Női kézilabda

2014.08.15. 16:10

Sűrű program decemberig

Dunaújváros - Lassan a Dunaújvárosi Kohász Akadémia felnőtt női kézilabdacsapata számára is közeledik a felkészülési időszak.

Jankó Árpád

Jelenleg Vácott kézilabdáznak Ferlingék. Pénteken és szombaton a Duna-parti városban rendezett tornán a házigazda együttese mellett a Siófok, a Fehérvár és a cseh Sokol Poruba csapata mérkőzik meg egymással. Ezt követően itthon folytatódik a gyakorlás egészen a felkészülés utolsó, lényeges sorozatáig.

Augusztus 23-24-én a dunaújvárosiak rendezik meg a minden évben már szokásos Kohász Kupát, amely sorrendben a harmadik ilyen esemény. Erre a kupára minden évben jelentős, komoly ellenfeleket keres, és talál a Dunaújvárosi Kohász, hiszen ebben az időszakban minden csapat szívesen játszik rangos tornán éppen a felkészülés sikere érdekében. A III. Kohász Kupára a RK Podravka Vegeta, a Debreceni VSC TVP, az oroszok egyik legjobb együttese, a Zvezda Zvenogorod, a horvát RK Lokomotiv Zágreb és a Fehérvár KC érkezik. Természetesen a hatodik csapat a Dunaújvárosi Kohász. Két csoportban küzdenek majd az együttesek 2X25 perc játékidőben. A helyosztó találkozókon 2X30 perc lesz a játékidő.

 

A menetrend a következő, augusztus 23-án: 9.30 óra: Lokomotiv Zagreb - Fehérvár, 11 óra: DKKA - Debrecen, 13.30 óra: Fehérvár - Zvezda Zvenigorod, 15 óra: Debrecen - Podravka Vegeta, 17.30 óra: Zvezda Zvenigorod - Lokomotiva Zagreb, 19 óra Podravka Vegeta - DKKA.

A két csoportban lévők azonos helyezések alapján folytatják a játékot augusztus 28-án. A3 B3 10 órakor, A2 B2 12 órakor, és a döntő: A1 B1 14 órakor.

A résztvevő csapatok kupadíjazásban részesülnek. A játékvezetők és az edzők szavazata alapján különdíjat kap a torna legjobb kapusa, a torna legjobb játékosa és a gólkirálynő is.

A Kohász Kupa után a dunaújvárosi női kézilabdacsapat idehaza kezdi szeptember 3-án a bajnoki évet a Siófok együttesével (18 óra), majd Mosonmagyaróvárra utazik szeptember 7-én. Szeptember 13-án pedig érkezik Dunaújvárosba a Debrecen együttese (18 óra). Szeptember 20. 18 óra Fehérvár KC - DKKA, szeptember 26. 18 óra DKKA - Ipress Center Vác.

Október 4. 18 óra DKKA - Békéscsaba, október 25. 18 óra Érd - DKKA, október 31. 18 óra DKKA - FTC-Rail Cargo Hungaria.

November 5-én Magyar Kupa-forduló, november 12. 18 óra Győri Audi ETO - DKKA, november 16. EHF Kupa-mérkőzés DKKA - ZsRK Vardar, november 19. 18 óra DKKA - MTK, november 22-(23.) ZsRK Vardar - DKKA, november 29. 18 óra Siófok - DKKA.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!