Nagyanyáink ötletei - A régi tippek ma is beválnak a konyhán

2015. március 03., 21:45 szerző: Kocsis Noémi
komment
A közösségi oldalakon az egyik legnépszerűbb megosztanivaló a konyhai kis okos. Úgy tűnik, eleink tippjei megunhatatlanok.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Hogyan süssünk húst, hogy ne ugorjon össze, de meg is puhuljon? Hogyan tisztítsunk vöröshagymát, hogy közben ne sírjunk tele négy zsebkendőt? Ugye, a kedves olvasó is találkozott már ilyen tippekkel a konyhában? Bármennyire modern is korunk, ezeket az ötleteket ma is előszeretettel osztják meg egymással a háziasszonyok. Lehet akárhány „kütyünk”, a citrom és a szódabikarbóna mindenhatóságára még ma is megesküdnénk.

Összegyűjtöttünk néhány gasztropraktikát mi is. Ha már szódabikarbóna, akkor tegyünk belőle a zöld színű zöldségek (brokkoli, borsó, spárga, spenót) főzővizébe egy késhegynyit, hogy a kellemes színt megőrizzük. A tej forralásakor az edényt mindig öblítsük ki hideg vízzel először, majd a peremét kenjük be vékonyan körbe vajjal, így biztosan nem fog kifutni.

A tojásfehérje felverése sokszor gond, főleg, ha már több napos a tojás. Ám ha csipet sót és gyűszűnyi vizet öntünk hozzá, garantáltan jó kemény lesz az eredmény.

A biztonságra is vigyázzunk: forró edényt, tepsit sose fogjunk meg vizes ronggyal, mert a hirtelen hő gőzt fejleszt és sérüléseket okoz! A fedőt pedig mindig magunk felé húzzuk le az edényről, így elkerülhetjük, hogy a kitörő gőz az arcunkba csapjon. A citromhéjat se dobjuk ki! Mielőtt felvágva használjuk, reszeljük le és a héjat keverjük el porcukorral! Jól záródó üvegcsében hónapokig is eláll, sokáig felhasználhatjuk.

Kocsis Noémi

2015. március 03., 21:45 szerző: Kocsis Noémi

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...