Programok

2015.04.05. 11:18

Programok, rendezvények Fejér megyében április 6-tól

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények április 6-tól. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

ÁPRILIS 25.

A fejbe költöztek a szívek

A móri Eleven Hold zenekar 2011-ben egy nagyobb lélegzetvételű szünet után új lemezzel tért vissza, ami a negyedik volt a sorban, éppen ezért a Négy címet kapta. A friss anyag mellett új felállással és új énekessel jelentkezett a zenekar. A daloknak Zselenszky aka. Nap kiválása után Moller Zsolt ad hangot. A fiúk április 25-én szabadtéri ingyenes koncertet adnak kedvenc városuk szívében, a Móri Szent György-heti vigasságokon. Akinek nagyon távolinak tűnik még ez az időpont, azok legközelebb szombaton a budapesti Hunnia Bisztróban találkozhatnak velük. Elkíséri őket Kovács ,,Indigó" Pista is, aki a saját dalai mellett kedvenc dalait is elhozza.

Jön a Virsky!

Dunaújváros – Április 25-én két alkalommal is fellép a Bartók színházban a világhírű Ukrán Állami Népi Együttes, a Virsky.

ÁPRILIS 24.

Borverseny, bállal

Mór – A Móri Borvidék nedűinek hagyományos Szent György napi megmérettetésének különösen nagy rangja van. A Móri Borvidék borosgazdáinak hagyományos, nagyszabású Szent György heti borversenyét április 24-én, pénteken rendezik az Erzsébet téri Művelődési Házban – tájékoztatta lapunkat Frey Szabolcs hegybíró. Nevezni lehet a nevezési lap kitöltésével és a hegyközség részére április 10-ig történő leadásával. A minták leadása április 20-án, hétfőn 9 és 12, délután 14 és 17 óra között lehetséges a művelődési házban. Tételenként három palack bor leadását, valamint nevezési díj helyszínen történő befizetését kérik. Az eredményhirdetést április 24-én, pénteken 19 órakor tartják a művelődési házban, melyet a harmadik Szent György napi borászbál – nem csak borászoknak! – követ. A bálon fellép a móri Edelweiss Német Nemzetiségi Tánccsoport, a jó hangulatról a Viking Zenekar gondoskodik. A Szent György heti borversenyen a legjobb eredményt elért ezerjó nyeri el az az Év móri ezerjó bora kitüntető címet, melyet az őszi bornapokon adnak majd át.

ÁPRILIS 18.

Egészségnap, szűrésekkel

Ercsi – Egésznapos programot szerveznek április 18-án a művelődési házban. Az egészségnap keretében délelőtt szűrővizsgálatokat tartanak, az egészséges termékek vásárát rendezik meg, délután pedig kulturális programok várják az érdeklődőket. A rendezvényekhez az Eötvös iskola is csatlakozott.

Ismét az arborétumért

Nagyvenyim – Ismét közös munkára hívják a venyimi önkénteseket április 18-án, szombaton délelőtt a Szent Bernát Arborétumba. A reggel nyolctól délig tartó akcióban saját szerszámokkal tisztítják, metszik, takarítják az arborétumot. A második alkalommal mindig nagyobb a létszám, ebben bíznak most is a szervezők, mondta el lapunknak Németh László.

Országos bormustrát tartanak

Dunaföldvár – A dunaföldvári Szent Rókus Borlovagrend április 18-án, immár hetedik alkalommal rendezi meg a Duna-menti települések borversenyét. A szombaton, a várudvaron lévő Ispánházban 10 órakor kezdődő borbírálaton nemcsak a lovagrend tagjai vehetnek részt, hanem szívesen fogadják valamennyi Duna-menti település borászait és szőlősgazdáit is, akik fehér, rozé és vörös fajtáikkal indulhatnak. A bormintákat április 16-án, csütörtökön délután 14 és 18 óra között gyűjtik a helyszínen, mintánként két 0.75 literes palackot kell leadni. Az eredményhirdetés és a díjátadó a Szent Rókus kápolna előtti téren lesz május 1-jén.

Ünnep – koncerttel

Dunaújváros – A honi énekes-színésznők legnépszerűbbike, Péterfy Bori csapatával idén sem tétlenkedik. Legutolsó albumuk, a 2012-ben megjelent Fehér éjszakák után idén ismét új lemezen dolgozó banda a fővárosi Akváriumban ünnepli 8. születésnapját. A buli április 18-án a dunaújvárosi Galéria Jazz Klubban folytatódik.

ÁPRILIS 17.

