Folyamatosan frissítve

Programok, rendezvények Fejér megyében

szerző: Munkatársainktól
Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények. Böngésszen és válogasson!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

SZEPTEMBER 27.

Teadélután a versszínpadon

Dunaújváros - Szeptember 27-én, hétfőn 17 órától ismét teadélutánra várja a líra szerelmeseit az Írisz Versszínpad.

Megyei bajnokság: keresztúri fogathajtás

Sárkeresztúr – A megyei kettesfogathajtó-bajnokság a 3. fordulóval folytatódik szombaton 10 órától a keresztúri lovaspályán. Megrendezik a pontszerző akadályhajtás két fordulóját, az összevetéssel, a gyors és látványos vadászhajtás startját 16 órára tervezik.

JÚNIUS 3.

Bringával a Tisza-tóhoz, gyalog a Budai-hegyekbe!

A székesfehérvári Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület körtúrát szervez június 3-án a budaörsi hegyekbe. A 10 kilométeres táv helyszínére 7:46-kor indulnak a fehérvári vasútállomásról, ahová 16 óra körül érkeznek vissza. Az egyesület emellett egy négynapos Tisza-tó körüli bringatúrát is szervez   június 2-a és   5-e között,  lesz  madármegfigyelés, hallépcső és ellátogatnak az Ökocentrumba.

MÁJUS 31.

Jön az Első Szántóföldi Napok

Mezőfalva - Az ország egyik legnagyobb szántóföldi szakmai rendezvényére készül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara: a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével közösen szervezik meg az I. Szántóföldi Napok és Agrárgépshow-t Mezőfalván, május 31.-június 1. között. A közel 40 hektáros területen tartandó eseményen az érdeklődők, gazdák, vásárolni szándékozók többek között arról is képet kaphatnak, mire képesek az igazán nagy mezőgazdasági monstrumok, munkaeszközök és gépek hétköznapi, szántóföldi körülmények között. A rendezvény fókuszában a permetezés áll. A „szabadtéri kiállítóterem” az ígéretek szerint nem csak nézelődésre való, az eszközöket ki is lehet próbálni, ugyanis a Mezőfalvai Zrt. területén, mintegy tíz hektáron dübörögnek majd több tízezernyi lóerővel a mezőgazdasági gépek és gépkapcsolatok, 30 kiállítótól. A szakmai közönségen kívül a családokat speciális programokkal várják, a belépés az eseményre ingyenes.

MÁJUS 29.

Terápiás csoport foglalkozás

DUNAÚJVÁROS - Terápiás csoportot indít Dunaújvárosban a Magyar Kékkereszt Egyesület és Református Iszákosmentő Misszió. Megoldás lehet a szenvedélybetegeknek.Azoknak szeretnének segíteni, akik úgy gondolják, hogy alkoholfogyasztással, vagy más önpusztító káros szenvedéllyel képtelenek megbirkózni, és ezért életük rendezéséhez Isten segítségét készek elfogadni. Mivel a családtagok, hozzátartozók is érintettek a problémával, ezért őket is szívesen látják az ingyenes tanácsadás, lelki, orvosi segítségnyújtásnál. Az első foglalkozásra május 29-én, hétfőn 18 órakor az evangélikus templomnál lehet jelentkezni.

MÁJUS 28.

Sárbogárdi napok

10 óra: Városi gyermeknap. Vásári bábjáték, Bazsarózsa népi játékpark, történelmi bajvívók, Kanga bemutató, kézműves játszóház, RC-modell, tűzoltó és rendőrségi bemutató. 16 óra: Motoros kunsztok Végh Tamással. 17 óra: Kempo bemutató. 18 óra: Ocho Macho-koncert. 20 óra: Kowalsky meg a Vega, rock koncert. 22 óra: Tűzijáték. Mindkét nap: Vidámpark, vásári forgatag.

Vár téri vigasság - Szabadbattyán

11 óra: Istentisztelet a református templomban. Hősök napi megemlékezés, hagyományőrző csapatok felvonulása az I. világháborús emlékműhöz.

Enying, 15 óra: Hősök napja. Az Árpád-szobornál beszédet mond Iván Géza református lelkész. A művelődési ház előtti Szentgyörgyi Dezső-emléktáblánál Zetényi Csukás Ferenc mond ünnepi beszédet. Koszorúzás.

Polgárdi, 8 óra: Családi nap és civil piknik, gyermeknap a Batthyány ligetben. Főzőverseny, a zsűri elnöke Buday Péter mesterszakács. Tűzoltóautó és rendőrautó bemutató. Játékok, rodeó bika, tandem asztal. 16 óra: Kutyás bemutató. 17 óra: Kisgömböc, interaktív népi mesejáték a Kincses Színház előadásában.

Enying: Hősök napja, koszorúzással

Enying – A Hősök napja alkalmából Iván Géza református lelkész mond ünnepi beszédet vasárnap 15 órakor az Árpád-szobornál. A művelődési ház előtti Szentgyörgyi Dezső-emléktáblánál Zetényi Csukás Ferenc író, kutató emlékezik. A résztvevők mindkét helyszínen koszorúznak.

Polgárdi: civil piknik és gyermeknap a ligetben

Polgárdi – A hagyományos családi napot és civil pikniket a rossz idő miatt a hetekben elhalasztották, de most egybekötötték a gyermeknappal. Vasárnap

8 órakor veszi kezdetét a Batthyány ligetben az össznépi kavalkád. A főzőverseny zsűrielnöki tisztét Buday Péter mesterszakács látja el. Aki „majd megmondja”... Lesz tűzoltó- és rendőrautó bemutató, az aprónépet játékok várják, köztük rodeó bika és tandem asztal. A szabadbattyániak kutyás produkciója 16 órakor kezdődik, majd a Kincses Színház interaktív népi mesejátékkal szórakoztat.

