Otthon

2015.02.23. 18:45

Középpontban a korallvirág: A lakás színpompás dísze, nem igényel sok törődést

A tél egyik legkedvesebb szobanövénye a korallvirág, ami már a legcsekélyebb gondoskodást is meghálálja.

Szabó Erzsébet

Kisméretű, színes virágai akár egész évben, még télen is hosszan bontogatják szirmaikat. Korallvirágot manapság már bármelyik szaküzletben beszerezhetünk. Az általában kedvező áron kapható növénynek több virágzat- és mérettípusa ismert.

Fotó: Szabó Erzsébet

A korallvirágot a meleg hónapok beköszöntével kiültethetjük a szabadba, de szezonálisan a balkont is díszíthetjük vele. Zárt térben törekedjünk arra, hogy biztosítsunk a növény számára fényes, világos helyet. Emellett ügyeljünk arra is, hogy ne öntözzük túl, hiszen a vaskos szárak és a húsos levelek sok nedvességet tárolnak. A napfény és a mértékletesen adagolt víz hatására a korallvirág gyors növekedésbe kezd, és folyamatosan bontogatja kisebb-nagyobb virágait. Annak érdekében, hogy a korallvirág kimerülésének az esélyét minimálisra csökkentsük, valamint elősegítsük a növekedést, a virágzás ideje alatt két-három hetente célszerű megfelelő tápoldattal támogatnunk a növényt. A korallvirág hosszú távú gondozása során figyelnünk kell arra, hogy rendszeresen levágjuk a hosszan megnövő hajtásokat, az elnyílt virágszárakat, így sokkal sűrűbb, tömöttebb és egészségesebb növényre tehetünk szert. A korallvirágot könnyen szaporíthatjuk levél- vagy hajtásdugványokkal, a véletlenül letört vagy szándékosan eltávolított szárakat szúrjuk bele a növény földjébe, ezzel is dúsíthatjuk, frissíthetjük a kolóniát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!