Női kézilabda

2015.11.23. 14:56

Triscsuk Krisztina és Bulath Anita is a válogatott keretben

Dunaújváros - November 24-én megkezdi a felkészülést a világbajnokságra a magyar női kézilabda- válogatott.

Jankó Árpád

A világbajnokságot Dánia rendezi meg, és december 5-től 20-áig tart. Németh András szövetségi kapitány tizenkilences világbajnoki keretét, az utazók névsorát a Magyar Kézilabda Szövetség a november 26-ai ülésén fogadja majd el. A magyar válogatott a világbajnokság előtt még Ukrajnával játszik egy mérkőzést (november 27. Elek Gyula Aréna, Budapest).

A tizenkilences keret a következő játékosokból áll. Kapusok: Bíró Blanka (Vác), Janurik Kinga ( Érd), Kiss Éva (Győr). Mezőnyjátékosok: Bódi Bernadett (Győr), Bulath Anita (D. Kohász), Erdősi Ildikó (Siófok), Görbicz Anita (Győr), Hornyák Dóra (FTC), Korsós Dorina (Győr), Kovacsicz Mónika (FTC), Kovacsics Anikó (Győr), Mayer Szabina (Fehérvár), Planéta Szimonetta (Győr), Szamoránsky Piroska (FTC), Szekeres Klára (FTC), Szöllősi-Zácsik Szandra (FTC), Szucsánszki Zita (FTC), Tomori Zsuzsanna (Győr), Triscsuk Krisztina (D. Kohász).

Bulath Anita eddig nyolcvanötször lépett pályára válogatott mezben. Közelíthet a századikhoz
Fotó: Zsedrovits Enikő

A szövetségi kapitány Németh András segítője Köstner Vilmos, csapatmenedzser: Pálinger Katalin. A magyar válogatott a világbajnokságon az A csoportban szerepel, amelynek tagjai még Dánia, Montenegró, Japán, Tunézia, Szerbia.

A magyar válogatott december 5-én Tunéziával kezdi el a sorozatát. A következő mérkőzései: december 6-án Szerbia, 8-án Montenegró, 9-én Dánia és 11-én Japán ellen.

A csoportok első négy helyezettje jut majd a nyolcaddöntőbe, ahol a B csoport (Kuba, Svédország, Hollandia, Lengyelország, Kína, Angola) egyik továbbjutójával mérkőzik meg a nyolc közé jutásért. A világbajnok közvetlenül kijut majd a brazíliai olimpiára. A második-hetedik helyezettek pedig részt vehetnek a 2016. márciusában sorra kerülő olimpiai selejtezőkön.

A nyolcaddöntők időpontjai: december 13., 14. A negyeddöntők december 16-án lesznek. Elődöntők, az 5.-8. helyért december 18.. Döntő az 1. helyért, a 3. helyért, az 5. helyért, a 7. helyért december 20-án.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!