MÁJUS 27.

Sárbogárdi napok

Sárbogárd - 9 óra: Családi főzőverseny (főtt és sült ételek sertésből). 10 óra: Ünnepélyes megnyitó. Gólyalábasok és óriásbábosok, galambászok, íjászok, kézművesek, helyi termékek, civilek a pályán. 11 óra: Büszkeségeink, gyermekeink a színpadon. 13 óra: A gasztro-program eredményhirdetése. 14 óra: Tánckavalkád, minden, ami tánc (hastánc, hiphop, társas tánc, modern tánc). 18 óra: Honeybeast-koncert. 21 óra: Demjén Ferenc koncertje. 22.30 óra: Táncmulatság a Jam Showband zenekarral.

Vár téri vigasság - Szabadbattyán

9 óra: A rendezvény és a főzőverseny megnyitója. 10 óra: Németh János és ifj. Németh János fegyverkovácsok középkori fegyverkiállításának megnyitója. 11 óra: Hagyományőrző bemutató, fegyvertánc, fegyverbemutató, haditorna bemutató, várostrom. 12 óra: Pengetős citerazenekar, Csíkvár kórus, Nagy Csaba tárogatóművész, Mare Temporis. 13.30 óra: A főzőverseny eredményhirdetése. Egész nap: Gyermekprogramok, középkori játszótér.

Igar, 13 óra: Strong man viadal a főtéren.

Sárkeresztúr, 9.30 óra: Lovasnap. Megyei kettesfogathajtó-bajnokság, pontszerző akadályhajtás és gyors, látványos vadászhajtás.

Sárkeszi, 10 óra: Családi és gyermeknap a faluháznál. Kétéves a falukemence, malachús a kemencéből. Ugrálóvár, játékos vetélkedők, indián hétpróba, póni-lovaglás, tűzoltóautós bemutató.16 óra: Néptáncosok műsora.

Sárszentágota, 13.30 óra: Szent Ágota-nap a kegyhelyen. Motoros felvonulás, megnyitó, köszöntők, szentmise, kórus, előadás.

Sárszentmihály, 9 óra: Falunap és gyermeknap a sportpályán. Vidámpark, hüllő kiállítás, palacsinta, kutyás bemutató, tűzoltó bemutató. 10.30 óra: Hab party (váltóruha ajánlott). 11 óra: Motoros bemutató és felvonulás. 14 óra: Színpadi programok. Boka és a Klikk. 15.30 óra: Varga Feri és Balássy Betty. 16.20 óra: A Zichy Jenő iskola néptáncosai. 16.30 óra: Szabó Ádám, a harmonikás. 17.10 óra: Tolvai Renáta-koncert.

Pünkösdi dalostalálkozó

NAGYVENYIM - Hagyományos pünkösdi dalostalálkozójukat tartják az idősklubok dalkörei május 27-én, szombaton (vagyis a mai napon) 9 órától a Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében. A nagyrendezvényt az alapítók, az Aranydaru Nyugdíjas Klub tagjai szervezik. A fellépő társulatok szakmai munkáját Vakler Anna a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének oktatója segíti.

Igar: erős emberek a főtéren

Igar – Strong man-viadalt rendeznek szombaton 13 órától a főtéren. A helyi és környékbeli erős emberek a többi között traktorgumit forgatnak, kőgolyót emelnek, betonbőröndöt cipelnek, és persze húznak majd valami hatalmasat nagy elánnal. A kikiáltó tisztét Juhász László tölti be, a Sárosdi Bikák ikonikus motorja és vezetője.

Sárszentmihály: nagyszínpad és palacsintázás

Sárszentmihály – Vidámpark, hüllőkiállítás, palacsintázás, kutyás és tűzoltó bemutató, néptáncos forgatag és motoros felvonulás – címszavakban a szombati falunap és gyermeknap programjai. A sportpálya 9 órakor nyitja kapuit, és vár önfeledt szórakozásra kicsit és nagyot egyaránt. Aztán kora délután a nagyszínpad is benépesül: koncertezik Boka és a Klikk, Varga Feri és Balássy Betty, Szabó Ádám, az ifjú harmonikás és Tolvai Renáta.

MÁJUS 26.

Akar Ön régész lenni egy (két) napra?

Székesfehérvár - Új szakmába kóstolhatunk bele a hónap utolsó hétvégéjén. Május 26-án és 27-én egy-, illetve kétnapos régészkedésre invitálják az érdeklődőket a Szent István Király Múzeum munkatársai. Május 26-án pénteken délután a Pannóniában élő ókeresztény közösségek hétköznapjaiba pillanthatunk bele, másnap pedig igazi régésszé válhatunk magunk is: a szombati programban ugyanis  (az előadások és tárlatvezetések mellett) 10-18 óra között miniatűr ásatásokon vehetünk rész, hogy megkeressük a földbe rejtett kincseket, Samu, a csontváz segítségével.

Szabadbattyán

Vár téri vigasság

délután: Vár téri vigasságok, történelmi hagyományőrzés és főzőverseny a Kula toronynál. A hagyományőrző csapatok megérkezése.

Lajoskomárom, 18 óra: Lájk a sírotokra – a magyar sajtó a tömeges álhírek korában. Tóth Szabolcs, a Magyar Nemzet Online főszerkesztőjének előadása. A Lajoskomáromi Történelmi Kör Egyesület rendezvénye a községháza dísztermében.

Sárbogárd, 13 óra: A Kossuth Zsuzsanna-emlékpark avató ünnepsége a rendelőintézet előtti parkban. Ünnepi beszéd, előadás, köszöntő, koszorúzás.

Munkatársainktól

szerző: Munkatársainktól

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...