Folyamatosan frissítve

Programok, rendezvények Fejér megyében

szerző: Munkatársainktól
Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények. Böngésszen és válogasson!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Január 30.

Nyílt edzés Lengyel Zsófival

Székesfehérvár - Lengyel Zsófia parasportoló a Mobilitás Egészség Klubbal (Mob EK) összefogva akadálymentes körülmények között, átmozgató, erősítő, jó hangulatú zenés sportfoglalkozást hozott létre olyan fogyatékossággal élő emberek számára, akik nyitottak a mozgás örömére. Az első foglalkozás január 30-án, hétfőn 16.45-kor kezdődik. A foglalkozásokon az edzés programja a jelentkezők erőnlététől és a képességek felmérésétől függően változhat. Tervei szerint idővel eszközöket is bevon a sportfoglalkozásba, tovább színesítve a kínálatot. A Távírda utca 2. alatti tornaterembe várja az érdeklődőket.

Január 28.

Borkedvelők bormustrája

Enying – Az Enyingi Borkedvelők Rendje második alkalommal rendezi meg születésnapi bormustráját január 28-án, szombaton 13 órától a művelődési házban. A szőlő növényvédelméről Tóth István tart előadást. Bor és művészet címmel Azurák Mihály tolmácsolja gondolatait a nemes nedűről versben és prózában, majd verseskötetét dedikálja. A borkedvelők rendjének beszámolóját követően borlovagokat avatnak, s kezdetét veszi a bormustra. Bemutatkoznak a délután folyamán a helyi és környékbeli gazdák és boraik.

Január 26.

Találkozás a prózával

Dunaújváros - Találkozás a prózával címmel január 26-án 16 órakor folytatódik a Cimborák irodalmi szemináriuma a József Attila Könyvtárban. Meghívott előadók: Kálnay Adél író, költő és Várnai Gyula képzőművész.

Honismeret: újra pódiumon Béla bá'

Mezőfalva - „A honfoglalás keltezéséről" címet viselő előadáson ismét a régmúlt eseményeit tárja sajátos előadásmóddal a hallgatóság elé Horváth Béla történelem tanár. Január 26-án, csütörtökön 17.30 órakor lép második évadba a közismert történelemkutató honfoglalás kori ismeretterjesztő rendezvénysorozata, amelyhez ezúttal is a község kultúrháza nyújt fűtött és kényelmes helyiséget. A program ingyenes.

Január 25.

Új esély: film hívőknek

Dunaújváros - Az első magyar keresztény filmet vetítik ingyen a Bartók kamaratermében jövő szerdán az érdeklődőknek. Az első magyar keresztény szellemiségű mozifilmet vetítik le érdeklődő gyerekeknek és felnőtteknek január 25-én a Bartók Kamaraszínházban. A filmvetítés a Bartók aulájában látható, Jézus élete című csoportos kiállításhoz kapcsolódik: ezen Aknay János, ef Zámbó István és tábori csaba alkotásait láthatja a közönség az intézmény előcsarnokában. A filmvetítésre a kamarateremben kerül sor, este öt órától, s a közönség ingyen tekintheti meg az alkotást, amelynek címe: Új esély, s egy mai történetet dolgoz fel.

Január 24.

A fülemüle Mezőfalván

Mezőfalva - Előszállási amatőr színjátszók előadásában láthatják Mezőfalván Arany János versének, A fülemülének Nyúl Mihály által színpadra alkalmazott változatát. A remek produkció nagy sikert aratott már több településen. A darab érdekessége, hogy előszállási lakók játszanak benne, a község polgármestere, Farkas Imre például Álmos ügyvéd urat személyesíti meg a színpadon. Péter szerepében Stadler Gábort, Pál szerepében pedig Ferenczi Károlyt láthatják. A háromrészes színpadi játék rendezője az előszállási Gajdó András. Az ingyenes előadást a Kiss Kálmán Művelődési Házban tekinthetik meg az érdeklődők január 24-én, kedden 17 órai kezdettel.

Január 22.

Magyar kultúra napján

Dunaújváros - Az évtizedes hagyományokhoz méltón idén is január 22-én, a magyar kultúra napján adják át a város legrangosabb kulturális elismerését, a Pro Cultura Intercisae Díjat. A Pro Cultura Intercisa Díjjal azon személyek, művészeti és alkotóközösségek, civil szervezetek munkáját ismeri el Dunaújváros önkormányzata, akik/amelyek hosszú éveken át sokat tettek a helyi kulturális életért, és tevékenységükkel öregbítették városunk országos és nemzetközi hírnevét. Az idei díjazottakat január 22-én 18 órakor köszöntik a Bartók színházban, ahol a teátrum művészei adnak műsort.

Vasárnap bábszínházi előadás az Igézőben

Székesfehérvár - 11 órától a Meseerdő Bábszínház Kormos Kata című, óvodásoknak ajánlott előadását láthatjátok.

Január 21.

Cece - 18 óra: A Kincskereső Óvoda műsorral egybekötött alapítványi bálja a művelődési házban. A talpalávalót Boros László húzza.

Sárbogárd - 11 óra: Nyílt nap a magyar kultúra napja alkalmából a József Attila Művelődési Központban. A látogatók betekintést nyerhetnek olyan helyekre is (raktárak, gépház, színpad, próbatermek, kiállítási helyszínek), amelyek eddig zárva voltak a nagyközönség előtt. A körbevezetéses bemutatók indulási időpontjai: 11, 14 és 16 óra.

Úrhida - 9 óra. Ha szívesen elütnéd velünk az időt, csatlakozz! Téli asztalitenisz-torna a közösségi ház nagytermében fiataloknak és felnőtteknek.

Ráckeresztúr: A magyar kultúra napja alkalmából szervezett községi ünnepségen a Baracskai Dráma Klub vendégjátékát tekinthetik meg az érdeklődők szombaton, 16 órakor a tornacsarnokban. A fiatalok a Szabó Magda regényéből készült Abigél című musicalt mutatják be, melyet a klub vezetője, a ráckeresztúri Kupi Gábor rendezett.

Székesfehérvár, 19 óra: Jean Genet: Cselédek című darabját mutatja be a Prospero Színkör A Szabadművelődés Házában.

Az Igéző színházi kínálata

Székesfehérvár - A hétvégén a felnőtteknek és a gyerekeknek is kínálnak előadást a Fő utcai Igézőben. A Szabad Színház Társulata január 21-én, szombaton 19 órától tűzi műsorra John Mighton: Fél élet című darabját, amit a felnőtteknek ajánlanak. A rendező Nagy Judit, a főszerepekben Törsök Mártát és Udvaros Györgyöt láthatja a közönség. Az előadás a Pál István fesztiválon a legjobb előadás, a legjobb női és a legjobb férfi alakítás díját kapta. Január 22-én vasárnap 11 órától a gyerekeket várják a Kormos Kata című bábelőadásra. A Meseerdő Bábszínház társulatának produkciója 3 éves kortól ajánlott.

Cselédek a műsoron

Székesfehérvár - Január 21-én, szombaton 19 órától ismét fellép a Prospero Színkör A Szabadművelődés Házában. Ezúttal Jean Genet: Cselédek című darabját tűzik műsorra Bognár Beatrix, Bitter Barbara, Tóth Tímea szereplésével és Micskó Zoltán rendezésében. Jean Genet darabját 1947-ben, Párizsban mutatták be először. A történet két nővérről (Claire és Solange) szól, akiknek az életét rettegve szeretett úrnőjük szolgálata teszi ki. Az úrnő egy számukra elérhetetlen világban pompásnak képzelt és mélységesen hazug életet él. Amikor az úrnő nincs otthon, a cselédek szerepjátékba kezdenek. Felveszik asszonyuk ruháit, utánozzák gesztusait, az úrnőt játszó testvér megalázza, gyötri a szolgát játszó testvért. Van-e kiút a másik és önmagunk poklából?- egyebek között ezzel a kérdéssel szembesít a darab.

Hétpróba meseház? Az meg mi?

Székesfehérvár - Január 21-én 10-12 óra között alkotó-fejlesztő mesefoglalkozásra várják a gyerekeket a Kairosz Kultúrműhelyben.

Egy jó szombati mozi a gyerkőcökkel?

Székesfehérvár - A Barátság Moziban 14.15-től egy aranyos, francia családi animációs filmet vetítenek. A balerina című film Párizsba röpít minket. Ugyanaznap, ugyanitt 16 órakor egy zenés animációs gyerekfilm is lesz, az Énekelj!

Szombaton itt a jégpályák éjszakája!

Székesfehérvár - Az Ocskay jégcsarnokban 18 órától a 22 órás zárásig ingyenes a közönségkori!

Önálló est köszönti

Dunaföldvár - Január 21-én, szombaton, a magyar kultúra napja alkalmából rendezett esten adják át a Dunaföldvár Kultúrájáért és az Év mecénása elismeréseket. A Művelődési Központ színháztermében 18 órakor kezdődő rendezvényen beszédet mond dr. András Ferenc filozófus, a Pannon Egyetem adjunktusa. A díjátadást követően Hangok és szavak címmel Pápai Erika Jászai Mari-díjas színművész önálló estjét nézhetik meg a résztvevők. Zongorán közreműködik Kovács Adrián zongoraművész. A szervezők kérik, ünnepeljék velük együtt a magyar kultúrát. A rendezvényre a belépés díjtalan.

Január 20.

A kultúra napján

Perkáta - Január 20-án, pénteken 16.30 órára Vivien Holloway írónő író-olvasó találkozóra érkezik a községbe, a felújított kastély épületében vendégeskedik. A találkozón résztvevők a magyar spekulatív irodalom egyik képviselőjével és a könyveivel ismerkedhetnek meg közelebbről.

Két új kötetről

Gárdony - A Nemzedékek Házában január 20-án, 18 órakor két könyvet mutatnak be a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ valamint A Fejér Megyei Levéltár közös estjén. A Vadászemlékek című kötet szerzője Esterházy László, sárosdi földbirtokos, aki az 1960-as években tűnt fel Gárdonyban: a vadászöltönyös úr gyakran sétáltatta tacskóját a tóparton. Miután nyugdíjba vonult a Velencei-tóhoz költözött. Itt írta meg 1963-64-ben vadászemlékeit, amelyet halálának 50. jubileumára adtak ki. A másik kötet címe: Füstölgő romok között - a megyei levéltár forráskiadványa, amely korabeli dokumentumok segítségével mutatja be az 1944-1945-ben Fejér megyében lezajló háborús események következményeit. harcok leírása mellett szó esik az áldozatokról valamint a háború következményeiről.

Építész és író a kör vendége

Lajoskomárom - Az idén is folytatódik a Lajoskomáromi Történelmi Kör sorozata a községháza dísztermében. Csernyus Lőrinc építész, pénteken 18 órakor tart előadást Az építész, mint jó „gazda" címmel a községházán. A sorozat következő rendezvényén Wanderer János: Az ősfák fiainak lombjai alatt című kötetét mutatják be február 3-án 18 órakor.

Január 19.

Csütörtök: új évi köszöntő

Dunaújváros - A város önkormányzata hagyományteremtő szándékkal új évi köszöntő rendezvényt tart csütörtökön délután a Bartókban. Az új évi rendezvény január 19-én 15 órakor kezdődik a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Az ünnepi műsor részeként Csadi Zoltán színművész, a Móricz Zsigmond Általános Iskola kórusának, és a Széchenyi István Gimnázium diákjainak előadását láthatják a meghívott vendégek. Cserna Gábornak, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármesterének ünnepi gondolatait követően az idén 65 éves Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes pergő koreográfiáját tekintheti meg a közönség. A belépés ingyenes. Várják az érdeklődőket!

Mezőszentgyörgy - 16 óra: Szentgyörgy retró, kiállítás-megnyitó a művelődési házban. 16.30 óra: Hová lett a dalárda? Filmvetítés, a dokumentumfilmet 1973-ban Szentgyörgyön forgatták. (Téma: a földosztás, a két szomszédvár, Lepsény és Mezőszentgyörgy, a faluvezetők.)

Sárbogárd - 14 óra: Mozgó Mozi a művelődési központban, Énekelj (3D). 16 óra: #Sohavégetnemérős. 17.45 óra: Assassin's Creed (3D). 20 óra: A Nagy Fal (3D).

Bodajk: Irodalmi estet rendez a református gyülekezet termében a Vörösmarty Társaság csütörtökön, 17 órakor. Csoóri Sándorra emlékeznek Bakonyi István előadásával és Berki Lilla népdalénekes közreműködésével.

