Olimpia

2016.07.28. 19:10

A legfiatalabb kenus - Hajdu Jonatán a döntőbe jutásban bízik

Dunaújváros - Augusztus 6-án magyar idő szerint nulla órakor megkezdődnek Rióban a XXXI. Nyári Olimpiai Játékok. A kenusok mezőnyében ott lesz a Dunaferr SE sportolója, Hajdu Jonatán is.

Agárdy Csaba

A dunaújvárosi versenyző C-1 200 méteren áll rajthoz. Ott lesz vele Rióban az edzője, Molnár Gergely is.

De mit is vár a tanítványától az edző?

- Jonatán még csak húsz éves. Korábban az utánpótlás világversenyek előtt tudtam, hogy mit várhatok tőle. Most nagyon nehéz arra válaszolni, milyen eredményt érhet el.. Az olimpia azért semmilyen más versennyel nem hasonlítható össze. Arról nem is beszélve, hogy kétszáz méteren századmásodpercek dönthetnek a helyezésekről. Már azt is nagy dolognak tartom, hogy megszerezte a jogot az olimpiai induláshoz. A döntőbe jutás fantasztikus nagy eredmény lenne.

Hajdu Jonatán bizakodva várja a játékok kezdetét. Pedig volt gondja bőven a felkészülés során. Tavaly decemberben a riói előolimpián májgyulladást kapott a fertőzött ásványvíztől, így a téli alapozást gyakorlatilag ki kellett hagynia, de a betegség már szerencsére a múlté. - Teljesen felépültem, visszanyertem az erőmet - tudtuk meg a versenyzőtől.

Hajdu Jonatán felkészült az olimpiára. A játékok előtti utolsó napokban a gyorsításon dolgoznak edzőjével. Fotó: Ady Géza

A közelmúltban befejeződött Európa-bajnokságon hatodik lett. Ez az eredmény mit jelent az olimpia szempontjából, kérdeztük a kenustól.

- Nem is az eredmény volt fontos, hanem az, hogy ugyanolyan gyorsan tudok menni, mint a legjobbak, ez bizakodóvá tesz.

Hajdu Jonatán elmondta, hogy ő a mezőny legfiatalabbja, de bízik a döntőbe kerülésben.

- A célom a fináléba jutás, ott pedig majd kiderül, mire leszek jó.

A dunaújvárosi sportoló az elmúlt három hetet Szolnokon töltötte edzőtáborban, elsősorban az állóképességén javítottak, mert az Eb után úgy gondolták az edzőjével, hogy ezen a területen kell a legtöbbet fejlődnie. Most jöhet a gyorsítás, majd az olimpia...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!