Folyamatosan frissítve

Programok, rendezvények Fejér megyében

szerző: Munkatársainktól
Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények. Böngésszen és válogasson!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

SZEPTEMBER 27.

Teadélután a versszínpadon

Dunaújváros - Szeptember 27-én, hétfőn 17 órától ismét teadélutánra várja a líra szerelmeseit az Írisz Versszínpad.

Megyei bajnokság: keresztúri fogathajtás

Sárkeresztúr – A megyei kettesfogathajtó-bajnokság a 3. fordulóval folytatódik szombaton 10 órától a keresztúri lovaspályán. Megrendezik a pontszerző akadályhajtás két fordulóját, az összevetéssel, a gyors és látványos vadászhajtás startját 16 órára tervezik.

AUGUSZTUS 12.

Hamarosan lángolni fog a fehérvári rockerklub

Székesfehérvár - Tűzbe-lángba borítanák a szervezők a keményebb zenéket szerető közönség kedvelt fehérvári klubját: a csípősség mérésére szolgáló Scoville-skála jegyében ugyanis a Nyolcas Műhely nevű klubban hamarosan megrendezik a város első csípős fesztjét, azaz sárkányképző gourmet-találkozóját. A csípős falatok mellé természetesen zenei kínálat is kívánkozik, a szervezők koncerteket, közönségtalálkozót, afterpartyt is ígérnek.

Augusztus 1.

Óvodai ügyelet Abán

Aba – Amint Ujszászi György Szabolcs jegyzőtől megtudtuk: a Hétszínvirág Óvoda augusztus 1-jétől augusztus 15-éig biztosít ügyeletet a városban. Az igényeket az óvodában lehet leadni.

JÚLIUS 26.

Magyarok kenyere – Megyei búzagyűjtő nap

Enying – A Magyarok kenyere program Fejér megyei búzagyűjtő napját július 26-án, szerdán 9 órakor rendezi meg a megyei agrárkamara és a város önkormányzata a vitéz Szentgyörgyi Dezső téren (Vas Gereben Művelődési Ház, Bocskai utca 1.). A szervezők szeretettel invitálják az adományozókat és az érdeklődőket.

A búzadományokat folyamatosan várják a három gyűjtőponton: Alcsútdoboz, Göböljárási malom (hétfőtől péntekig 7-14 óra); Enying, Mikó tanya (h-p 7-17 óra); Szabadbattyán, Csókási Lajos (h-p 8-14 óra).

JÚLIUS 25.

Postai vándorkiállítás: Üzenet a múltból! - Történelmet kézbesít a százötven éves posta

Szabadbattyán – A Magyar Posta 150 évvel ezelőtti megalakulásáról szóló vándorkiállítás július 25-én, kedden 9 és 17 óra között látogatható a művelődési házban. A Magyar Posta utazó vándorkiállítása május 4-én indult országjáró útjára, hogy felkeresse azokat a településeket, amelyeken százötven éve postahivatal nyílt. „Üzenetet hoztunk a múltból a mának, jöjjön el hozzánk egy időutazásra!” - így invitálják a szervezők július 25-én, kedden 9 és 17 óra között a szabadbattyániakat a művelődési házhoz. A kiállítás egyebek közt bemutatja a függetlenné válás történetét, a posta egyesítését a távíróval és a távbeszélővel. A látogató „varázslatra” is számíthat.

JÚLIUS 22.

Bálát gurítanak, csizmát hajigálnak Gyúrón

Gyúró - A hónap utolsó napjáig lehet nevezni a gyúrói hagyományőrző programra. A 9. Gyúrói Bálafesztivált idén július 22-én, a falunappal együtt rendezik majd, az alábbi versenyekre várják a csapatok nevezését: bála-gurítás, gumicsizma-hajítás, tragacs-szlalom. A nevezéseket a faluházba várják.

Családi nap focival és főzőcskével

Kőszárhegy – A Simon cég harmadik alkalommal rendezi meg családi napját július 22-én, szombaton 7 óra 30-tól. A programok sorában a többi között főzőverseny, gyermek és felnőtt kispályás focibajnokság, darts verseny és gyárlátogatás is szerepel. Érkezik Andi bohóc, egészségügyi szűréseket tartanak, gyerekíjászat és habparty szórakoztat. Kasza Tibi 16 óra 15-től koncertezik, majd a Happiness TSE táncosai lépnek színpadra. A diszkót Dj Ottó keveri.

