PR-cikk

2023.02.20. 13:34

Kényelmes olvasó- és pihenősarok a nappaliban

Az otthon értünk van, nem mi az otthonunkért: ez a mostani trendek egyik fő filozófiája. Ezért sokkal hangsúlyosabbá vált a relaxálóterek, pihenősarkak és olvasókuckók kialakítására való igény. Ha mi is szeretnénk ilyet, az alábbiakban olvasható néhány tipp segíthet az elindulásban.

Forrás: Pinkystock / Shutterstock.com

Nyugtató formák és színek

Ha igazán pihentető sarkot szeretnénk kialakítani, akkor mindenképp a natúr és a pasztell árnyalatokhoz érdemes nyúlni, mint alapszín. Ezt kiegészíthetjük különféle élénkebb színekkel, például eltolhatjuk a stílust a trópusi hatás felé, vagy játszhatunk a most szintén divatos modern art deco elemekkel. Azonban az alap mindig legyen valamilyen visszafogott árnyalat, hiszen az ilyen közegben tudunk igazán relaxálni. A fotel színe, vagy a szőnyeg natúr szövése pont tökéletes kiindulás ilyen kezdetnek. A fotelt és területét pedig nyugodtan megtoldhatjuk pár párnával, pokróccal, amelyek szintén valamilyen természetes színben játszanak. A megfelelő pihenősarokhoz persze nem hiányozhat egy tökéletes kisasztal sem. Ebben az esetben, ha valóban harmonikus hatást szeretnénk elérni, nézzünk körbe a klasszikus darabok között, például természetes fából készült kisasztalok képében. Illetve a minimalista, skandináv, industrial vagy a wabi sabiból jól ismert kezeletlen fa asztalkák kiválóak a kiegészítéshez.

 

Térelosztás a tökéletes relaxáció érdekében

A jól átgondolt térelosztás sokat jelent abban, hogy egy nappaliban mennyire tudunk igazán lazítani. Amennyiben minden bútor a tévé felé van fordítva, akkor inkább leszünk tévéfókuszáltak ebben a helyiségben, mint elmélyültek. Azonban ha a kanapék és fotelek iránya csak részben néz a televízió felé, akkor már az egyik fotelt állíthatjuk olyan szögben, ami kicsit szeparált és tökéletes lesz a kis olvasós kuckónknak. Ehhez már csak a jó állólámpa hiányzik, ami mindenképp nappali fénnyel rendelkezzen, hiszen csak az megfelelő a szemnek a kényelmes olvasáshoz.

 

Használjunk térjelölő bútorelemeket

Plusz ötlet, hogy ha van egy vitrin a birtokunkban, az hatékony relaxálósarok jelzőnek bizonyul. A vitrinek ugyanis olyan bútorok, amelyek üvegajtóikkal légiesebb hatást keltenek, mint a szimpla bútorok, ezért egy kisméretű vitrin még a teljesen bútorozott szobába is elférhet. Az ilyen vitrinbe pakolhatunk természetes dekorációkat is, például érdekes köveket, ami még inkább erősíti a relaxálósarok hangulatát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában