Otthon

2017.02.23. 10:44

Étkező és konyha lámpa: minden egyben (x)

Az étkező és konyha lámpa kiválasztása korántsem olyan egyszerű feladat, mint azt a legtöbben gondolnák.

Persze nem a kínálat hiánya, sokkal inkább annak szélessége miatt vannak a legtöbben gondban. Nem mindegy, milyen színre, formavilágra esik a választás, hiszen ezen e két helyiség stílusos kialakítása is múlhat. De mégis milyen irányzatot érdemes előnyben részesíteni?

Megéri prémium kategóriás darabokra költeni, vagy a hagyományos megoldások is elegendőnek bizonyulnak? Az elter.hu csapata azt javasolja, hogy az étkező és konyha lámpa beszerzése során célszerű a minőségre törekedni, hiszen annak köszönhetően hosszú éveken át kiválóan használható és esztétikusan mutató darabbal gazdagodhat a helyiség.

Süllyesztett világítás a hangulatteremtés jegyében

Nem csak nagy belmagassággal rendelkező otthonokban mutat jól az álmennyezet, hanem tulajdonképpen bármilyen ingatlanban. A napjainkban nagyon divatos amerikai konyhás megoldások esetében a konyha és az étkező elválasztható a megfelelő kialakítással, és egyúttal igen elegáns hatás érhető el. Többféle süllyesztett világítás közül válogathatunk, melyek kiválóan beilleszthetőek tulajdonképpen bármilyen stílusú ingatlanba.

Stílusos fali lámpák

Ha az étkező és konyha lámpa kerül szóba, akkor nem pusztán a mennyezeti világításra érdemes gondolni. A fali lámpák hasonlóképpen jó választásnak bizonyulnak. A búrák tekintetében széles a választék, így a hagyományos fehér mellett az orientális- és virágmintákkal ellátott darabok is igen kedveltek. Egyszerűségüknél fogva bármilyen színű falhoz jól mutatnak, így nem kell a stílusbeli ütközéstől tartani.

Függesztett mennyezeti lámpák

Sokan vannak, akik kifejezetten a divatos megoldások iránt érdeklődnek. A mennyezeti lámpák biztosítják azt a megvilágítást, amely szükséges mindkét helyiség megvilágításához. Az étkező és konyha lámpa választékban a mennyezetről lelógó típusok nagyon trendinek számítanak. A több függesztéket magába foglaló fajtákon túl az eleganciát képviselő és kissé talán a régi korokat idéző csillárok is igényes megjelenéssel szolgálják a helyiségek megjelenését.

Különleges étkező és konyha lámpa

A különlegességek kedvelői is széles választékból keresgélhetnek. Legyen szó akár a méretnél, akár a kialakításnál fogva egyedülálló darabokról, a megfelelő környezetben elhelyezve alapvetően határozzák meg az étkezésre szánt helyiség jellegét. Az étkező és konyha lámpa kiválasztása kapcsán gyakran hasonló elvárásokkal rendelkeznek a vásárlók. Fontos, hogy biztosítsa a tevékenységhez szükséges megvilágítást, de ugyanakkor stílusos jellegénél fogva a lakberendezés tökéletes kiegészítője is legyen.

Színes megoldások fiatalos otthonokba

Alapvetően a fekete, a fehér, vagy a fémes színek kerülnek fókuszba a konyhában és az étkezőben. A fiatalos stílust előnyben részesítők azonban gyakran választják a színes burával ellátott függesztékeket. Mindegy, hogy a falak színéhez passzol a búra, vagy egy eltérő, ám mégis harmonikus egységet képező színvilág mellett döntünk, a fiatalos, rugalmas megoldás azonnal jókedvre deríti a helyiségben tartózkodókat.

Modern vagy klasszikus, elegáns vagy kissé bohém, hagyományos vagy extravagáns megvilágítás- a lehetőségek száma valóban végtelen, így mindenki megtalálhatja azt a stílust az étkező és konyha lámpa választékban, mely megfelel elképzeléseinek. A világítótestek szerepe napjainkban sokkal több pusztán a fény megteremtésénél, s ezt érdemes szem előtt tartani akkor is, ha lakberendezésről van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!