Programok

2014.04.20. 15:35

Programok, rendezvények Fejér megyében április 21-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények április 21-től. Böngésszen, és válogasson!

MÁJUS 10.

Egyesületi közgyűlés

Székesfehérvár - A Fehérvári Tűzoltó Egyesület május 10-én 12 órakor éves beszámoló közgyűlést tart, melyen tisztújítás is lesz. Napirenden szerepel az elmúlt esztendőről szóló elnöki beszámoló, tájékoztatják a tagságot a tervekről, tagfelvételt hirdetnek. A közgyűlést az egyesület laktanyájában, a Brend Straile Tűzőrségen tartják (Maroshegy, Ikarus Ipari Park).

 

MÁJUS 3.

Ballagás az MLG-ben

Dunaföldvár - A Magyar László Gimnázium végzőseinek ballagása május 3-án szombaton 10.30 órakor kezdődik, a szakiskolai tagozat diákjai pedig április 30-án szerdán, délután 16 órakor vesznek búcsút az iskolától.

Falunap és lyukasfazék–fesztivál

Lepsény - A falunapot és az ötödik Lyukasfazék-fesztivált május 3-án, szombaton 10 órától rendezik meg a kastélykertben. A színes programok sorában a többi között főzőverseny, gyermekrajzverseny, hastánc és modern tánc, slágermix és tűzzsonglőr bemutató szerepel. Este az EVM zenekar koncertezik, az utcabálon a Tibiton zenekar húzza a talpalávalót. Eső esetén a zenés programok 15 órakor kezdődnek a művelődési házban.

Fitness a parkban is

Hantos - Támogatást nyert az önkormányzat kültéri fitness eszközök beszerzésére. Az egyébként is szép, zöld ligetben sokat sétálnak a helyiek, hamarosan pedig tornázhatnak is, ha kedvük tartja. Május 3-án, szombaton a helyére kerül a művelődési ház előtti területen az a tíz fitness eszköz, mely az egészségesebb életmódot szolgálhatja. Május 4-én pedig ünnepélyesen is felavatják azokat.

 

MÁJUS 1.

Majális lesz a családoknak

Adony – A szokásoknak megfelelően idén május elsején is várják a családokat, közösségeket a kastélyparkban rendezendő majálisra. Percsi Tibor, a Közösségi Kulturális Központ és Könyvtár munkatársa lapunknak elmondta, hogy reggel 9 órától az esti utcabál végéig számítanak a kikapcsolódni vágyókra. A közösségek idén is helyben főzhetik meg az étküket, miközben a színpadon változatos produkció zajlik. Kató néni (Ihos József) 14 órakor lép fel, de szerepel majd a ma már háromtagú Lédeczi Duó, az Abda Sisters, a Bandy Band. Lesz kézműves sátor, logikai játszóház és ÖKO-sátor is.

Majális focikupát rendeznek

Előszállás – Az Előszállási Sport Egyesület idén is megrendezi a Május 1. Focikupát. Nyolcfős csapatok jelentkezését várja Simon Mihály. A rendezvény kezdéséig lehet nevezni május elsején, a focipályán. A sorsolás negyed tízkor lesz, kezdés fél tízkor. Mindenkit szeretettel vár a sportegyesület vezetősége.

Májusfát is állítanak majd

Nagykarácsony – Önkormányzata május elsején a sportpályán rendezi meg szokásos majálisát 10 órától. A résztvevők számosprogram közül választhatnak. Lesz májusfa állítás, kézműves foglalkozás, családi sorverseny, röplabda és kispályás foci.

Borversenyt is rendeznek

Káloz - Majálist rendeznek május 1-jén, 2-án a településen. Csütörtökön horgászverseny lesz a horgásztanyán, majd XIX. alkalommal rendezik meg a kálozi borversenyt. Május 2-án a sportcentrum ad otthont a programoknak, lesz kispályás labdarúgó torna, zenés műsor, megrendezik a harmadik motoros találkozót.

Sárrét fesztivál és majális is lesz

Sárszentmihály - Az önkormányzat a hagyományos Sárrét fesztivált és majálist május elsején 9 órától a sportpályán rendezi meg. A kistáj települései műsoros bemutatkozással készülnek, délután operett összeállítással lép színpadra Váradi Eszter Sára és Keller János, majd Bereczki Zoltán koncertezik. Lesz ásvány- és hüllőkiállítás, a gyerekekre vidámpark vár.

