• cikk kép
    Így készítsünk dohányzóasztalt házilag!

    Divatosak ma az egyedi dohányzóasztalok, éjjeliszekrények. Magunk is elkészíthetjük ezeket például autógumiból, PET-palackból, régi párnából és takarókból, öreg bőröndből, fahordóból.

  • cikk kép
    Legyünk magunk a dekoratőrök! Nyuszik, csibék, barik házilag

    Egy hónap múlva húsvét, ideje gondolkozni azon, hogy milyen kiegészítőkkel, lakás díszekkel tehetjük hangulatosabbá a tavaszi ünnepet.

  • cikk kép
    Takarítás vegyszerek nélkül

    Az általános tisztítószerek környezetünkre és egészségünkre nézve egyaránt veszélyesek, kiválthatjuk azokat természetes anyagokkal.

  • cikk kép
    A sokoldalú batáta

    Az édesburgonya, azaz batáta kúszó szárú évelő növény, a burgonyának nem rokona.

  • cikk kép

    Biokertészet hókuszpókusz nélkül

    A tökfélék magja nyolc év múlva is életre kelhet

    Éppen csak beleéltük magunkat a téli pihengetésbe, amikor egyes szupermarketekben galád módon az orrunk elé pakolták a vetőmagokat rejtő színes tasakokat. Csak az első napon tudtam ellenállni a kísértésnek.

  • cikk kép
    Biokertészet hókuszpókusz nélkül, ízfokozó helyett szárított zöldségek

    Bár nem szokásom az újévi fogadkozás, az idén mégis tettem egy ígéretet az egészségemnek: nem használok többé semmiféle "művi" ételízesítőt. Mert miért is kéne?

  • cikk kép

    A karácsonyi díszekről és finomságokról házilag is gondoskodhatunk

    Így készítsünk mézeskalácsot!

    A karácsonyi dekorációkat könnyen elkészíthetjük otthon, saját elképzeléseinket, ötleteinket és szívünket-lelkünket is beleszőve.

  • cikk kép
    Üveg, amely életre kelti a fényt

    Néhány évtizeddel ezelőtt a kis Grünceisz Lacika a nagypapa szerszámai között keresgélve egy üvegvágóval megvágta a kezét. Próbálta vágni az üveget, de nem sikerült, feladta. A történet feledésbe merült. Jó pár év elteltével Grünceisz László rajztanár újra kezébe vett egy üvegvágót.

  • cikk kép
    Bujtsunk magunknak feketeszedret

    Szegény tüskementes feketeszederre rájár a rúd. Bármilyen jól indult számára az év, valami mindig tönkreteszi a termést.

  • cikk kép
    Csodatévő magok

    A kapor a kedvenc zöldségem. Tudom, sokan szeretik, viszont kevesen tudják, hogy a magja ugyanolyan értékes, mint a levele.

  • cikk kép
    Biokertész - Antibiotikumot a fűszerkertből

    A majoránna és vad unokatestvére, az oregánó vagy szurokfű ősi fűszer- és gyógynövény. Az alapszabály: soha ne használjuk ezeket együtt!

  • cikk kép
    Biokertész - A sokszínű zöldbab

    Ha gondoskodunk róla, hogy ne haljon szomjan, zöldbabot akár július végén is vethetünk.

Magazinok