Női kézilabda

2014.09.23. 17:10

Rajtoltak kéziseink a másodosztályban

Dunaújváros - Felemás eredménnyel zárult az alacsonyabb osztályban játszó kézilabdacsapatok legutóbbi fordulója.

Jankó Árpád

A Dunaújvárosi Kohász junior gárdája viszont két szép győzelemmel zárta a hetet. Szombaton Székesfehérváron 24-19-re nyertek a hazai csapat ellen. D. Kohász: Csiszár Grosch, Ferenczy, Szabó, Ulmann, Boldizsár, Tolvaj-Sebestyén. Csere: Kaczor (kapus), Kemény, Molnár, Facskó, Tauker, Udvardi.

Remek védekezés és a túlzott akarásból adódó néhány hibát leszámítva eredményes támadások jellemezték a vendégcsapat játékát. Mindenképpen örömteli a lányok formájának javulása a Debrecen elleni játék után. Vasárnap folytatódott a lendület, és a DAC női kézilabdacsapatát az NB II-es bajnoki mérkőzésen 40-17-re győzték le a Kohász fiataljai. A recept nem változott: kemény védekezés, gyors indítások. Fizikailag is fölényben voltak a Dunaújvárosi Kohász lányai.

Fölényesen nyert a Kohász junior csapata a DAC ellen - Grosch Vivien dob gólt Butty Andrea mellett

A DAC férficsapata első mérkőzését a Szigetszentmiklós otthonában játszotta. A hazai NB II-es csapat erős formáció, hiszen a feljutással kacérkodik. Csermák Gábor edző nyugodt, felszabadult játékot kért játékosaitól. Vezetett is a DAC öt góllal, ám ez mintha a dunaújvárosiakat zavarta volna meg. Így kapkodás jellemezte a hajrában a játékukat, amit a hazaiak ki is használtak. Tanulságok bőven voltak ebben a hatvan percben. Az eredmény: 29-27. DAC: Kakas Domak, Reichert, Szalafai, Zubai G. Borsos, Gergely. Csere: Nagy (kapus), Horváth, Pintér, Triol, Márfi, Csermák, Wolf, Busi.

A Duna-Pent másodosztályú női gárdája is idegenben, Gyömrőn kézilabdázott. Pergel István edző a végén sajnálta is, meg örült is az egy pontnak. Gyömrő Duna-Pent 22-22. A mérkőzés végén, a hajrában mentett pontot a dunaújvárosi csapat, de előtte határozottan volt győzelemre is esély. Lehoczky és Hingyi Zita (8 gól) remekelt. A küzdéssel, akarással nem volt probléma. Van még temérdek munka a csapat előtt. Az alakuló ifjúsági csapat 26-18-as veresége ellenére Molnár Mónika 12 gólját ki kell emelni.

Duna-Pent: Zajzon Németh, Hingyi Z., Peterdi, Hingyi B., Pergel, Lehoczky (4 gól). Csere: Kovács (kapus), Lázár, Szűcs, Vincze, Kaiser, Molnár, Fehérvári.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!