 

ÁPRILIS 30.

Halat, vadat és pálinkát kínálnak

Gárdony - A VII. Velencei–tavi Hal–, Vad–, Bor– és Pálinkafesztivált április 30-a és május 4-e között rendezi meg a város önkormányzata. A fesztivált ünnepélyesen szerdán 18 órakor nyitják meg, amit ütős–táncos zenei utazás követ majd. Lesz sétahajózás, a gyerekeket a Rönkvárban várják izgalmas játékokkal, míg az érdeklődők borokat, pálinkát, halat kóstolhatnak.

 

ÁPRILIS 29.

Rendőr- és Tűzoltónap

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság április 29-én Dunaújvárosban rendezi meg a Rendőr- és Tűzoltónapot. A látványos és akciódús programsorozat 13 órakor kezdődik majd a Dózsa Mozicentrum előtti téren.

 

ÁPRILIS 27.

Táncra perdül Dunaföldvár

Dunaföldvár - A tánc világnapja alkalmából rendezendő táncgálán, április 27-én, vasárnap 17 órakor a művelődési központban fellép a város négy csoportja: a Levendula Művészeti Iskola táncosai, a Löfan Mazsorett, az Ördögszekér Táncegyesület és a Zsigec musical csoport. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Escape: kiútra találhatsz

Mezőszentgyörgy – Escape – Symbol. A jelmondat: Versek, szimbólumok, melyek csak rád várnak, rajtuk keresztül majd kiútra találhatsz! Escape – Menekülés címmel (Te mit csinálnál, ha bezárnának?) nemrégiben egy új játék debütált nagy sikerrel a településen: a zárt teremből, különböző logikai fejtörőket megoldva, s végül a kulcsot megszerezve juthattak ki a csapatok. A statisztika szerint a 2 napos játékban 15 csapat vett részt, a 62 játékos összesen 989 perc játékidőt töltött a teremben. Folytatása következik? Igen, folytatása következik! Amint Kiss Péter főatyamestertől megtudtuk: az Escape – Symbol elnevezésű szabadulós játék újabb egész napos opusza április 27-én, vasárnap 8 órakor veszi kezdetét az irodaházban. A jelmondat: Versek, szimbólumok, melyek csak rád várnak, rajtuk keresztül majd kiútra találhatsz!

A táncművészet világnapja Sárbogárdon

Sárbogárd, 15 óra: A Sárréti Csókavirág Népi Egyesület gálaműsora a táncművészet világnapján a művelődési központban. Fellépők: Alba Regia senior táncegyüttes (Székesfehérvár), Zorica néptánccsoport (Ercsi), Holló Mátyásné és Borsos Lajosné (Uszód), Csaloglányok és Tücsökmadár énekegyüttes (Sárszentmiklós), Violin Gézengúz és Kiskamasz csoport (Sárszentmiklós), Sárréti Csókavirág Népi Együttes (Sárbogárd). Kísér a Szedtevette zenekar.

Anyák napján a tavaszt köszöntik

Nagyvenyim - Április 27-én vasárnap 15 órától anyák napi tavaszköszöntő, zenés irodalmi műsort rendeznek a Szent Bernát Arborétumban (rossz idő esetén a templomban). A program dr. Zseli József képviselő köszöntőjével kezdődik, majd a Nagyvenyim és Környéke Postagalambsport Egyesület galambröptetése után fellép az Aranydaru Nyugdíjas Klub Dalköre, a dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola két nagyvenyimi növendéke: Bajusz Bence (hegedű) és Gida Csoboka (klarinét). Kanyar Ágnes énekét követően a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai – gitárcsoport, furulya csoport és Németh Petra ének – lépnek fel. A műsort a nagyvenyimi női kar és a Szent Cecília Ének és Zenekar előadása zárja. A műsor ingyenes, de a szervezők örömmel fogadnak adományokat, amelyet a park fenntartására, fejlesztésére fordítanak. Várják az édesanyákat, nagymamákat.

Ismét börzét tartanak

Polgárdi - A Veterán Motoros Baráti Kör április 27-én, vasárnap délelőtt veteránjármű– és alkatrészbörzét tart a polgárdi benzinkútnál. A rendezvényt idén 45. alkalommal tartják meg.

 

ÁPRILIS 26.

Múlt nélkül nincs jövő

Székesfehérvár - Múlt nélkül nincs jövő a címe a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szombaton, 10 órakor kezdődő programjának a Kézművesek Házában. Délelőtt bemutatják a sárközi öltözékeket, fejdíszeket, ékszereket, és lesz kékfestő divatbemutató is. Délután változatos családi foglalkozásokra várják a gyerekeket és felnőtteket.

Rejtvényfejtő verseny

Székesfehérvár - Egyéni versenyekkel kezdődik szombaton, 14 órakor a Kedvenc Kupa országos rejtvényfejtő vetélkedő A Szabadművelődés Házában, 21 órakor pedig esti kvízzel várják az érdeklődőket. Holnap, 10 órakor a csapatversenyekkel folytatódik a találkozó.

Szent György-napi táncház

Székesfehérvár - Szent György-napi tánc- házat tart gyerekeknek és felnőtteknek a Kákics együttes szombaton, 17 órakor a Felsővárosi Közösségi Házban.

Rendőrök családi napja

Dunaújváros - A helyi rendőrkapitányság és a Független Rendőr Szakszervezet családi napot tart április 26-án szombaton az ISD Dunaferr lemezalakító szabadidő központjában. A rendezvény délelőtt 9 órakor kezdődik és 17 óráig tart majd. A nap során rendvédelmi – kutyás és kommandós – és önvédelmi bemutatók, légvár, arcfestés, lovaglás, hastánc, csónakázás, KRESZ totó várja. Ezen felül lehetőség lesz kipróbálni, illetve megtekinteni a rendőrség Audi TT járőrautóját, a kosaras tűzoltójárművet és a motor szimulátort.

Együtt dolgoznak

Pázmánd - A Föld napi programok keretében a pázmándiakat közös faluszépítésre várják szombat délelőtt fél kilenctől. Az utcabizalmi hálózatok képviselői várják az önkénteseket az önkormányzatnál, a művelődési háznál, a tagiskolánál és az óvodánál is, illetve a Szőlőhegyen a Szent Vendel szobornál.

Jótékonysági délután

Nagylók - Szombaton délután 16 órától jótékonysági kulturális délutánra várják az érdeklődőket a művelődési házban. A bevételt a gyermeknap megszervezésére fordítják.

A legjobbakat keresik

Iváncsa - A DunaMenti Szent Orbán Borrend Adony idén már a XXI. kistérségi borversenyt rendezi meg. Az iváncsai Művelődési Házban április 26-án 10 órai kezdettel rendezik a versenyt, amelyen fehér, vörös, rozé és idegen termőhelyű borok indulhatnak. A borok leadása Adonyban Paulusz Imrénél, Paulusz Bálintnál és Solti Ferencnél történhet, illetve Párkátán Nedves Tibornál, Iváncsán Majer Bélánál és Kulcson Korondi Csabánál. Az eredményhirdetésre a helyszínen sor kerül, ám a díjakat csak a május 24-i Szent Orbán ünnepségek keretében adják át.

Németh László-emléknap Mezőszilason

Mezőszilas - Az önkormányzat, a baráti kör és az általános iskola Németh László születésének 113. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezést tart április 26-án, szombaton 15 órakor az iskolaépület aulájában. A programok sorában Füzi László irodalomtörténész előadása a pedagógus Németh László alakját eleveníti föl; a Benczúr László építészete című könyvet Bánffy Györgyné Sátory Tilda mutatja be. A községi Németh László-díjat Magyar József polgármester adja át, majd megnyitják Draskóczi András fotókiállítását, közreműködik a dégi Szivárvány kamarakórus.

Szentgyörgy-napok Mezőszentgyörgyön

Mezőszentgyörgy - Szombat, 19 óra: Rejtő-est a művelődési házban. A Mezőszentgyörgyi Amatőr Színjátszó Kör (MASZK) előadása, rendező Tóth Andrea.

Repülő rali az úrhidai reptéren

Úrhida - Országos repülő rali versenyt rendeznek az úrhidai repülőtéren 8 órától navigációs és célazonosító feladatok végrehajtásával. A repülőtérre ingyenes a belépés, esőnap április 27-e, vasárnap.

Forogjon a fogaskerék!

Úrhida - Tudás, logika, ügyesség – Forogjon a fogaskerék! Vidám, játékos vetélkedőt rendeznek 17 órától a közösségi házban. A vetélkedőn a hagyományok szerint 3-5 fős csapatok, baráti társaságok, családok mérettetik meg magukat.

