Női kézilabda

2016.02.25. 20:05

Újra a nemzetközi porondon - A Kohász kétszer is hazai pályán játszhat az oroszok ellen

Dunaújváros - Péntek este 18 órakor és vasárnap 13 órakor mérkőzik meg egymással a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata az orosz Asztrahanocska együttesével az EHF Kupában.

Jankó Árpád

A két mérkőzés már a legjobb négy közé jutásért zajlik majd. Mint ismeretes az oroz csapat lemondott az otthoni mérkőzéséről, tehát mind a két találkozó helyszíne a Dunaújváros Sportcsarnok lesz. Aki ismeri az orosz kézilabdát, az tudja, hogy évek óta a legjobbak közé tartozik, és ez jelenleg is igaz. Válogatottakból, nagyszerű profikból áll a Kohász mostani ellenfele is, egy rendkívül kemény szakvezetővel, Jevgenyij Trefilovval az élen.

Zdravko Zovko és György László edzők no és természetesen a dunaújvárosi keret valamennyi játékosa igyekezett a héten alaposan felkészülni neves ellenfelével szemben. Az orosz csapat három mérkőzését is kielemezték. - Tudjuk, hogy nagyon erős és magas játékosokból áll az orosz gárda, és ez meghatározza a védekezésünket is. Feltétlenül ki kell lépni az átlövőkre. A hatos falat és a nyitott védekezést alkalmazni fogjuk. Tartani kell majd a gyors lerohanásaiktól is - nyilatkozta György László edző.

Bulath Anitára, a dunaújvárosiak csapatkapitányára a hétvégén az oroszok ellen is komoly feladat vár majd

Nagy kérdés, hogy a Kohász vezetőedzője emlékei szerint miként gondol vissza az orosz élményeire.

- A Zvezda csapatában öt-hat játékossal dolgoztam együtt, tudom mire képesek. Gyorsak és nagyon kemény a játékuk, sőt sok gólt dobnak egy-egy találkozón. Minden labdáért meg kell majd küzdenünk. Kapkodásba, rohanásba nem szabad belemenni, Döntő fontosságú lesz a védekezésünk. Az mindenképpen előnyt jelent nekünk, hogy saját szurkolóink, közönségünk előtt játsszuk a két mérkőzést. Kétszer kell nagyon jó mérkőzést produkálnunk, bár talán a mai találkozó mintha egy kicsit fontosabb lenne a továbbjutást illetően - mondta a horvát Zdravko Zovko vezetőedző.

És akkor lássuk: a Kohász játékosai közül hárman hogyan látják a két hazai kupamérkőzést. Oguntoye Viktória kapus: - Várom már nagyon a találkozókat, de tudom, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Nagyon fontos, hogy mi csak a saját játékunkra koncentráljunk. Nagyon összeszedett, agresszív védekezésre lesz szükségünk.

Bulath Anita csapatkapitány: Az orosz csapat nagyon gyors, dinamikus, rutinos játékosokból áll. Nem lesz egyszerű őket legyőzni. Ha kemény védekezésünkkel meglepjük őket, akkor van esélyünk ellenük. Fontos lesz az is, hogy kevés technikai hibát vétsünk, okosan taktikusan kézilabdázzunk.

Azari Fruzsina szélsőnek valószínűleg a magas orosz átlövőket kikerülve fontos szerep jut majd a támadásban, a védekezésben egyaránt: - Ha már így adódott, hogy mind a két mérkőzést itthon játsszuk le, akkor ki kell használni a hazai pálya előnyét, a közönségünk támogatását, szeretetét. Hatalmas küzdelemre számítok. S mivel gyors játékosokból áll az orosz csapat, a visszafutás, a rendeződés is igen fontos feladatunk lesz. Amint látjuk: szakemberek, játékosok, valamennyien tudják, mi lesz a dolguk pénteken és vasárnap. Hát akkor zengjen az Újváros!

A dunaújvárosi párosítás mellett még a következő mérkőzések következnek a fordulóban: Odense (dán) - Brasov (román), Randers (dán) - Höör (svéd), Metzinger (német) - Leipzig (német).

A Dunaújvárosban továbbjutó csapatra az elődöntőben a Randers vár.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!