Folyamatosan frissítve

Programok, rendezvények Fejér megyében

szerző: Munkatársainktól
Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények. Böngésszen és válogasson!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

SZEPTEMBER 27.

Teadélután a versszínpadon

Dunaújváros - Szeptember 27-én, hétfőn 17 órától ismét teadélutánra várja a líra szerelmeseit az Írisz Versszínpad.

MÁJUS 27.

Sárbogárdi napok

Sárbogárd - A képviselő-testület elfogadta a huszonhatodik Sárbogárdi napok programtervét. A hagyományos pörköltfesztivállal nyitnak május 27-én, szombaton 9 órakor az Ifjúsági parkban. A programok sorában bemutatót tart a galambász egyesület, az íjász klub, kóstolóval hívogat a borbarát kör, színpadra lépnek óvodások és iskolások. Délután színes tánckavalkáddal nyitnak, este a Honeybeast, majd Demjén Ferenc koncertezik. A vasárnap a gyerekeké lesz, bábszínházzal, népi játékparkkal. Történelmi bajvívók érkeznek, motorosok kápráztatnak.

MÁJUS 6.

Futóversenyt rendeznek a veronai buszbaleset áldozatainak emlékére Martonvásáron. Részletek itt

ÁPRILIS 29.

Critical Mass

Újra felvonul a kritikus tömeg. Kifejezetten gyermekbarát bringás programra várnak mindenkit április 29-én, amikor a táci Florália Tavaszünnepre tekernek a biciklisek.

ÁPRILIS 13.

Szakember a toxikológiáról

Dunaújváros - Dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos tart előadást a Munkásművelődési Központban április 13-án, hétfőn 18 órától. A kultúrtörténeti utazás címe:10 000 éves a toxikológia.

ÁPRILIS 10.

Költészetnapi muzsika

Dunaújváros -Április 10-én 18 órakor a felnőttkönyvtárban a Kákics népzenei együttes muzsikál.

ÁPRILIS 8.

Környezetvédelme

Dunaföldvár - Térítésmentesen szabadulhat meg elektromos és elektronikai berendezéseitől jövő héten, szombaton. A környezettudatosság jegyében elektromos és elektronikai hulladékgyűjtés lesz április 8-án, szombaton, Dunaföldváron, a szerb templom melletti területen. A Máltai Szeretetszolgálat szervezésében ezen a napon 9 és 12 óra között díjmentesen leadhatják feleslegessé vált elektromos eszközeiket. A berendezéseket a helyszínen csak ép állapotban tudják átvenni, ezért kérnek mindenkit saját és környezetük érdekében ne szereljék szét azokat a leadás előtt.

ÁPRILIS 7.

Gyermekszínjátszó találkozó

Székesfehérvár – A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezi a gyermekszínjátszó találkozót a Fejér Megyei Művelődési Központ, április 7-én.A találkozóra műfaji és tematikai megkötés nélkül, a csoportok életkorának, érdeklődésének, valamint a 6 és 15 év közötti korosztály képességeinek megfelelő darabok nevezhetőek március 14-ig, a www.fejermmk.hu weboldalon. A Fejér megyei bemutatót április 7-én rendezik meg a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Házában, ahol a gyermekszínjátszó csoportok igazi színházi környezetben mutathatják be előadásukat. A programokat szakmai beszélgetések tarkítják. fejlődési és tapasztalatszerzési lehetőséget kínálva. A legjobban szereplő csoportok a szakmai zsűri javaslata alapján a regionális döntőbe jutnak tovább, ahol a bírák kiválogatják majd a XXVI. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó résztvevőit.

Roxínház: Hotel Menthol

Sárbogárd – A Kaposvári Roxínház bemutatja: Fenyő – Novai – Böhm – Korcsmáros Hotel Menthol című musicaljét április 7-én, pénteken 19 órától a József Attila Művelődési Központban.

ÁPRILIS 6.

Ingyenes ruhabörze Polgárdiban

Polgárdi – A Polgárdi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, az intézményhez érkezett adományokból ingyenes ruhabörzét tart április 6-án, csütörtökön 9-től 11.30 óráig a közösségi házban. Táskát, zsákot mindenki vigyen magával!