Kertészeti kiállítás

Rácalmás - Kertészeti Kiállítás és Vásár lesz április 26-án, ma 10 órától 18-ig a Jankovich-kúriában. Egynyári és évelő növények, kaktuszok, sziklakerti csodák, virágkötészeti remekek és más érdekesség várja a lágogatókat.

Rendezvények

Kőszárhegy, 14 óra: Madarak, madárzenék és zeneszerzők, válogatás 800 év madárdal témájú zeneműveiből. Szili István nyugalmazott egyetemi tanár vitaindító előadása, a beszélgetést Szieberth Dénes vezeti. 15.30 óra: Kőszár-hegymenet, természet- és környezetmentő akció a Szár-hegyen.

Mezőszilas, 15 óra: Németh László-emléknap, Füzi László irodalomtörténész előadása az általános iskola aulájában. Könyvbemutató: Benczúr László építészete. A községi Németh László-díj átadása, Draskóczi András fotókiállítása. A megemlékezésen közreműködik a dégi Szivárvány kamarakórus és az iskola számos diákja.

Sárbogárd, 9.30 óra: Hintók versenye az Ifjúsági parkban. A Fejér megyei kettesfogathajtó-bajnokság 2. fordulója akadályhajtással és vadászhajtással. 12 óra: A közönségprogramban négyesfogat-bemutató és pónilovaglás, Hamza Viktória lovas showműsorral, szabadidomítással lép a nagyérdemű elé.

Sárkeszi, 10 óra: Ó, azok a csodálatos állatok! A gyerekek Telegdi Ágnes íróval talákoznak a faluházban. Mese, filmvetítés, meglepetés.

 

ÁPRILIS 25.

Subscribe koncert

Dunaújváros - Április 25-én Subscribe koncert várja az érdeklődőket a Dózsa Mozicentrum Galéria Jazz Klubjában.

Tempevölgy, Leonardo Jam

Székesfehérvár – A Tempevölgy lap bemutatója, költészet és képzőművészet lesz két részben a Tinta kultúrbisztróban április 25-én, 19 órakor. A moderátor Czinki Ferenc. Másnap, április 26-án, 20 órakor a Leonardo Jam & Grabanc ad koncertet a Petőfi Kultúrtérben.

Zenekari verseny

Dunaújváros – A Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola, az Oktatási Hivatal felkérésére, április 25-27 között rendezi meg a VIII. Országos Zenekari Versenyt. A rangos seregszemle társrendezője a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége. A versenynek a helyi főiskola sportcsarnoka ad helyet.

Víziközmű-társulati közgyűlés lesz

Előszállás - Az Előszállási Szennyvízcsatorna Építő Víziközmű-társulat április 25-én 17 órától közgyűlést tart a Kossuth Lajos Művelődési ház nagytermében. Napirend előtt Szili Valéria tájékoztatja a résztvevőket a közelgő EP-választásról. Majd Farkas Imre polgármester, a víziközmű-társulat elnöke beszámol a 2013. év költségvetéséről, és a 2014. év tervezetéről. Egyebekben az érdeklődők megtudhatják a csatorna beruházás jelenlegi helyzetéről a legfrissebb információkat is. A VKT vezetői számítanak a tagok, érdeklődők részvételére.

Véndiákok találkoznak

Nagyvenyim - A Kossuth Lajos Általános Iskola ötödik alkalommal hívja találkozóra az idén jubiláló osztályokat. A rendezvény április 25-én, pénteken 16 órakor lesz az intézmény tornatermében. Először a jelenlegi tanulók köszöntik a véndiákokat műsorukkal, majd megkoszorúzzák Molnár J. Frigyes, egykori igazgató emléktábláját. Zárásként a suligála következik.

Szentgyörgy-napok Mezőszentgyörgyön

Péntek, 9 és 15 óra: Anyák napi játszóház az óvodában, illetve az iskolában.

Rendezvények

Polgárdi, 15 óra: Szöszmötölő játszóház, gyöngyfűzés a városi könyvtárban.

Sárbogárd, 10 óra: Egészséges Sárbogárd. A kulturális egyesület egészségnapja a művelődési központban és a Hősök terén.

Sárkeszi, 15 óra: Baba–Mama Klub a Kölyökklub helyiségében. Játszóház, tanácsok, ötletek, ruhabörze.

ÁPRILIS 24.