Január 18.

A második támadás

Székesfehérvár - Január 18-án, szerdán 17 órakor kezdődik a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében Szakolczai Attila: A második szovjet támadástól december 12-éig, a forradalom második szakasza című előadása a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében.

A kultúra napján

Perkáta - A hagyományokhoz híven 2017-ben is megemlékeznek Perkátán a Magyar Kultúra Napjáról. Január 18-án, 16.30 órától, gyermekeket és felnőtteket egyaránt várnak a Győry-kastély dísztermébe egy hangulatos, énekes-verses-zenés délutánra. Helyi fellépők szép műsorát láthatják az érdeklődők ezen a rendezvényen.

ESEMÉNYEK

KULTÚRA NAPJA

Székesfehérvár: A magyar kultúra napjához kapcsolódó programok közül csütörtökön, 18 órától fehérvári költők felolvasó estje lesz a Vörösmarty teremben. Pénteken, 17 órától a városházán Vakler Lajos: Szent István-emlékek Rómában című dokumentumfilmjét vetítik, és Simon Erika ehhez kapcsolódó fotókiállítását nyitják meg. Pénteken nyílik, 18 órakor Drégely László emlékkiállítása az Öreghegyi Közösségi Házban, ahol 19 órakor Hubay Miklós Elnémulás című színművének közjátékát is bemutatják. Január 22-én 16 órakor nyitják meg A Döntés című kiállítást a Csók István Képtárban. A nagyszabású tárlaton Somogyi Győző festő- és grafikusművész 127 festményét, Párkányi Raab Péter szobrász- és fotóművész 66 fotógrafikáját mutatják be, Tóth Norbert koncepciója alapján. A Vörösmarty Színházban január 22-én 18 órakor kezdődik a kultúra napi gála, ahol a átadják a Pro Cultura Albae Regiae-díjat is.

KIÁLLÍTÁSOK

Aprók Háza Óvoda: Borbély István Csaba gyűjteményéből Babakiállítás tekinthető meg nyitvatartási időben.

Duna Ökoturisztikai Központ, Rácalmás: A helytörténeti, halászati és Afrika kiállítás az intézmény nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16-ig, szombaton 13-16-ig látogatható.

Evangélikus templom: Nyitrai Mihály fafaragó művész kiállítása várja az érdeklődőket.

Intercisa Múzeum: Állandó kiállítás - Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig. Időszakos kiállítás: Studencia - a középkori szerb művészet gyöngyszeme címmel látható november 30-ig. Nyitvatartás: keddtől péntekig 10:00-16:00 óráig. Minden hónap első vasárnapján pedig 14:00-18:00 óráig ingyenes a belépés.

József Attila Könyvtár: Szalki-sziget címmel látható fotókiállítás a meghirdetett fotópályázat anyagaiból.

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Kamara Galéria: Barcsay Stúdió kiállítása látható december 8-ig.

Lorántffy Galéria: A művészeti tagozat nyári gyakorlaton készült rajzaiból, festményeiből és egyéb tárgyaiból nyílt kiállítást, amely az iskola nyitva tartási idejében látogatható.

Munkás Művelődési Központ Folyosó Galéria: ÚjVárosKép - a Panoráma Fotóklub kiállítása látható az intézmény nyitvatartási idejében december 23-ig.

Székesfehérvár  – Az adventi időszak alatt, december 23-áig, a Szent István Király Múzeum összes fehérvári kiállítóhelye ingyenesen látogatható. A Rendház Kincsek és titkok című kiállítása hosszított nyitva tartással működik, hétfőtől vasárnapig 10-től 20 óráig tekinthető meg.

Jenő Magyarságunk – Hősök és ősök. Kertai Zalán festőművész házasságkötő terembeli kiállítása december végéig látogatható.

Sárbogárd Szabadkai Zsolt grafikai kiállítása a Madarász József Városi Könyvtárban, az intézmény nyitvatartási idejében látható.

Szabadbattyán Lencsés R. Julianna, a Cserhát Művész Kör életműdíjas festőművészének kiállítása január elejéig tekinthető meg a Batthyány Lajos Általános Iskola galériájában, munkanapokon 8 és 17 óra között.

Munkatársainktól

szerző: Munkatársainktól

Részletes műsorMűsorok betöltése...