Olvasó

2009.02.24. 03:28

A kupamenetelés árnyékos oldala

<strong>Dunaújváros</strong> - A DF-Elco női vízilabda együttese továbbjutott a olasz Siracusa ellen, és a görög Olympiakosz gárdájával mérkőzhet a LEN Kupa elődöntőjében.

Gróf András

A DF-Elco női vízilabda együttese továbbjutott a olasz Siracusa ellen, és a görög Olympiakosz gárdájával mérkőzhet a LEN Kupa elődöntőjében. Ez az örömteli tény bizony nem kis gondot okoz a csapat vezetőinek, hiszen minden egyes forduló hatalmas anyagi terhet jelent a szakosztály számára. Egy forduló kiadásai (utazás, szállás, játékvezetők, rendezés) a klub negyedéves költségvetését emészti fel. Ilyenkor csapnak össze a vezetők fejében a sportszakmai és anyagi megfontolások. Az eszük, jól felfogott gazdasági érdekük azt diktálná, hogy már az első fordulóban kiesésre kellene játszani, de természetesen a medencében az érzelem, a sportszerűség diadalmaskodik. A szakosztálynak jelenleg nincsenek külső cégekkel szemben felhalmozott adósságai, nem tartoznak a játékosoknak sem, de ha az éves költségvetés jelentős részét elköltik a kupamérkőzésekre, akkor mit tesznek majd az esztendő hátralévő időszakában. A nemzetközi szövetség (LEN) semmilyen anyagi díjazást nem tűzött ki a győztes klub számára, de egy esetleges visszalépés súlyos büntetést vonna maga után. Természetesen a mostani gazdasági helyzetben újabb szponzorok nem tolonganak a pénztárnál, ezért a szakosztály az önkormányzathoz fordult segítségért. Azt kérték, hogy fordulónként 2,5-2,5 millió forinttal támogassák a csapat kupaszereplését, hiszen egy esetleges diadal a város hírnevét is öregbítené. A szakosztály vezetése reménykedve várja a képviselők döntését, ami a hírek szerint ezen a héten megszületik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!