Ingatlanpiaci előrejelzés

2017. január 09., 20:10 szerző: Benedeczki-Varga Krisztina fotós: Zsedrovits Enikő
komment
Dunaújváros - A lakáspiaci helyzet évről évre változik. Arról, hogy mire számítsunk 2017-ben városi szinten, ha ingatlanról van szó, Takács Attila ingatlanértékesítővel beszélgettem.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az idei év ismételten az árak emelkedéséről szól, legyen az panel, albérlet vagy családi ház. Egy kevésbé vonzó panellakás kapcsán is minimum 120 ezer forintos négyzetméter árral kalkulálhatunk. A tavalyi év tapasztalatai alapján egyre nagyobb igény mutatkozik az albérletek iránt, amelynek mozgatórugója a városban megjelenő új befektetői réteg, valamint az egyetemvárosi lét.

A kereslet-kínálat arányát tekintve albérletek esetében a kereslet nagyobb, mint a kínálat. Ugyanakkor panellakásokra vetítve a mérleg két serpenyője kiegyenlített képet mutat.

Takács Attila Fotó: Zsedrovits Enikő

Annak ellenére, hogy az ingatlanárak tendenciózus növekedést mutatnak, a városi szinten elérhető ingatlanok ára alacsonyabban mozog, mint például az észak-nyugati régióban. Ahhoz, hogy megtaláljuk azt a lakást, ahol el tudjuk képzelni magunkat, az első benyomáson túl a képzelőerőre is szükség van - mondja Attila.

Ne hagyjuk, hogy egy térelválasztó fal, vagy az első látásra kicsinek tűnő előtér elriasszon minket, hiszen apróbb átalakításokkal olyan otthont varázsolhatunk, ahol az érzet és a funkció találkozik.

Benedeczki-Varga Krisztina

2017. január 09., 20:10 szerző: Benedeczki-Varga Krisztina fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...