Költészet napi versmondás

Ercsi – Költészet napi versmondó versenyt rendeznek iskolásoknak április 17-én 9 órakor a művelődési házban.

Jolly Jackers: MMK

Dunaújváros – Az újvárosi kelta folk-punk zenekar, a Jolly Jackers április 17-én, 19 órától az MMK-ban lép fel.

ÁPRILIS 16.

Érzékenyítés, harmónia

Dunaújváros – Az Egészségfejlesztési Iroda érzékenyítő tréninget szervez április 16-án 9 órától az Egészségmegőrzési Központban. A tréning célja a burnout, kiégési szindróma kialakulásának megelőzése. A program segítséget nyújthat, hogy a szakmai és magánéleti értékek, szükségletek harmóniában legyenek, amit az önismereti csoport tagjai saját, illetve mások élményeinek feldolgozásával, értékelésével érthetnek el. A tréningek négy héten keresztül, heti egy alkalommal 9-től 16 óráig tartanak. További időpontok: április 23., 30. és május 7. Az Egészségfejlesztési Irodán jelentkezhetnek az ingyenes programra.

Újra ugat a Kutya

Dunaújváros – A Tavaszi Magnum Borünnep keretében hosszas pauza után ismét Újvárosban, pontosabban a Dózsa Mozicentrumban lép fel a Varga Livius kormányozta A Kutya Vacsorája. A kollektíva a közelmúltban, februárban jelentkezett friss lemezzel, így a régi dalok mellett az Újra ugatok címmel már kapható korong legjava is felhangzik majd április 16-án, csütörtökön este.

ÁPRILIS 15.

Devizahitelről fórumon

Dunaújváros – „A devizahitelek és Ön” címmel tartanak lakossági fórumot április 15-én, szerdán 17 órától 19 óráig a polgármesteri hivatal C-szárnyának rendezvénytermében. A megbeszélés során a devizahitelekkel kapcsolatos információkat tudhatnak meg a résztvevők, majd a kérdéseikre kapnak válaszokat.

Göteborg jelentkezik: Pale Honey

Dunaújváros – Szerdán este egy izgalmas göteborgi lányduó érkezik dögös, zajos garázsrockjukkal. A Pale Honey még csak tavaly tűnt fel, ennek ellenére komoly turnéidőszakot hagyott maga után nívós fesztiválfellépésekkel tarkítva, kiváló visszhangokkal, hogy 2015-ben Európa turnéval alapozzák meg áprilisban megjelenő debütáló albumukat. A turné magyarországi állomásait Dunaújvárosban nyitják április 15-én, szerdán este 10 órától a Kaptár Music Pubban. Minőségi, friss garázsrock a jóléti Svédország két küldöttjének előadásában. Pale Honey – avagy hölgyek a színpadon.

ÁPRILIS 14.

Legenda

Dunaújváros  –  Egy összetéveszthetetlen hang, egy zseniális és hiteles előadó, egy kivételes pályafutás. Tehetség, igényesség, hitelesség – Zorán neve egyet jelent a legmagasabb színvonallal, a felnőtteknek szóló nemes és egyben intellektuális rockzenével, a „háromperces" dalokat átlényegítő gondolat- és képgazdagsággal.Hosszú idő után, április 14-én, kedden 19 órakor a Dózsa Mozi Centrumban élőben élvezheti a közönség a kivételes tehetségű előadóművész és zenésztársai koncertjét. Érdemes lesz időben beszerezni a jegyeket...

Új időpontban az ifjúsági verseny dunaújvárosi fordulója

Megváltozott a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny dunaújvárosi fordulójának időpontja. A vetélkedőt április 14-én, kedden rendezi meg a katasztrófavédelmi kirendeltség Dunaújvárosban, a Sport utcában, az atlétika csarnokban és környékén. A verseny reggel 7 óra 30 perckor kezdődik.

 

ÁPRILIS 11.

Halünnep, harmadszor - Az ország legnagyobb bográcsa Fehérváron

Székesfehérvár – Félszáznál is több csapat jelentkezett az idei, III. Halünnep főzőversenyére, amelyen az ország legnagyobb bográcsát is „bevetik”. A palotavárosi tavaknál harmadszor gyűlnek össze a halételek kedvelői: most szombaton nem csak a horgászokat, hanem mindenkit várnak. A legkisebbek számára egész nap ingyenes horgászfoglalkozásokat tartanak, a felnőttek pedig ezen a héten még jelentkezhetnek a halételek főzőversenyére. Paminger Ede és Grenyovszky Károly az ország legnagyobb halfőző bográcsában készíti el Fehérvár halészéjét. A harmadik halünnepet Szabó Leslie koncertje is színesíti.