Szombaton ismét óriásbábos felvonulás

Székesfehérvár - Újra felvonulnak a belvárosban a népszerű történelmi óriásbábok július 22-én, szombaton 18 órától. A felvonulás a Vörösmarty Színháztól indul. A közönség ezúttal Könyves Kálmán, Álmos herceg, II. (Vak) Béla és II. István alakjaival találkozhat. A felvonulók a program keretében bemutatót tartanak a Varkocs-szobornál, a Mátyás király-emlékműnél, a Városház téren és visszafelé újra a Mátyás király-emlékműnél. A bábokat Horváth Gergely mutatja be kikiáltóként. A menet kísérői a Sub Rosa régizene együttes, a Bandiera zászlóforgató csoport, a hagyományőrzők közül pedig a Királyi Kardforgatók Rendje tart bemutatókat.

JÚLIUS 21.

Slam és rockabilly az Ikonban

Székesfehérvár - A Fürdősoron található Ikon Clubban július 21-én, pénteken 19 órától Slam Poetry Székesfehérvár versenyt rendeznek. A kapunyitás 18 órakor lesz, open mic: sunyi & hoBBit – Somogyi Csaba és Borsos Bence, illetve Róth „Lujcsa” Lajos. A versenyzők csak saját művekkel indulhatnak. Az esten Mészáros Péter, Mészi lesz a vendég. Július 28-án, pénteken 21 órától pedig a Tom White & the Mad Circus koncertezik a klubban. Az ígéret szerinta négytagú formáció a rockabilly műfajban  valóban cirkuszt varázsol a színpadra.

Városnézés, könnyed, hűsítő séták

SZÉKESFEHÉRVÁR - Pénteken és szombaton 19.30-tól ismét mesélős tematikus városnéző sétára várja az érdeklődőket  a Tourinform Iroda. Ezúttal a Keresd meg – találd meg! című érdekes séta és a Deák Dénes kút újra felfedezése lesz a program. Szombaton délután a Hűsítő kultúra tematikus buszos kirándulásra jelentkezhetnek az érdeklődők, amelyen a gorsiumbeli Pompeji kiállítást és a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyt tekinthetik meg a résztvevők. A kirándulás regisztrációhoz kötött.

JÚLIUS 16.

Túra, nyári gyógynövényekért

Székesfehérvár – A gyógynövények, a kellemes túrák kedvelői újabb vadászatra indulhatnak Lencsés Ritával.

A gyógynövénygyűjtő túrák következő állomása Bakonykútiban lesz, július 16-án, vasárnap. Aznap is számos, szezonális növény gyűjthető majd, Lencsés Rita szakértő vezetésével, magyarázatával.
Bakonykúti kedvező klímája miatt különleges élőhelynek számít. A túrára egyénileg is lehet érkezni, illetve 8.40-kor indul busz a fehérvári pályaudvarról. A találkozó a Kúti kocsmánál lesz, 9.15-kor.
Előzetes bejelentkezés szükséges.

JÚLIUS 15.

Perkátai lovas találkozó és megemlékezés

Perkáta – Lovas találkozót rendeznek a településen július 15-én, szombaton. Aznap egy megemlékezésre is várják a helyieket. A IV. Perkátai Lovas Találkozó programjai között 9 órától lóhátas, 13 órától lovas kocsis ügyességi bemutatók szerepelnek, s lesz Grund vándorkupa kispályás bajnokság, íjász bemutató és a perkátai néptánccsoport is fellép. A nap bállal zárul, ahol a Meteor Band zenél. Aznap 17 órától egy megemlékezésre is sor kerül a selymespusztai haranglábnál. Itt Ujfalusi Pál szervezésében emlékeznek meg Győry Terézia grófnő megmeneküléséről, amelynek emlékét a harangláb őrzi. A helyszínen 17 órakor kezdődik a műsor, amelyben fellép a Vox Caritatis Egyházi Kórus, a Rozmaring Énekkar, a Perkátai Népművészeti Foglalkozás.

JÚLIUS 14.

Sárosdi napok, jubileummal

Sárosd – A Sárosdi napok július 14-ei, pénteki nyitánya 18.30 órától a rock  körül forog a művelődési háznál. Szombaton már a hetedik Bartha Józsefné Évike emlék-főzőversenyt rendezik, gyermekprogramok zajlanak, lesz karbirkózás (szkander), fellépnek népdalkörök, néptáncegyüttesek és hastáncosok. L.L. Junior 18.30-tól, Antal Timi 20 órától koncertezik. A bálban a Yomadarak húzzák. Vasárnap kora reggeltől rendezik a Jakab János nyílt horgászversenyt a horgásztónál, valamint a 25. jubileumi Imre István díjugrató lovasversenyt a lovaspályán.

Péntek, vasárnap: Liget!

