Női kézilabda

2014.04.24. 15:55

Szoros rangadó a női kéziseknél

Dunaújváros - Az NB II Déli csoportban szerepel a Duna-Pent SE és a Dunaújvárosi KKA II női kézilabdacsapata is.

Jankó Árpád

Sőt A DAC hölgyei is itt kézilabdáznak. Jelenleg a Déli csoportban bronzérmes helyen a Dunaújvárosi KKA II szerepel 24 bajnoki ponttal. Őket követi negyedikként a Duna-Pent együttese 19 ponttal, kilencedik a DAC.

Szerdán a Dunaújváros Sportcsarnokban játszott egymás ellen a Duna-Pent és a Dunaújvárosi Kohász KA II gárdája. A Duna-Pent gárdájában idősebb, de nagyon rutinos kézilabdázók szerepeltek, a DKKA II együttesben a fiatal junior korcsoporthoz tartozók játszottak. Jelentős különbség még, hogy a Kohász fiatal együttesének kerete sokkal népesebb, mint a Duna-Pent együttesé. A városi rangadó komoly küzdelmet hozott már a mérkőzés elején. Igen szorosan alakult az eredmény. A Kohász egy-két góllal vezetett, de Hingyiék rendre kiegyenlítettek. Több kétperces kiállítás is jelezte, ez igazi presztízscsata. A szüneti 11-11-ről folyt a harc a második félidőben. Eleinte még tartotta magát a Duna-Pent, de az utolsó negyedórában több góllal is előnyt szereztek a kohászosok. Néhány rossz megoldás, kihagyott hetes is okozta a Duna-Pent hátrányát. Időnként azért jogosnak látszott Hingyiék reklamációja is a játékvezetést illetően. Végül 25-23 született a Kohász javára. Hingyi Zita 8, Hingyi Bea 5 gólt dobott. A másik oldalon Kemény Dóra és Szabó Janka büszkélkedhetett öt-öt góllal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!