Otthon

2015.06.22. 17:57

Az ideális tanulósarok

Hol is legyen a lakásban a tanulósarok?

Fejér Megyei Hírlap

Milyen körülményeket teremtsünk a nebulóknak? Főleg a most iskolába induló elsősök szülei találkozhatnak ezzel a problémával. Erről kérdeztük a szakembert, Horváth Rezsőt. .– A legfontosabb kellék a szék. Ma már mindenki gurulós és állítható magasságú teleszkópos széket vásárol. Ha pénztárcánk engedi, érdemesebb olyan széket venni, ami 8-10 évig is alkalmas a használatra és a gyermek „növekedéséhez” is állítható.

A helyes tartás kialakulásában ergonomikus székre van szükség ! Az asztalok között is találunk állítható magasságút, de ez kissé költséges. Én azt javaslom, hogy normál magasságú asztalt használjunk és ehhez állítsuk be a szék magasságát. Az első években lábtámasszal kiegészítve biztosíthatjuk a gyerek számára a kényelmes ülést. A teljesen kihúzható fiókos tárolók azért praktikusak, mert azonnal áttekinthetjük a tartalmukat. Ami a polcokat illeti: hasznos lehet az asztalra vagy az asztal fölé, a falra felszerelt rátétpolc. Törekedjük arra, hogy „karnyújtásnyira” legyenek a tanuláshoz szükséges eszközök – ne kelljen folyton felállni az asztaltól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!