• cikk kép
  Tibeti gyógyítók patikaszere: homoktövis

  Ha már egyszer elkezdtük letelepíteni kertünkben a gyümölcsfákat, a bokrokat, ne is hagyjuk abba! Következhet a homoktövis (Hippophaer rhamnoides), amely nálunk főállásban ugyan díszcserje, de egyre többen ültetik vitamindús, gyógyhatású gyümölcséért is.

 • Hasznos tippek a spájzoláshoz

  A téli spájzoláshoz használjuk ki az őszi időszakot és a kertből, piacról, amit csak tudunk, tegyünk el télire a hűtőszekrénybe! Dányi-Wéber Veronika vendéglátó technikus tanácsai.

 • cikk kép
  Lepkék, csíkok, rózsák az ágyban

  Életünk jelentős részét ágyban, jó esetben pihentető alvással töltjük. Nem mindegy tehát, hogy milyen anyagú ágyneműt választunk.

 • cikk kép
  Erzsi anyus az újvárosi kórházban is mindig varr

  A dunaföldvári Wolf Józsefné elismerő oklevelet, diplomát hozott haza a Vajdasági Magyar és Multietnikus Hagyományápoló és Kézimunkakedvelők Szövetsége által 17. alkalommal megrendezett nemzetközi kézimunka-kiállításról.

 • cikk kép
  Milyen szempontok alapján válasszuk ki az asztalt és az ülőbútorokat?

  Az étkező a lakás sarkalatos pontja, még akkor is, ha nincs elég tér ahhoz, hogy külön helyiséget kapjon. A konyhában vagy a nappaliban is kialakíthatjuk a közös étkezésekhez, beszélgetésekhez ideális feltételeket.

 • cikk kép
  Időben szedjük fel a dáliagumót

  A dália gumói meglehetősen fagyérzékenyek, már az első fagyok kárt tehetnek bennük. Amint nagyon hidegre fordul az idő, a fagyok előtt ássuk ki a gumókat és tavaszig száraz, de hűvös helyen tároljuk.

 • cikk kép
  A konyha volt a kiindulópont

  Kápolnásnyék -– Modern, praktikus, stílusos, elegáns: ezek a jelzők jutnak eszünkbe a ház láttán. A tulajdonosok úgy gondolták, hogy a letisztult formájú, teljesen mai épület külsejéhez igazítják a belső terek megjelenését is.

 • cikk kép
  Üveg, amely életre kelti a fényt

  Néhány évtizeddel ezelőtt a kis Grünceisz Lacika a nagypapa szerszámai között keresgélve egy üvegvágóval megvágta a kezét. Próbálta vágni az üveget, de nem sikerült, feladta. A történet feledésbe merült. Jó pár év elteltével Grünceisz László rajztanár újra kezébe vett egy üvegvágót.

 • cikk kép
  Nem szárad ki a vesszőkosár, ha időnként citromos olajjal átkenjük

  A piszkos, foltos fonott kosár és bútor tömény konyhasóoldattal lekefélve és utána levegőn megszárítva ismét újnak tűnik.

 • cikk kép
  Őszi hangulat a lakásban

  A nyár végével a meleg időt, strandot idéző dekorációkat egy évre elpakolhatjuk a szekrény mélyére, ahonnan előkerülhetnek az őszt idéző lakberendezési tárgyak.

 • cikk kép
  Először álmodozzunk! - Lakáselújítás előtt fontos az alapos tervezés

  Prevics Bori lakberendező, enteriőrtervező szerint ajánlatos mindent alaposan átgondolni egy lakásfelújítás, építkezés előtt.

 • cikk kép
  Természetes anyagok felhasználásával nevelt növényeiből készíti el a konyhára valót

  Nagykanizsa -– Tejes vízzel és mezei zsurló ázalékkal permetezi növényeit nagybagolai hegyi kertjében Czuczi Tünde. A kanizsai hölgy vegyszerek nélkül, természetes anyagok felhasználásával nevelt növényeiből készíti el a konyhára valót.

Magazinok