Otthon

2014.12.15. 23:50

Újdonságok és ünnepi trend az idei fenyőfadíszítésben

Mint minden évben, az idei karácsony is kínál újdonságokat dekoráció és karácsonyfa díszítés terén.

Prevics Borbála

Amikor a fenyőfa ünnepi díszeni gondolkodunk, érdemes ellesnünk néhány ötletet másoktól. Ihletet merítenünk a káprázatos hangulatú összeállításokból akkor is, ha a már meglévő, régebbi díszeinket szeretnénk idén a karácsonyfára akasztani. Válogassuk össze, melyek azok a darabok, amiket mindenképpen szeretnénk a fán látni, és egészítsük ki újonnan vásárolt vagy kézzel készített díszekkel és szalagokkal! A 2014-es karácsonyi szezonban újdonságként jelennek meg a vicces, hóbortos, mókás figurák és a neon színek. Az egyedi formák és szokatlan színek nagy kedvence lesz a gyerekeknek, különösen az igazán színes lila, türkiz, pink vagy smaragdzöld variációk.

Nagyon barátságos és játékos a skandináv stílus karácsonykor. Ebben a szürke, a fehér és a barna dominál, megfűszerezve egy kis fával.

Természetközeli hangulatot idéz a zsákvászon, amit használhatunk önmagában vagy szalagként. Keverhetjük mindenféle erdei állattal, szarvassal, bagollyal, fagyönggyel, illetve a manapság nagyon divatos vintage stílusú darabokkal is. Előkereshetjük a nagyszüleink régi kincseit, de érdemes körülnézni a használtcikk piacon is, ahol újrahasznosítható holmikhoz juthatunk.

Jeges hatást érünk el fehér és üveg használatával, jégcsapokkal és üveggolyókkal. Az egyik idei újdonság pedig a strasszos, ezüstös, pezsgős csillogás, amit egy kis sárgával még jobban feldobhatunk. A klasszikus piros és zöld keverhető egy kis fehérrel vagy feketével, akár pöttyös szalagokat is tehetünk ebből a két színből.

Finom, nőies, érzéki hangulatot kelthetünk habcsókokkal, megfakult fényű rózsaszínnel, barokk angyalkákkal, matt üvegekkel, kristályokkal és textil kiegészítőkkel. Modern és ünnepélyes a mély sötétvörös, a meleg bordó, a barna, kandallóval, gyertyákkal, metál és bronz kiegészítőkkel.

Egy valami mindig divatos és örök, ez pedig az ünnepi fény, ami meghitt, ragyogó fényével díszíti a fát és otthonunkat. Ezek a fényfüzérek manapság végtelen választékban kaphatók, és sokféleképpen felhasználhatjuk őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!