Női kézilabda

2014.09.24. 18:15

Nem kirándulni érkezik Dunaújvárosba a váci női kézilabdacsapat

Dunaújváros - A hétvégi fehérvári vereség természetesen nem okozott örömet a Dunaújvárosi Kohász első osztályú női kézilabdacsapatnál. Nincs pánikhangulat, de elgondolkodásra azért van ok.

Jankó Árpád

Annál is inkább, mivel a Kohász játékának minősége maradt a vártnál alább. Holott a Kohász a mérkőzés szünetében még vezetett a Fehérvár ellen.

Mátéfi Eszter, a dunaújvárosi szakvezető őszintén bevallotta, hogy ennyi technikai hibával, amennyit szombaton produkált csapata nem is lehet győzni, sőt még pontot sem szerezni.

- Mivel számoljuk, pontosan tudjuk: huszonegy technikai hibát vétettünk, ez pedig nagyon sok. Pontatlanok voltunk, és esélyünk sem volt a pontszerzésre. S ami ismét bosszantó, hogy az emberelőnyös helyzeteink számunkra nem voltak gólszerzési lehetőségek, sorra elfecséreltük azokat. Átlátszó játékunkat a fehérváriak leolvasták.

Mátéfi Eszter azt is elárulta, hogy a vereség után a tanulságokat részletesen megbeszélték a játékosokkal, és mindenki odateszi majd magát a pénteki (18 óra) Vác elleni hazai találkozón. Ebben bíznak a csapat szurkolói is.

Ám az idei bajnokság erősségét egyre inkább tapasztalhatjuk a fordulók eredményeiből. Figyelmeztető, hogy a Vác, bár a nyitányon egy góllal kikapott otthon a mosonmagyaróváriaktól, de megverték a Békéscsabát, és legutóbb Debrecenből is elhozták a két pontot. A jelenleg hatodik helyezett Kohász mögött áll a váci gárda szintén négy ponttal a hetedik helyen. A Győr és az FTC után a harmadik a Fehérvár, negyedik a Siófok és ötödik az Érd együttese.

Tehát egy-két csapatot leszámítva nincs abszolút esélyese már a találkozóknak. S hogy mit tud a váci csapat? Először is tudni kell erről a gárdáról, hogy ha van Kohász-szív, van Váci-szív is. Rendkívül harcosak, soha nem adják fel a küzdelmet. Mennek, hajtanak a végét jelző sípszóig. Ezt pedig úgy teszik, hogy a keretükben jó pár komoly erőt képviselő játékos remekel. Bíró Bianka kapus hétről hétre csapata egyik legjobbja, Farkas Veronika pedig jelenleg vezeti a góllövő listát huszonkilenc góllal. Sokat mond a pénteki mérkőzésre utaló mondata: Dunaújvárosban bármi megtörténhet... Ez nagy önbizalomra vall. De ne felejtsük megemlíteni a macedón igazolást. A Vardar Szkopje csapatából érkezett Vácra Marija Steriova átlövő, aki szintén hatosával dobálja a gólokat. Ezek a számok is mutatják, hogy a pénteki ellenfelünk általában betalál. kevés ziccert hagy ki.

Pérsze annak ellenére, hogy jó ha mindezeket figyelembe vesszük, a pénteki hazai találkozón akármilyen játékkal, de nyernünk kell a vendégek ellen. Erre pedig képes a Dunaújvárosi Kohász.. Majd utána ismét itthon játszanak Ferlingék a Békéscsaba ellen. Azaz két olyan alkalom következik, amelyeket ha sikeresen vesz a dunaújvárosi csapat, akkor helyre billenhet a mérleg nyelve, ami valljuk be kissé kimozdult a sikertelen rajt után. Mátéfi Eszter gondját persze növeli Gera Szimonetta és Mekler-Rádl Tímea hiánya, néhány makacs sérülés, meg az is, hogy Sánta Dórát is pihentetni kénytelen. A vezetőedző azt nyilatkozta: Remélem itthon azt produkáljuk, amit a Debrecen ellen tettünk.

Vincze Melinda pillanatnyi kisiklásnak tartja a fehérvári vereséget.

- Keményebben kell védekeznünk, ütközni, támadásban pedig nem adhatjuk az ellenfél kezébe a labdát, pontos passzok kellenek. El kell rontani a lelkes váciak játékát. Röviden: gólt dobni, és azonnal kivédekezni az ellenfelet. A támadások végén pedig nagyobb összpontosítás szükséges. Hazai pályán, hazai közönség előtt kézilabdázunk, tehát mindenképpen győzni kell. Ez kötelező. Nagyon várjuk szurkolóinktől a támogatást, a buzdítást.

Mindezek után mondhatjuk: mindenki tudja, mi a dolga pénteken. Hogy is mondta nemrég Mátéfi Eszter? Ha valamit akarunk ebben a bajnokságban, akkor.. A folytatást pedig mi is tudjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!