Otthon

2015.01.05. 21:05

Ha rendet tartunk a szekrényben, saját dolgunkat könnyítjük meg

Ha jól tervezi meg az ember a szekrényében, hogy mit hova rak, elkerülheti a reggeli kapkodást és a munkából való elkésést.

Takács-Horváth Viktória

Az első lépés, hogy kipakolunk mindent a szekrényből és alaposan mossuk át a polcokat, az ajtókat és a fiókokat is. Ezután, mielőtt visszapakolnánk, jön a legnehezebb része a rendszerezésnek: válasszuk szét a ruháinkat három részre. Az egyikben a megtartott ruháink legyenek, a másikban a továbbajándékozandók (amelyeknek nincs minőségi bajuk, de már nem tetszik vagy nem jó ránk), a harmadik csoportot azok a ruhák teszik ki, amelyeket már nem szívesen viselünk, nem is ajándékoznánk el. Ezeket a ruhákat tegyük gyűjtőkonténerbe, mert rászoruló emberek még jó hasznát vehetik. Az elajándékozandó ruhákhoz tartozik még egy ötlet: csináljunk a barátnőink számára egy ruhabörzét. Hívjuk át őket, hadd válogassanak kedvükre megunt holmijainkból: ők is jól járnak, hiszen egy új darabbal gazdagodnak, mi pedig nem kell, hogy tovább tároljuk a nem hordott ruhát. Ha cserébe még egy kis tálca süteményt is kérünk, akkor igazi csajos buliba is torkollhat a ruhabörze.

Ha rendet tartunk a szekrényben, saját dolgunkat könnyítjük meg
Fotó: Illusztráció

Az évszaknak megfelelő ruhákat tegyük könnyen elérhető helyre, a többit magasabban fekvő polcokra. Évszakon belül pedig külön a nadrágokat, a szoknyákat és a blúzokat. Így könnyebben meg tudja találni az ember a reggeli rohanásban a megfelelő darabot, ha tudja, már csak egy szoknya kell a szetthez, csak azt a pár darabot kell megnézni a felsővel. A kiegészítők tárolására is fordítsunk kellő figyelmet és itt is kövessük a ruháknál előírtakat. A kisebb kiegészítők (övek, sálak, láncok) remekül megférnek a szekrény ajtajának belső felén is, nem muszáj egy polcot feláldozni nekik.

A ruhák tárolásának másik módja, ha alkalom szerint csoportosítjuk őket. Így például a dolgozós ruhákat, a szabadidő ruhákat és az alkalmi ruhákat külön tárolhatjuk. Előbbi kettőt könnyen elérhető helyen, utóbbi kerülhet nehezen elérhető helyre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!