Hihetetlenül népszerű a grincsfa

2016. december 06., 07:30 szerző: Kocsis Noémi
komment
Manófa, avagy grincsfa - az idei karácsonyi dekorációk talán legnépszerűbbike lesz. Igaz, még több hét van szentestéig, de máris sok kiskertben, ajtó mellett ott pompáznak a kunkori végű fák.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A történet röviden: Grincs - enyhén szólva - nem szereti a karácsonyt, de egy kislány rábeszéli, hogy mégis tartson velük a karácsonyi ünnepen. A városka polgármestere azonban megsérti azzal, hogy egy borotvát ad neki ajándékba, amin az egyébként is gonosz képű manó annyira felbőszül, hogy elhatározza, ellopja a városból a karácsonyt. El is cseni az összes karácsonyfát, az égőket, a dekorációt, de még az ajándékokat is. A terve mégsem sikerül, mert a város lakói tovább ünnepelnek és énekelnek a kellékek nélkül is, merthogy a tanulság szerint a karácsony a szívekben él, nem pedig a hozzákötődő tárgyakban. Erre pedig már Grincs szíve is meglágyul, happy end.

Gazdagon díszített grincsek egy fehérvári kertben

Mesekönyv. animációs és élőszereplős film is készült az alaptörténetből, ám a honi lakásokban és kertekben ezek látványvilágából mit sem érzékelünk, annál nagyobb szerepet tölt be otthondíszítő elemként maga a kunkori végű grincsfa, tele szebbnél szebb díszítőelemekkel, gömbökkel, szalagokkal, játékszerekkel, sőt, kottás, mézeskalácsos, erdei terméses változatot is készítenek az ügyesek. Bár egy ilyen grincsfa nem olcsó, készen 6-10 ezer forintba is kerülhet, házi elkészítésével inkább csak a gyakorlottabbaknak érdemes kísérletezni a teljes siker érdekében.

Kocsis Noémi

2016. december 06., 07:30 szerző: Kocsis Noémi

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...