Női kézilabda

2014.08.18. 14:30

Kohász: a cél a legjobb négy közé jutni

Könnyű helyzetben van a Dunaújvárosi Kohász női kézilabda akadémia vezetősége, hiszen az első csapat játékosai helyettük is kimondták, mi lesz a céljuk az elkövetkezendő bajnokságban.

Jankó Árpád

Ferlingék egyöntetűen kijelentették: ebben az évben is cél a legjobb négy közé jutás. A játékosok elképzelésével teljes mértékben egyetértenek az együttes vezetői. Ezt a célt elérni azonban nem lesz könnyű. Bár a felkészülés még tart, igaz, a vége felé járunk, de eddig is több első osztályú együttessel mérte össze erejét a Dunaújvárosi Kohász gárdája. Már jó ideje mondogatjuk: a 2014/2015-ös bajnoki sorozat sokkal erősebb, komolyabb lesz az előző évinél. Az élmezőnybe vágyakozó csapatok mindegyike rendkívül megerősödött.

Ezt tapasztalta Horváth Tibor, az első osztályú felnőtt gárda edzője is, legutóbb Vácott, a kétnapos tornán.

- Különösen a Siófok játékerejét kell dicsérnünk, nagyon erős csapat születik a Balaton partján. Egy német és egy brazil utóbbi világbajnok is klasszis igazolásával rendkívül megerősödött a csapat.

- Számunkra milyen tanulságokat vonhatunk le a váci tornáról?

- Célunk az volt, hogy sorozatterhelést kapjanak a játékosok, hogy meglássuk milyen állapotban van a csapat, és minél előbb beépítsük az együttesbe az újonnan igazoltakat. A végső konklúzió: jó csapatunk lesz, de még nem kész a kezdő együttesünk. Pozitívumokat és hibákat is tapasztaltunk a játékunkban. A védekezésben tetszett, hogy nemcsak a nyitott, hanem a hatos fallal felállt védekezésünk is működött. A taktikai fegyelmet is betartották a játékosok, de az is látszott, hogy még idő kell, hogy összegyúrjuk a társaságot. Eddig már több NB I-es együttessel játszottunk, és bevallom: mindent nem adtunk ki magunkból, látván, hogy valamennyi csapat szorgalmasan kamerázta a leendő ellenfeleit.

- A váci tornán Bulath Anita csak a kispadon ült, nem játszott, mivel kisebb sérülését jelenleg is kezelni kell. mikor lehet rá számítani?

- Ez meg is látszott az átlövésgóljaink számán. Viszont lerohanásokból többször is betaláltunk. A legkellemesebb meglepetést Sánta Dóra jelentette, aki sokat játszott, és úgy látszik, hogy rövidesen visszatér régi formájába hosszú sérülése után. Az ő szereplése nagy öröm és nagy segítség is a csapat játékában. Dicsérhetem Triffa Ágnes és Vig Vivien kapus teljesítményét is. Kondícióval nincs gond, erősek leszünk, tehát a csapatépítés utolsó fázisában kell összecsiszolni a gárdát a b ajnoki rajtra.

- Szombat-vasárnap a D. Kohász rendezi meg kupáját. Mit vár ettől a kétnapos tornától?

- Még ezen is lehet kísérletezni. A kupa megnyerése a cél. Rendkívül erős külföldi csapatok lesznek az ellenfeleink, és megismerhetjük a debreceni gárda formáját is. A Kohász Kupa arra lesz jó, hogy tisztább lesz a kép a bajnokság előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!