Női kézilabda

2014.11.25. 16:15

Az EHF Kupában orosz ellenfelet kapott a Dunaújvárosi Kohász

Dunaújváros - Alaposan belehúztak nekünk. A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának következő ellenfélként a Rostov-Don együttesét sorsolták.

Jankó Árpád

Mondhatni, a csoport legerősebb csapatát kapta a kohász, ráadásul igencsak távolra kell utazni majd a február 7-én vagy 8-án megrendezendő EHF Kupa mérkőzésére. Arról nem is beszélve, hogy az orosz tél ekkor még javában eregeti a mínuszokat. A visszavágó Dunaújvárosban február 14-én vagy 15-én lesz.

És akkor még nem is beszéltünk a többszörös orosz bajnok, orosz kupagyőztes szakmai erényeiről. Egyelőre csak annyit: a Rostov-Don az orosz kézilabda-bajnokságban tíz mérkőzésből tízet megnyert. Egyik találkozóján sem állt meg harminc gól alatt. Gyors információk alapján a Kohász ellenfele alaposan megerősödött a nyáron. Ukrán és montenegrói kézilabdázókat igazoltak. A jövőben mindenképpen bajnokként a Bajnokok Ligájába szeretnének bekerülni. Ehhez norvég edzőt hívtak segítségül.

Az idősebb dunaújvárosi kézilabdát kedvelő szurkoló, sőt egy-két játékos is emlékszik a hét-nyolc évvel ezelőtti Dunaferr-Rostov derbikre. Akkor idegenben és itthon is legyőzte az orosz csapatot a Dunaferr. Itthon 30-16 és 33-23 arányban. Az akkori újvárosi csapatban két, a csapatban ma is aktív kézilabdázó, Vincze Melinda és Ferling Bernadett szerepelt.

Vincze Melinda: - Azóta nagyot változott a világ, de az orosz csapatok mindig erősek. Lényegtelen, hogy kit kapunk a kupában, ha mindenkit le akarunk győzni. Mindent megteszünk, hogy a mostani Rostov ellen sikeresek legyünk.

Abban a régi Dunaferrben Irina Sirina kapus is szerepelt.

- Nagyon erős csapatot kapott a Kohász, de nem kell megijedni. A Kohász is nagyon jó csapat. Az oroszok magasak, nagy testűek, tehát átlövéseik veszélyesek, de a dunaújvárosiaknak gyorsabb a lábmunkájuk. Jó meccseket vív majd a Kohász.

Gáspár Gabriella, aki nemrég fejezte be a játékot is arra int, nem kell bepánikolni.

- Nekünk az orosz stílus mindig feküdt, mert gyorsak voltunk a viszonylag lassú játékosok között. Az sem baj, hogy idegenben kezdünk. Ott kell meglepetést okozni, utána itthon nem lesz gond. Elindultunk a kupában, tehát mindenkit meg kell vernünk, ha akarunk valamit. Bulath Anita is örül annak, hogy a visszavágó lesz idehaza. - Jobb minél előbb túl lenni a nagyon nehéz mérkőzéseken. Mindent megteszünk egy alapos felkészülés után, hogy továbbjussunk.

Triscsuk Krisztina pedig nemcsak kiváló tolmácsa lesz a Kohásznak, hanem remélhetően a csapat egyik jobbja is.

- Örülök és nem is, hogy a Rostovot kaptuk. Egy biztos, ha mindenki odateszi magát a játékban, ahogy Skopjéban tettük, akkor lehet esélyünk. Az orosz csapatok játékában kevés a figura, de nagyon erős testalkatúak, és ez átlövéseknél megmutatkozik. Legyünk optimisták, de ne feledjük: ez igen kemény téli kirándulás lesz.

- Mi kaptuk a legerősebb ellenfelet a csoportból - nyilatkozta Horváth Tibor, a Kohász edzője. - Nem véletlenül vezetik a tabellát a bajnokságban veretlenül. De azt mondom: oda kell menni, és meg kell mutatni magunkat.

- Komoly mérce lesz ez a párviadal nekünk - kezdte mondandóját Szemenyei István, a Kohász Akadémia ügyvezetője. - Meg hát nagyon izgalmas is - folytatta. Több mint két hónap áll rendelkezésünkre a felkészüléshez. Az orosz Rostov-Don alaposan megerősödött együttes, topcsapat lett, de mi sem vagyunk gyengék - nyilatkozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!