Női kézilabda

2015.04.15. 17:35

Ebben a bajnokságban negyedszer találkozik a Fradival a Kohász

Dunaújváros - Pénteken a Ferencváros csarnokában megkezdődik a bajnoki elődöntő a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata számára.

Jankó Árpád

Négy hét monoton edzései, a gyakorlás után most már az éremért folyik a küzdelem. A Ferencváros ebben a bajnoki évben immár negyedszer találkozik a dunaújvárosiakkal. Amíg a tavalyi bajnokságban sikerült meghúzni az oroszlán bajuszát, ebben az idei sorozatban nem tudott pontot rabolni a Kohász a Fraditól, sem a bajnokságban, sem a kupasorozatban. A Fradi háza táján viszont a közelmúltban nem volt rózsás a hangulat, mivel a KEK-ben a dán Midtjylland együttese Budapesten és otthon is legyőzte őket, így a Fradi kiesett. A búcsú indoka leginkább a ferencvárosi sérüléshullámra való hivatkozás volt, vagyis nagyon kis lehetősége adódott Elek Gábor edzőnek a cserékre. Ezzel együtt nem kétséges, hogy bármilyen felállásban lépnek fel a Kohász elleni első rájátszásos mérkőzésen, ők az esélyesek, pláne hazai közönség előtt. És ne feledjük, nagyszerű tizennyolc éves fiatal játékosokkal rendelkezik a zöld-fehér gárda, akiket már bátran be is dob a mély vízbe a Ferencváros mestere. Sokra hivatott Mód, Háfra, Lukács, Tóth, Cifra, Faluvégi, Kőhalmi. Nevüket előbb-utóbb jó lesz megjegyezni. (Mindez bizonyíték arra, hogy igenis léteznek fiatal magyar tehetségek, csak adni kell nekik lehetőséget.) Ám nyilván a jelenlegi zenekarban a prímet azért még a rutinos klasszisok játsszák: Tomori, Szucsánszki, Pena, Kovacsicz és a többiek.

Mátéfi Eszter amellett, hogy joggal említi a nagy hátrányt: négy hete nem játszott tétmérkőzést csapata, nagyon kíváncsian várja a pénteki mérkőzést. Vajon mire lesz képes a Ferling Bernadett által vezetett csapat. Sikerül-e megnehezíteni a Fradi dolgát a hazai csarnokban? A vezetőedző szerint úgy kell felvenni a harcot a Fradi ellen, hogy hatvan percig a küzdés. koncentrálás kötelező.

Sajnos Triffa Ágnes kapus, aki műtéte után már be-besétál a Kohász csarnokába, hiányozni fog a rájátszásban, de Kamper Olívia sem valószínű, hogy játszik vállsérülése miatt. Őt is várhatóan megműtik. A keret többi tagja viszont egészséges, és küzdelemre felkészült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!