Otthon

2015.07.13. 12:53

A lakásfelújítás hét fő pontja - Nem mindig a legolcsóbb a legjobb

Székesfehérvár - Íme néhány tipp, amellyel kevesebb csalódást okoz a lakásfelújítást. A legfontosabb a vállalkozó és az írásos árajánlat, de lényeges, hogy ott vagyunk-e a munkák elvégzésénél.

A nyár a lakásfelújítások időszaka, amikor a lakástulajdonosok jelentős része teljesen kezdőként, tapasztalatlanul vág bele a hatalmas munkával járó feladatba. Íme néhány tipp, amellyel a felújítás kevesebb csalódást okozhat:

Érdemes több vállalkozótól árajánlatot kérni. Nem feltétlenül a legolcsóbb lesz a legjobb, azt is figyelembe kell venni, milyen alapanyagokkal dolgozik. Kérjünk több referenciamunkát.

A felújításra szánható összeg sosem végtelen: állítsunk fel fontossági sorrendet, hogy tudjuk, melyek a nélkülözhetetlen feladatok.

Végezzünk egy számítást a lista és az árajánlatok alapján. De ne feledjük: a végösszeg sosem ennyi, ezért számítsunk rá, hogy több lesz. Ha nem, az csak kellemes csalódás lehet.

A jó vállalkozó alapkövetelmény felújításkor is. Fotó: a szerző

Az árajánlatokat mindig írásban kérjük, mert a későbbi vitákat ez előzheti meg.

A számlaképesség sem elhanyagolható a munka elvégzésénél. Egy későbbi garanciális probléma esetén ugyanis nagyon fontos, hogy bizonyítani tudjuk: a munkát az adott vállalkozó végezte el.

Aki teheti, költözzön el a felújítás idejére, akár úgy, hogy egy időre lakást bérel. A munkálatok ugyanis nagyon komoly stresszforrást jelentenek, nagy a por, a zaj, a bútorokat el kell tenni az útból, s nem ritka a csúszás sem.

A tulajdonos legyen jelen felújításkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!