Otthon

2014.07.14. 15:05

Színek és minták kellemes összhatása

Dunaújváros - Mivel burkoljam a padlót? Mintás vagy egyszínű legyen a nappaliban a szőnyeg? A válaszokat jól át kell gondolni...

Körmendi Erzsébet

A laminált padló nagyon kedvelt és keresett padlóburkolat manapság, hiszen minden helyiségben alkalmazható, és használatával egységes stílust adhatuk a háznak, lakásnak. Ezek a padlók eltérő kopásállósági tulajdonságokkal rendelkeznek, erre érdemes figyelemmel lenni, amikor választunk. Nagy forgalmú helyiségbe, például nappaliba magasabb kopásállóságú terméket javasolok mondja szakértőnk, Csík Zoltán, a dunaújvárosi szőnyegáruház vezetője.

Számos előnyös és hasznos tulajdonsággal rendelkezik a laminált padló a natúr fapadlóval szemben: élettartama a felületkezelésnek (a laminálásnak) köszönhetően hosszabb, könnyen kezelhető, tisztítható, megfelelő alátétekkel padlófűtés mellett is alkalmazható, allergiásoknak is ajánlott, hiszen a lakkal ellentétben ennek nincs károsanyag kibocsátása.

A laminált padlóra, hajópadlóra és a járólapra egyaránt közkedvelt kiegészítő a kisebb-nagyobb darabszőnyeg. Ezek amellett, hogy barátságos hangulatot és esztétikus megjelenést kölcsönöznek, kellemes komfortértzetről gondoskodnak a talpunk alatt. További előnyük, hogy kopásállók és strapabírók, valamint tisztításuk is egyszerű, a felületükről bármilyen szennyeződés könnyen eltávolítható foltspray segítségével. Praktikus a szőnyeg alá csúszásgátló hálót tenni, amely könnyen méretre vágható, és tökéletesen rögzíti a darabszőnyeget, így segítségével elkerülhetők a háztartási balesetek.

A kiválasztott szőnyeg színét, mintázatát érdemes a helyiségben lévő további textilekkel, így a függönyökkel, kárpitokkal összehangolni. A szőnyeg méretének kiválasztásánál mérjük fel, hogy hogyan szeretnénk alkalmazni a szőnyeget, például a nappaliban a kanapé előtt, vagy az étkezőben az asztal és a székek alatt. A hagyományos téglalap alakú szőnyegek mellett kör alakú szőnyegekben is érdemes gondolkodni. A mintát illetően is sok kedvenc van, az egyszínűek mellett a geometrikus mintásak, a levélmintásak, és a földszínűek népszerűek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!