Szabad Színház a szalonban

Székesfehérvár – A Közéleti és Kulturális Szalon következő vendége a Szabad Színház lesz a Zsolt utcai Közösségi Házban április 6-án, 18 órakor. A beszélgetőtárs Szabó Miklós Bence.

A mari kultúrát mutatják be

Székesfehérvár – A finnugor népekhez tartozó tartozó marik, Mariföld (Mari Köztársaság) kultúráját mutatják be április 6-án, 18 órától A Szabadművelődés Házában. Lesz képekkel, zenével és tánccal színesített előadás, nyelv- és daltanulás és kötetlen beszélgetés is. A vendég Tatiana Efremova, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Finnugor Tanszékének mari lektora. Végül 19 órától mari néptáncbemutatóval és táncházzal zárul a program az aulában. Ugyanott megtekinthető a Mariföldről szavakban és képekben című kiállítás. A tárlat anyagát a Széna Téri Általános Iskola Sajnovics János nyelvi szakkörének munkái, valamint a finnugor nyelvészek fotói alkotják.

ÁPRILIS 5.

„Mindannyiunk atyja" – Arany János tanár úr

Sárbogárd – „Mindannyiunk atyja" – Arany János tanár úr címmel Sudár Anna előadóművész tart önálló estet az Arany János-emlékév tiszteletére április 5-én, szerdán 17 órakor a Madarász József Városi Könyvtárban.

ÁPRILIS 3.

Tehetség és gondozás

Székesfehérvár - A Vörösmarty Mihály Könyvtár Olvasótermében április 3-án, hétfőn 9 órától rendezik meg A Gondolatok tárháza című konferenciát, ami a tehetséggondozással és az olvasóvá neveléssel foglalkozik. A neves előadók között itt lesz Balogh László, a MATEHETSZ elnöke, Szabó Krisztián nemzetközi sakknagymester. Duró Zsuzsa pszichológus és Balázs Géza nyelvész, egyetemi tanár is.

Bemutatkozik a Dunai Limes

Székesfehérvár – A Dunai Limes folyóirat estjét rendezik április 3-án, 18 órakor a Királykút Emlékházban. A vendégek: Pálinkás István alapító főszerkesztő, Péntek Imre főmunkatárs és György Attila (Csíkszereda), a lap egyik szerzője. A házigazda Bakonyi István.

ÁPRILIS 2.

Vonóskvintett

Nagyegyháza - Tavaszi koncerttel várják az érdeklődőket a nagyegyházai Hangistállóban, ahol április 2-án (a szokásoktól eltérően nem szombaton, hanem vasárnap) rendeznek hangversenyt: 19 órától a ma is aktív, 92 éves Konrád György brácsaművész, a Danubius vonósnégyes, valamint Kolozsvári Gergely csellóművész játszik Mozart és Schubert kvintettjeiből.

Duna-parti takarítás

Rácalmás - Felelősséget éreznek a környezetükért a rácalmási horgászok, ezért önkéntes munkára hívnak minden környezettudatos lakost. A Sirály Horgász Egyesület önkéntes munkára hív a Duna-partra (horgász versenypálya) április 2-a vasárnapra 10-től 12 óráig. Ha az időjárás megakadályozná, az új időpont április 9-e, vasárnap lesz. A hídnál gyülekezők feladata gallyazás és szemétszedés lesz. Minden civil szervezet és lakó részvételét várják, de a lépcsőtulajdonosokra feltétlenül számítanak. A munka után egy tál meleg ételre hívják a segítőket.

Ismét futás a tóparton

Székesfehérvár - A korábbi évek hagyományainak megfelelően, immár tizenkettedik alkalommal, a hétvégén ismét megrendezik a Böllhoff Tóparti-futópartit. A vasárnap délelőtti viadalon az előzetes nevezések alapján több mint ezren vesznek részt, igyekeznek leküzdeni a kétharmad maratonit, azaz a 28 kilométeres távot. A nevezés ezúttal is ingyenes, a rajtra 10 órakor kerül sor Agárdon, a szabadstrand parkolójánál. A tavalyi esztendőben hazánk 224 településéről érkeztek sportolók, a szervezők ezúttal is bíznak abban, hogy az ország minden szegletéből érkeznek futni vágyók a tópartra.