DUNAÚJVÁROS Péntek este 20 órától a Barabás Lőrinccel kiegészülő Indigó Project lép fel a Művész teraszon. A kortárs jazzmuzsikát a könnyűzenei dallamokkal remek arányban ötvöző kollektívát érdemes lesz élőben meghallgatni. Vasárnap 20 órától Vörös Janka és Vörös Milán duója zenél: a tradicionális afroamerikai népzenei alapokat használva teremtenek meghitt és egyben energikus miliőt.

Barina Táncegyüttes

RÁCALMÁS A rácalmási Barina Táncegyüttes pénteken 18 órakor mutatja be évadzáró műsorát a település művelődési házában. A fellépés után táborzáró táncház is várja az érdeklődőket, a talpalávaló muzsikákat a Naszály zenekar szolgáltatja.

Horváth Csaba zenés estje

DUNAÚJVÁROS Pénteken 18 órától Horváth Csaba zenés estje várja a közönséget a Munkásművelődési Központban. A műsorban a többi között felcsendülnek majd Máté Péter, Szécsi Pál és Szenes Iván örökzöld dalai is. Pénteken a dunaújvárosi gyökerű Junkies is fellép a Rockmaratonon, ahol a többek között a világhírű Hammerfallt is köszönheti a népes rajongótábor.

JÚLIUS 13.

Festmények Harmóniában

Székesfehérvár – Mary T. Csajághy és Káldy Imre Harmónia című közös festménykiállítását július 13-án, csütörtökön 16 órakor nyitják meg A Szabadművelődés Házában. Bevezetőt mond Mészáros Nelli festőművész és Mátay Balázs újságíró. Közreműködik Major Zoltán (zene) és Mátay Korina (vers). A kiállítás augusztus 13-áig látogatható.

JÚLIUS 12.

Public Art, az ötödik

MÓR Ezen a nyáron is megrendezik a Public Artot: köztéri alkotások készülnek, és koncertek is színesítik a programot. Az V. Public Art helyszíne ezúttal is a Szent István Park, ahol július 12-től, szerdától július 15-ig készülnek a köztéri alkotások. Helyfoglalót tart installációival a művészeti találkozón a MIKSZ, a Móri Írók, Képzőművészek Szövetsége. A Képző- és Iparművészeti Szabadiskola Alapítvány által a Public Artra meghívott alkotók a következők: Kelemen Marián Éva, Kereszty Soma, Láposi Gabriella, Manner Zsuzsa, Mosberger Róbert, Rohonczi István, Pintér Balázs. Július 14-én, pénteken 19 órától Belau, 21 órától Maszkura és a Tücsökraj ad koncertet. Július 15-én, 18 órától tárlatvezetést tartanak az érdeklődők számára a köztéri alkotások között, utána pedig 19 órától a Spencer Hill Magic Band, 21 órától a Mrs. Columbo zenél. A koncertek helyszíne rossz idő esetén: régi mozi épülete (Lovarda utca 5.) lesz.

Első jenői Mama-Baba Klub

Jenő – Első alkalommal rendeznek szerdán 16 órától Mama-Baba Klubot a településen, az egyesületi teremben. A szervezők szeretnék a szülők véleményét megismerni, hogy miként tehetnék élvezetesebbé a falut a 0–10 éves korosztálynak. Amíg a szülők beszélgetnek, az aprónép a játszósarokban múlathatja az időt.

KIÁLLÍTÁS

Tárlatok, nyáron is

SZÉKESFEHÉRVÁR Akinek kedve támad hozzá, nyáron is talál néznivalót a Szent István Király Múzeum kiállító helyein.  A Fő utcai Rendházban augusztus 20-ig tart nyitva a Pompeji - A Vezúv által eltemetett városok kiállítás. Az Országzászló téri épületben Pinke Miklós Rétegek című kiállítása várja a látogatókat szeptember 17-ig, a Csók István Képtárban pedig a Színek és színek megint című Aba-Novák Vilmos-válogatás október 29-ig. A Deák Gyűjtemény Diák Deák Galériája szintén válogatást kínál a 2016-17-es tanév múzeumpedagógiai foglalkozásain készült művekből július 28-ig, míg a Projekt Teremben Kéjes képek krónikája címmel Medgyessy Ferenc felnőtt grafikái tekinthetők meg szeptember 17-ig. A Megyeház utcai kiállítóhelyen látható az Autizmus mint metafora tárlat szeptember 17-ig, a Pelikán Galériában pedig a Tópartis OKJ-vizsgakiállítás július 14-ig. A Gorsium Régészeti Parkban a Pompeji - Élet és halál a Vezúv árnyékában című tárlat augusztus 20-ig tart nyitva.

Munkatársainktól

szerző: Munkatársainktól

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...