Otthon

2015.03.03. 20:45

Nagyanyáink ötletei - A régi tippek ma is beválnak a konyhán

A közösségi oldalakon az egyik legnépszerűbb megosztanivaló a konyhai kis okos. Úgy tűnik, eleink tippjei megunhatatlanok.

Kocsis Noémi

Hogyan süssünk húst, hogy ne ugorjon össze, de meg is puhuljon? Hogyan tisztítsunk vöröshagymát, hogy közben ne sírjunk tele négy zsebkendőt? Ugye, a kedves olvasó is találkozott már ilyen tippekkel a konyhában? Bármennyire modern is korunk, ezeket az ötleteket ma is előszeretettel osztják meg egymással a háziasszonyok. Lehet akárhány kütyünk , a citrom és a szódabikarbóna mindenhatóságára még ma is megesküdnénk.

Összegyűjtöttünk néhány gasztropraktikát mi is. Ha már szódabikarbóna, akkor tegyünk belőle a zöld színű zöldségek (brokkoli, borsó, spárga, spenót) főzővizébe egy késhegynyit, hogy a kellemes színt megőrizzük. A tej forralásakor az edényt mindig öblítsük ki hideg vízzel először, majd a peremét kenjük be vékonyan körbe vajjal, így biztosan nem fog kifutni.

A tojásfehérje felverése sokszor gond, főleg, ha már több napos a tojás. Ám ha csipet sót és gyűszűnyi vizet öntünk hozzá, garantáltan jó kemény lesz az eredmény.

A biztonságra is vigyázzunk: forró edényt, tepsit sose fogjunk meg vizes ronggyal, mert a hirtelen hő gőzt fejleszt és sérüléseket okoz! A fedőt pedig mindig magunk felé húzzuk le az edényről, így elkerülhetjük, hogy a kitörő gőz az arcunkba csapjon. A citromhéjat se dobjuk ki! Mielőtt felvágva használjuk, reszeljük le és a héjat keverjük el porcukorral! Jól záródó üvegcsében hónapokig is eláll, sokáig felhasználhatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!