A fehérvári ápoló otthonnak gyűjtenek az autós találkozón

Adománygyűjtő céllal rendezik meg a székesfehérvári találkozót. Részletek itt

ÁPRILIS 1.

Kutyabarátokat várnak a pusztaszabolcsi klub ünnepén

Idén 25 éves a Pusztaszabolcsi Kutyabarát Klub. A jubileumot látványos kutyabemutatókkal ünneplik április 1-jén. A templom melletti műfüves pályán tartják szombaton 15 órától a Pusztaszabolcsi Kutyabarát Klub ünnepi programját. Csombók Pál elnök, Molnár Krisztián megyei közgyűlési elnök és Csányi Kálmán polgármester köszöntőt mond, majd kezdődnek a bemutatók helyi és pázmándi kutyaiskolák, valamint más szakemberek részvételével.

A helyi értéktár napja Alcsútdobozon

Alcsútdoboz – Április 1-jén, szombaton 15 órakor a helyi értéktár napját rendezi meg az Alcsútdobozi Helytörténeti Kör a sportcsarnokban.

Enying

10 óra: II. Öreghegyi Rügypattintó Futás a szőlőhegyen. Zenés bemelegítés Kálóczi Viviennel. 10.30: Viplak Tibor polgármester eldördíti a rajtpisztolyt. Távok: 21, 10, 5 és 1,2 (gyermekfutam) kilométer, rajt és cél az Úsztató horgásztónál. Nyitott pincék az Enyingi Borkedvelők Rendjének szervezésében, séta az Öreghegyen, borkóstolással.

Kulturális piknik

Agárd – Kulturális pikniket rendeznek április 1-én, 11 órától a Magtárnál, a Velencei-tavi Galériánál, rönkvárnál. Gárdonyi Géza műve alapján meseszövés, múzeumpedagógia foglalkozás, rendhagyó tárlatvezetések várják az érdeklődőket. A Szabadiné Sinkó Ilona aranyhímzéses tűfestő munkáiból rendezett Történelmi címereink című kiállítást 16 órakor nyitják meg.

Éneklő középiskolások versenye

Székesfehérvár - Április 1-én, 10 és 14 óra között rendezik a Táncházban az Éneklő ifjúság versenyt, amelyen Fejér megyei középiskolások lépnek fel. A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége - KÓTA Ifjúsági és Zenepedagógiai Szakbizottságának felhívására hirdetett versenyen szakmai zsűri választja ki a régió legjobb kórusát.

Pentelei monostor

Dunaújváros - Szombaton délután immáron második alkalommal jelentkezik a Pentelei Monostor Konferencia a dunaújvárosi evangélikus templomban. A víz világnapja alkalmából szombaton rendezik meg a II. Pentelei Monostor Konferenciát a helyi evangélikus templomban. A konferencia a Szent Pantaleon monostor jelentőségéről a keresztény egység jegyében alcímet viselő találkozó 17 órakor kezdődik, a levezető elnök Németh Zoltán, a Szent György Lovagrend exfőkancellárjának köszöntőjével. A szervezők részéről Szabó Zsolt Róbert üdvözli majd a megjelenteket. Az előadások sorát dr. Diószegi György művelődéskutató Pentele monostora - Veszprém és Szerémség görög összefüggéseinek jegyében című értekezése nyitja, majd 17.45-kor dr. Tóth János búvárrégész előadását hallhatják az érdeklődők. 18 óra után dr. Baráth Károly, a Szent Pantaleon Kórház főorvosa az európai Szent Pantaleon kultuszt és annak eredetét mutatja be a konferencia közönségének.

Dartskedvelők toborzója: steel darts áprilisban

Sárbogárd – A sárbogárdi dartskedvelők várják soraikba a sportág iránt érdeklődőket. Toborzás szombatonként 16 órától a művelődési központban. Az első steel darts versenyt áprilisban rendezik meg a városban.

MÁRCIUS 31.

Hármak a Galérián

Dunaújváros - Március 31-én este három, kategóriájában kiemelkedő produkciót nyújtó zenekar randevúzik a Dózsa moziban. Némileg komótos, ám annál megfontoltabb tempóval halad az országos és a remélt nemzetközi hírnév felé a pszichedelikus stoner rockban utazó Band in The Pit névre hallgató trió, amely új szerzeményeit is megcsillogtatja majd. Tettestársként érkezik még a hazai underground friss üdvöskéjének kikiáltott Buster Keaton (UK), amelyről annyit érdemes elmondani: stílusbeli meghatározásuk nem könnyű; ambientes hatások, zúzósabb elektronika, free-jazzbe hajló részletek... és színpadra lép még a Kösz Vitya! névre hallgató kollektíva is.