Képregény és buddhizmus

Dunaújváros – A zen és a képregény találkozik egy különleges program keretében ma este tizennyolc órától a Kortárs Művészeti Intézet Uitz Termében. A rendezvény apropóját a „Virágeső és más történetek” című zen képregény-füzet adja, amely még tavaly októberben jelent meg a dunaújvárosi Comicsmania Kiadó gondozásában. A program második felében egy kerekasztal beszélgetés idézi fel a zen-buddhizmus szellemiségét.

Tündérvilág az MMK-ban

Dunaújváros – A Munkásművelődési Központ Paletta Kulturális Szabadegyetem és a Tudástár közös szervezésében „Tündérvilág a Kárpát-medencében – Volt, van és lesz-e boldogság a Földön” címmel tart előadást Bárándy István lélekgyógyász. A program ma este 18 órakor kezdődik az MMK földszinti színháztermében.

Nyugdíjas egyetem

Dunaújváros – A Dunaújvárosi Főiskola által szervezett nyugdíjas egyetem immár harmadik félévénél tart. A hatalmas népszerűségnek örvendő sorozat következő, ebben a félévben utolsó előadása április 24-én csütörtökön, 14 órakor kezdődik. Ekkor Dr. Verő Balázs egyetemi tanár, Az acél válasza korunk kihívásaira, avagy az acél fejlődési potenciálja címmel tart előadást. Az ingyenes rendezvény a DF főépületében, a 2. emeleten található F326-os teremben lesz.

Szentgyörgy-napok Mezőszentgyörgyön

Csütörtök, 17 óra: A Szentgyörgy-napok megnyitója a művelődési házban. Haraszti Dóra Anna fotókiállítása. Kávéházi hangulat, zene és vers.

Kiállítás

Polgárdi, 10 óra: A Mini Galéria sorozatban Kleer Ivett grafikái május közepéig láthatók a városi könyvtárban.

ÁPRILIS 23.

Saitos Lajos: Mire megvirrad

Székesfehérvár – Saitos Lajos: Mire megvirrad című verseskötetének bemutatójára várják az érdeklődőket április 23-án, szerdán, 18 órakor a Királykút Emlékházban. A házigazda Bakonyi István.

Húsvéti hangverseny

Székesfehérvár – J. Haydn: Krisztus hét szava a keresztfán című művét hangzik el a húsvéti hangversenyen, április 23-án, 19.30 órakor a Szent István Bazilikában. A művet egy spanyol kanonok rendelte meg a zeneszerzőtől a nagypénteki szertartásra. Haydn az eredeti zenekari verzió után elkészítette a darab vonósnégyes-változatát, majd vonószenekarra is átültette a művet. Később oratóriumot írt alkotásából. A fehérvári koncerten az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Alba Regia Vegyeskar, a Primavera Vegyeskar és neves szólisták adják elő az oratóriumot. Vezényel Drahos Béla.

ÁPRILIS 21.

Nyuszisimogató a menhelyen

Székesfehérvár – Ismét megrendezi nyuszisimogató programját a Herosz Fehérvári Állatotthona. Április 21-én, 14 órától várják a családokat (Takarodó út 5.). Biztonságos körülmények között lehet megtekinteni és megérinteni az állatokat, emellett húsvéti kifestőkkel, és vetélkedőkkel várják a gyerekeket.

Az orgonáért szól a koncert

Székesfehérvár – A Szent Sebestyén templom orgonájának befejezését szolgálja az a jótékonysági koncert, melyet Húsvét hétfőn rendeznek a helyszínen.

A Szent Sebestyén templom orgonáját a 100 éve született Gergely Ferenc kétszeres Liszt-díjas és Kossuth-díjas orgonaművész tervezte, ám csak félig épült meg. Az orgona – a templom most zajló fejújítását követő – befejezését célozza az jótékonysági koncertsorozat, melyet Szarka Andrea szervez, aki a templom egykori kántorának leánya, s maga is orgonál.

Húsvét hétfőn, április 21-én, 18 órakor lesz a következő koncert, melynek bevételét szintén az orgona befejezésére fordítják. Fellépnek Horváth Csaba basszus énekes és Vargha Viktor orgonista.

A két tehetséges fiatal már több éve zenél együtt, első nagyobb koncertjüket Pusztaszabolcson adták, 2011-ben. A hangversenyen J. Pachelbel, J. S. Bach, W. A. Mozart, L. v. Beethoven, M. Marchesi, Liszt Ferenc, L. Luzzi, J. G. Rheinberger és C. Franck művei csendülnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!