Otthon

2016.04.25. 14:40

Tippek Anyák Napjára

Dunaújváros - Mindjárt itt az Anyák Napja, ami az idei évben a frissességet hozó, fiatalságot szimbolizáló május 1-re esik. Ezen a napon a virág - legyen egy szál, csokor vagy cserepes - az ünnep elmaradhatatlan része.

Varga Krisztina

Annak ellenére, hogy egy illatozó, vágott virágcsokorral kedveskedünk édesanyánknak érdemes saját kezűleg készített ajándékkal is meglepni Őt, hiszen ezek igazán maradandó emlékek, amelyet minden édesanya igazi kincsként őriz. Nincs nagyobb öröm egy anya számára, mint amikor gyermeke mosolygós, izgatott arccal átadja a neki szívből készített kis ajándékát. A titokban, nagy lelkesedéssel, gondos munkával készített ajándékok kifejezik azt a szeretetet és köszönetet, amit édesanyánknak nemcsak ölelés, hanem egy kézzel fogható tárgy formájában át tudunk adni.

Kedves ajándék, ha bolt helyett magunk készítünk anyák napi üdvözlőlapot, melyet papírlyukasztó segítségével bármilyen mintával feldobhatunk Fotó: a szerző

A kreatív boltokban rengeteg szebbnél szebb kiegészítőt vásárolhatunk, melyekből a legkisebbek némi segítséggel, a nagyobbak viszont teljesen önállóan dekoratív tárgyakat készíthetnek. Íme néhány egyszerű ötlet, melyet Nagy Viktória kreatív szakértő tippjeinek figyelembevételével könnyedén elkészíthetünk.

A színpompás filcekből, dekorgumiból készített virágok az egyhangú fehér ajándékdobozokat is különleges díszbe öltözteti

Ha saját készítésű ajándékokról, dekorációról beszélünk, akkor a felhasználható anyagok, eszközök tárháza határtalan. Anyák Napja alkalmából egyértelműen népszerűek a szív, virág formájú alapdarabok, amelyeket apró kiegészítőkkel dekorálva azonnal a személyesség varázsával tölthetünk meg. Az utóbbi időben egyre közkedveltebbek az előre vágott fa alapanyagú formák, különböző feliratok, amelyek természetes hatásuk mellett egyszerűen alkalmazhatóak. Jellegükből adódóan könnyű velük dolgozni, mivel egy ragasztópisztoly segítségével akár egy hungarocell szívre, akár koszorú alapokra felragasztva mutatós ajándékot készíthetünk, anélkül, hogy a szöveg vagy szívecske forma elhajolna, megtörne. A szintén fából előre gyártott, talpas virágformájú sablonokkal a kicsik is könnyedén boldogulnak, hiszen elegendő a fantáziánk szerint kifesteni a virágokat és leveleket, majd pedig egy fényképet a közepére ragasztva máris saját készítésű fényképtartóval lephetjük meg anyukánkat.

Gombostű, színespapír, papírlyukasztó, hungarocell gömb, virágcserép és kreativitás, mely egyedi készítésű cserepes virágaink tökéletes receptje

Ha mindenképpen hosszú életű virággal szeretnénk kedveskedni, ragadjunk virágformájú papírlyukasztót és színespapírokból kezdjük el tetszésünk szerint kilyukasztani a virágszirmokat, melyeket elforgatva, egymásra ragasztva elkészíthetjük anyukánk saját mezei kiskertjét. Ha megvannak a virágok válasszunk egy kisebb cserepet, amit akril festékkel dekorálva, vagy textil szalaggal, csipkével átkötve különlegessé varázsolhatunk. A cserépbe helyezzünk egy hungarocell gömböt, mely pontosan illeszkedik a választott cserépmérethez, ugyanis ebbe fogjuk beleszúrni gombostű segítségével az elkészített papírvirágokat. A végeredmény pedig egy helyes cserepes virágcsokor lesz teletűzdelve szeretettel, és színpompás virágokkal.

A különböző méretű, formájú és színű fa kiegészítőket könnyedén személyessé varázsolhatjuk, hiszen kedvünk és időnk szerint díszíthetjük azokat

Rendkívül népszerűek a többféle méretben vásárolható szív alakú papírdobozok, melyeket szintén megfesthetünk vagy szalvétatechnikával dekoratív díszbe öltöztethetünk. Ízlésünk és kedvünk szerint díszíthetjük csillámporral, dekorkövekkel, apró virág vagy szív alakú elemekkel.

Szánjunk időt arra, hogy saját készítésű ajándékokkal lepjük meg szeretteinket, hiszen ezekre a tárgyakra pillantva mindig tudni fogjuk, hogy szívvel-lélekkel készítették számunkra. Legyen az egy só-liszt gyurmából készített kézlenyomat, nyaklánc, kavicsokra festett szív, vagy édesanyánk kedvenc virágaiból formára ültetett kiskert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!