ART Műhely: Meditáció

Dunaújváros/Székesfehérvár  - Március 31-én, azaz jövő héten pénteken új kiállítás nyílik Székesfehérváron az Öreghegyi Közösségi Házban. Az ART műhely Meditáció című tárlata 18 órakor kezdődik. A kiállítást Molnár Lenke, a Dunaújvárosi Egyetem Kancellária Kabinet kabinetvezetője nyitja meg, köszöntőt mond Móder Rezső, Munkácsy-díjas festőművész és tanár. A tárlat április 30-ig látogatható.

A tradíciót tanítják

Székesfehérvár - A kézművesek az idén is segítséget adnak az asszonyoknak, lányoknak, hogy megismerkedjenek a tojásfestés hagyományaival. Péntekenként (március 31-én és április 7-én) 16-tól 19 óráig a Rác utcai Kézművesek Házában várják az érdeklődőket. Radetzky Jenőné Csilla az írókázást, Borsos Márti a tojásmaratás módszerét tanítja. Április 8-án 10-től 18 óráig tojásmaratont rendeznek: a tojásdíszítés különböző technikáit lehet kipróbálni. A szomszédos, Rác utcai Mesterségek Házában nagypénteken, április 14-én 15 órától kezdődik a hímestojás festés Zsovák Klárával és Gelencsér Juliannával.

Bujdosó Dénes emlékkiállítása

Szabadbattyán – Bujdosó Dénes festőművész emlékkiállítását március 31-én, pénteken 17 órakor nyitják meg a Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtárban. Bevezetőt mond Polyák István polgármester. Az emlékkiállítás szervezője a Pallay Alkotókör.

Bicskám és szívem kinyitva

Székesfehérvár – A Bicskám és szívem kinyitva című versszínházi estre invitálja az érdeklődőket az Aegis Kultúráért és Művészetért Alapítvány pénteken, 19 órára az Igéző Szabad Játékszínbe. Nagy László és felesége, Szécsi Margit költők művei alapján készült a műsor, amelyet Tallián Mariann és Lázár Balázs színművészek adnak elő Megelevenedik a költő házaspár szenvedélyes kapcsolata, verseik sokszínűsége. A férfi-nő viszony álomszerű, szürreális megfogalmazásban bomlik ki.

Kiállítás: Meditáció

Székesfehérvár – A Dunaújvárosi Egyetem Art műhelye mutatkozik be az Öreghegyi Közösségi Házban. A Meditáció című tárlatot pénteken, 18 órakor Molnár Lenke, az egyetem Kancellária Kabinetjének vezetője nyitja meg.  Köszöntőt mond Móder Rezső Munkácsy-díjas festőművész és tanár. A kiállítást április 30-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

MÁRCIUS 29.

Vallási viszonyok

Dunaújváros - A Múltunk öröksége sorozat keretében március 29-én 18 órától Horváth Béla nyugalmazott történelemtanár előadását hallhatják az érdeklődők Vallási viszonyok a honfoglalás korában címmel az MMK-ban.

A mikrofontól a keresztig

Sárbogárd – Bakonyi István A mikrofontól a keresztig – Boka vagyis Bokányi Zsolt története című új kötetét március 29-én, szerdán 18 órakor mutatják be a Tompa Mihály utcai Református Gyülekezeti Házban. Köszöntőt mond Kovács Csongor református lelkipásztor, Sükösd Tamás polgármester, zongorán közreműködik Homoky Viktor. A szerző a könyv főszereplőjével, Bokányi Zsolt énekes-műsorvezetővel beszélget.

Nézze meg, hogyan merül álomba egy erdő!

Iszkaszentgyörgy - A mostanában talán legromantikusabb elnevezésű túrán március 29-én 17.30-as indulással vehetünk részt a Bakony kapujában. Részletek itt

Munkatársainktól

szerző: Munkatársainktól

Részletes műsorMűsorok betöltése...