Olimpia

2016.07.31. 16:24

A dunaújvárosi úszó Takács Krisztián fél a húsoktól

Dunaújváros - Takács Krisztián már ott van Rióban.

Agárdy Csaba

A legjobb magyar sprinter úszó igaz már nem dunaújvárosi színekben áll rajthoz az olimpián, de ahogy mondani szokás, a mi „kutyánk kölyke".Takács Krisztián, a Dunaferr SE-ben kezdett el úszni, és egész 2015-ig, a Győrbe való átigazolásáig itt is versenyzett, de a mai napig dunaújvárosi lakos. A Dunaferrnél Kovács József és Berzlávovics Éva voltak az edzői. A kiváló sprinter nagy reményekkel utazott el Rióba.Takács Krisztián 50 gyorson és a 4x100-as gyorsváltóban áll rajthoz a tervek szerint. A tervek szerinti kifejezést azért kell használni, mert még nem teljesen biztos, hogy milyen összeállításban áll rajthoz a magyar váltó.

Takács Krisztián a mi „kutyánk kölyíke". Egy éve igazolt Győrbe, de ízig-vérig dunaújvárosi maradt Fotó: Ady Géza

- Nem tudni, hogy ki úszik, mert vannak a csapatban tartalékok és csak úgy lehetett tartalékot nevezni, hogy azok valamelyik számban rajthoz is állnak. Így elképzelhető, hogy a váltóban az előfutamokban valamelyik tartalék is úszik, ezzel viszont lehet, hogy elmegy a döntő. De a váltó összeállításánál azt is figyelembe kell venni, hogy az egyéni számokban mi történik. Például a négyesünk előtt Kozma Dominik 200 méteren úszik és ez valószínűleg sokat kivesz majd belőle. Alapvetően a hatodik, tizedik helyre lehetünk jók - tudtuk meg Takács Krisztiántól.Fő számáról, az 50 gyorsról leginkább azt emelte ki, hogy nagyon jól sikerült a felkészülése, nem volt se sérülése, se betegsége, jól érzi magát, és reméli, hogy Brazíliában sem kap semmilyen fertőzést.

- Mindenképpen döntőbe szeretnék kerülni, az idei Európa bajnokságon hatodik lettem és sprintben Európa a meghatározó. Egy oroszt kizártak doppingolásért, így a pontszerzés, vagyis az első hat hely valamelyikének a megszerzéséért utaztam el. Abban bízik, hogy az uszodai vízzel nem lesznek olyan problémák, mint a nyíltvízi úszóknak, akik gyakorlatilag egy pöcegödörben úsznak majd. Viszont fél az étkezéstől, mert mint megtudták, a brazil húsok teli vannak szteroidokkal és ez egy doppingvizsgálatnál végzetes lehet. Bár ígéretet kaptak a rendezőktől arra, hogy csak alaposan megvizsgált hús kerül majd a tányérjukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!