Programok

2015.04.29. 13:48

A városháza előtti szökőkutas park ad otthont Dunaújváros Májusi Mulatságának

Gazdag és színvonalas programot kínálnak több településen is a majálisozóknak pénteken.

Horog László

Az idei az első alkalom, hogy Dunaújváros Májusi Mulatsága a Városháza téren lesz. A kisgyermekes családokat már reggel kilenc órától várják sorversenyekkel, ingyenes játékokkal, mesebusszal, körhintával, kisvonattal, légvárakkal. A színpadi műsor 14 órakor a helyi fellépőkkel, diákokkal és művészetis növendékekkel. Bemutatkoznak például a violinosok, a gárdonyisok, a pannonosok, hallhatjuk a Rudas hangjait. Merényi Ákos fellépése 17 órakor kezdődik, utána a Pavlov zenekar, Swamp Sixty Rock Band lép színpdra. Az estét Dolly Roll koncert zárja este fél kilences kezdéssel. A rendezvényen kiállítók és kitelepülők is részt vesznek.

Baracson a civil szervezetek rendeznek majálist. Hivatalos program nem lesz elsején, de a civilek most is remek majálist terveznek. A faluház mögötti területen már reggel nyolc órától várják a nyugdíjasklubokat, polgárőröket, tűzoltókat és még sorolhatnánk a baracsi civileket, akik ezúttal is egy főzéssel, vetélkedőkkel és különböző bemutatókkal egybekötött napot álmodtak.

A dunaföldváriak a Kis-Duna partján, a Horgásztanyán tartják az idei majális rendezvényt. Ismét meghirdették a Duna-parti grill-partit a tárcsás és a grillételek készítőinek. A dunaföldvári vöröskeresztesek pedig negyedik alkalommal szervezik a majálishoz kapcsolódva a Dunaföldvári spenótfesztivált. Jelszavuk: Legyünk zöldek és kreatívak! A versenyre spenóttal, spenótból készült ételekkel lehet nevezni.

A horgásztanya színpadán 11 órakor kezdődik a műsor – az Ördögszekér és a Löfan Mazsorett táncosaival. Délután 14 órától a Levendula tánccsoportja, majd Meridián tornabemutató következik. Ezután a zenéé és az énekszóé lesz a főszerep egészen estig. Fellép a Junior Band, Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar, este pedig a dunaújvárosi Delta Rock Band, végül Kozma Lacika szórakoztatja a résztvevőket. A cserkészek erdei akadályversenyt tartanak a gyerekeknek, a Beszédes József Vízitúra Sportklub csónakázási, a Hagyományőrző Íjász Egyesület íjászkodási lehetőséget biztosít, s bemutatkozik a Magyar Honvédség is. A rendezvény helyszínére, a horgásztanyára fél tíztől óránként majális-busz indul a Pekker kocsmától a buszpályaudvar érintésével. Már használható lesz a horgásztanyáig az új kerékpárút is, s azok, akik bringával érkeznek és regisztrálnak a helyszínen, sorsolás után nyereményhez juthatnak.

Kulcson falunap lesz pénteken a sportpályán. Jobb Gyula polgármester megnyitója után színes tánckavalkád lesz a színpadon egész délelőtt. Animal Cannibals koncert ebéd után, fél egykor kezdődik, utána különböző zenei stílusoké lesz a színpad délután egészen az esti retro diszkóig és a 21 órakor kezdődő United élő koncertig. A rendezvényhez kísérő programok is kapcsolódnak.

Perkátán Újszülött parkavatóval kezdődik a majális pénteken 9 órakor a Tanácsköztársaság utcában, majd a kastélyparkban testvértelepülési nap várja a falubelieket főzőversennyel, foci kupával, gyermekprogramokkal, motoros bemutatóval.

Rácalmáson a sportpályán várják a kisváros lakóit a hagyományos sportprogramokkal színesített piknikre. A diákok futóversenye vezeti fel a napot reggel kilenc órától. Utána száraz horgászverseny és kispályás focibajnokság kezdődik. A színpadi programokat Szentgyörgyi Rómeó vezetésével fitness közös torna nyitja meg 10 órakor, majd egymást érik a fellépők: például Nótár Mary 13 órakor és az E.V.M zenekar 15 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!