Női kézilabda

2014.09.11. 19:00

Kohász utánpótlás: több fronton kell helytállniuk

Ebben a bajnoki évben sem unatkoznak majd a Kohász utánpótlás-csapatai. Az ifjúsági női kézilabdázók már két bajnoki mérkőzést is lejátszottak.

Jankó Árpád

A bajnoki rajtmérkőzésen itthon 30-17-re győzték le a dunaújvárosi ifisták a Siófok csapatát. Takács Józsefné tanítványai főleg a második félidőben játszottak pontosan, bátran, egyszóval jól. Utána Mosonmagyaróváron remek mérkőzésen végül kikaptak 26-24-re. Egygólos hazai vezetésnél a végén a Kohász labdát vesztett, s így alakult ki a végeredmény.

A Dunaújvárosi Kohász ifjúsági csapatának kerete a következő: Szóládi, Druzsin (kapusok), Udvardi, Iván, Berta B., Egervári, Moutsogianni, Kozma, Fodor, Bab, Tóth, Koronczai, Balogh, Nagy Zs., Fehér, Meskál, Bartalos, Deák.

Levezetésnek természetesen foci. Nagy Zsuzsa és Szóládi Georgina ebben is ügyesek. Takács Józsefné mint játékvezető

Ahogy Takács Józsefnétól megtudtuk: jó kis csapat lesz ebből az ifjúsági gárdából.

- Bár konkrét célokat nem fogalmaztunk meg, de szeretnénk a bajnokság végén a legjobb négy közé bejutni. A tavalyi játékunk nem nagyon változott. Védekezésben továbbra is tanuljuk a nyitott formációt. Támadásban pedig két kiváló irányító, Berta Bianka és Fehér Nikoletta viszi a prímet.

- Összeállt egy jó keret, amely nem lesz ebben az évben sem munkanélküli, hiszen több bajnoki sorozatban is helyt kell állniuk a lányoknak...

- Egy-két játékos feljebb, a juniorba került, de néhányan hozzánk jöttek a serdülőből. Az ificsapat kezdősorában öt játékos edz a juniorokkal, de ez nem okoz gondot, mert Rapatyi Tamással, a juniorok szakvezetőjével nagyon szoros munkakapcsolatban állok. Az sokat jelent, hogy ez a társaság már harmadik éve játszik együtt. Egyedül Druzsin Rebeka kapus érkezett Nagyatádról. A tavalyi nyári táborunkban figyeltünk fel rá. A mostani helyzetünkben néhányan a Duna-Pent NB II-es csapatában fognak játszani, de nálunk edzenek.

- Bírják majd erővel a lányok a többfrontos játékot?

- Természetesen. Minél több a mérkőzés, annál gyorsabb a fejlődés a játékukban. Három kézilabdázónk az NB I ifi mellett az NB II felnőtt bajnokságában is kézilabdázik a junior csapat tagjaként. Ők Iván, Berta és Moutsogianni. Az erőnléttel nincs problémánk, a technikai, taktikai gyakorlásnak pedig a mérkőzések a legjobb színterei. Valamennyi bajnokságban konkrét helyezés, meghatározott cél nélkül az élbolyban szeretnénk végezni. Nagyszerűen dolgoznak a lányok. És ami a legfontosabb: elszántak, mert nagyon szeretnek nyerni. Ilyen pozitív hozzáállással várjuk szombaton a debreceni együttest. A saját csarnokunkban mindig győzni kell!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!