Otthon

2017.05.08. 17:20

Romantikus enteriőr - Kreativitással kialakított otthon vintage stílusjegyekkel

Dunaújváros - A régi, belső udvaros téglaházak emeleteit leküzdve megérkezem egy minden szegletében vintage stílusjegyeket mutató otthonba.

Benedeczki-Varga Krisztina

A falakon túl egy bámulatos világ fogad, amely több év munkájának és Horváth Mónika tulajdonos kreativitásának kiteljesedése. Mónika négy évvel ezelőtt szeretett bele a vintage romantikus világába, amely szerelem volt első látásra. Közben csillogó szemmel mesélt arról, hogyan alakult át a mediterrán stílusú lakás igazi nőies, lágy színekkel megkomponált otthonná.

A vintage stílusú otthon berendezése hosszú folyamat, hiszen ahhoz, hogy megtaláljuk a különböző tárgyakhoz illő gyöngyszemeket meg kell látnunk a mások által haszontalannak vélt tárgyakban a lehetőséget. Nincs olyan számomra, hogy értéktelen, mindennek megvan a helye, csak tudni kell megfelelő enteriőrbe helyezni - mondja Móni.

A falat betöltő fehér fa keretes dekor egyedülálló hátteret ad a hófehér kanapénak, amelyen Horváth Mónika és kisfia, Ricsi is szívesen megpihen a nap végén
Fotó: Zsedrovits Enikő

Az egész lakás hangulatát a fehér letisztultsága és annak krémes tónusai határozzák meg. A világos színek és légies könnyedség a teljes teret áthatja. Bármerre nézünk, a vintage olyan ikonikus elemeit lelhetjük fel, mint a kalitka, órák, régi bőröndök, képek stb. Ez a stílus szenvedély, amelyhez az antikolás, a dekupázs vagy a transzferálás technikáját elsajátítva mi magunk is lépésről lépésre átalakíthatjuk bútorainkat, otthonunkat - tanácsolja Mónika.

A nappali egy csodálatos kis világ, melynek apró részleteiben teljesen el lehetne veszni. A falakon szebbnél szebb képek, táblák sorakoznak, amelyeken a régi ovális alakú fotók közé, az antik hatású képkeretekben saját családi fotók is helyet kapnak. A fényképtartóként funkcionáló ruhafogas, balerina kép, amelynek alsó részét valódi balerinacipők ékesítik, szekrény tetején álló próbababák és az ajtóval szemközti hatalmas falióra kivételes hangulati elemei a helyiségnek.

A transzfer technikával díszített antikolt konyhabútor, valamint a hamisítatlan vintage kávéscsészék, a teáskanna, a fűszertartók és a fali kiegészítők magukkal ragadják a tekintetet
Fotó: Zsedrovits Enikő

Átsétálva a konyhába olyan érzésem támad, mintha egy kis francia kávézóban ülnénk a Szajna partján. Azonnal szembe ötlenek a konyhabútor evőeszköz formájú fogantyúi, amelyek tökéletes összhangban érvényesülnek a bútor összképében. A modern és új harmóniájának példája a króm hűtőszekrény és a pult alatt megbúvó mosógép, amelyek szinte beleolvadnak az antikolt felületű konyhabútorba.

Remek stílusérzékkel összeválogatott kiegészítők egysége ez a családi fészek, ahol az ember visszarepül abba az időbe, ahol még nyoma sem volt a rohanásnak, stressznek. Csak éltünk, megéltük a pillanatot, és élveztük a körülöttünk lévő egyszerűségben a szépet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!