok helyzetet kihagytunk. De, helyén volt a lányok esze, szíve.

- Szombati ellenfelünk a Debrecen újabb vereséget szenvedett, most a Váctól...

- Mégis azt mondom: nem lefutott ez a találkozó. A védekezésünk rendben van, támadásban kell jobban koncentrálni: ziccereket, büntetőket bedobni, és pontosan játszani. Meg kell oldani most Gera kiválásával a jobb oldali játékot. Úgy tervezem, hogy a fiatal, tehetséges Ács Anna kap most ebben komoly feladatot. Remélem, élni fog a lehetőséggel. Itthon szombaton csak a győzelem elfogadható eredmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!