Dallam és vers

Dunaújváros - A Költészet napján közösen ünnepel a József Attila Könyvtár és a Viadana Kamarakórus. „Hát muszáj élni? Muszáj gondolkodni? Nyilvánvaló, hogy nekem nem és neked sem. De az életnek muszáj, de az elmének muszáj, különben nem volna semmi az, ami. Nem szükséges, hogy én írjak verset, de úgy látszik, szükséges, hogy vers írassék, különben meggörbülne a világ gyémánttengelye." – írta egykoron József Attila. A költő születésnapján, egyben a Költészet napján, április 11-én a Viadana Kamarakórus koncerttel ünnepel a József Attila Könyvtár. A Vers és dallam, dallam és vers címmel jelentkező műsorban az alábbi művek csendülnek majd fel a neves kórus előadásában: Sarok Károly – József Attila: Szegény ember balladája, Claude Debussy – Charles D'Orleans: Dieu! Qu'il la fait bon regarder, Seiber Mátyás – Edward Lear: 3 nonsense songs, Kodály Zoltán – Balassi Bálint: Szép könyörgés, Kocsár Miklós: Hegyet hágék (Erdélyi Zsuzsanna gyűjtéséből), Ligeti György: Haj, ifjúság.

Versbarátok költészetünnepe

Dunaújváros – A helyi Versbarátok Klubja ezúttal az MMK-ban rendezi hagyományos költészetnapi ünnepségét. A Költészetünnep 2015 címmel jelentkező rendezvény április 11-én, szombaton 17 órakor kezdődik a Munkásművelődési Központ földszinti színháztermében. Kezdésnek Kiss Kálmán tanár úr elemzi József Attila Medáliák című versciklusát, majd bárki elmondhatja kedvenc versét, végül Kasó Tibor, Kiss Melinda és Pálfalvi János előadásában versdalokat is hallgathat az ünneplő közönség.

Duna-parti takarítás

Dunaújváros – A Rudas szakközépiskola diákjai április 11-én, szombaton 8 órától 13 óráig takarítási napot tartanak a dunaújvárosi Duna-parton (szabad strand, öböl, kikötő területén). Feladataik közé a patakok medrének takarítása, szemétszedés tartozik.

Egészségnap önvizsgálattal

Szabadbattyán – A nemzeti rákellenes nap jegyében megyei egészségnapot tartanak április 11-én, szombaton 9 órától a helyi művelődési házban. A programban számos szűrővizsgálat és előadás, valamint véradás szerepel, megtanítják az érdeklődőket az önvizsgálatra, az eredmények kiértékelésében szakorvosok segítenek. A szervezők szeretnék felhívni a figyelmet az egészségtudatosság fontosságára egy olyan napon, amikor minden az egészségről szól.

Százszorszép szombat lesz

Dunaújváros – A Dunaújvárosi Óvoda Százszorszép tagóvodája eddig egyedülálló kezdeményezésként bemutatkozik a nagyközönségnek, az érdeklődőknek. A Százszorszép játszóház április 11-én, szombaton 10 órakor kezdődik az Interspár parkolójában, és a tervek szerint 14 óráig tart. Nyitásként a nagycsoportosok csillantják meg néptánctudásukat. Mozgásfejlesztő játékok egész tárházát vonultatják majd fel az óvodapedagógusok, mellette a játszóházban sárkányt, szélforgót és százszorszép virágot készíthetnek a résztvevők. A rendezvény táncházzal zárul, amely várható kezdési időpontja 13 óra.

Költészet napi délután

Székesfehérvár – A Széchenyi utcai gyülekezeti házban költészet napi délutánt rendeznek, április 11-én 15 órakor. A 110 éve született Bódás Jánosra és a 90 évvel ezelőtt született Pásztohy Domokosra emlékeznek. A műsorban közreműködik Bakonyi István, Bobory Zoltán, Cserta Gábor, Cserta Balázs, Péntek László és Román Károly. Köszöntőt mond Somogyi László.

Ringató és régi gyerekjátékok

Székesfehérvár – A Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében április 11-én szombaton két programmal is várják az érdeklődőket. 10.30-tól a legkisebbeknek tart Ringató foglalkozást Horváth Irma. A múzeumi matiné 14 órakor kezdődik. Régi gyerekjátékok világába kalauzolja a közönséget Varga Mária Magdolna, akivel csuhébabákat is készíthetnek.

A verset ünneplik

Polgárdiban A költészet napjára verskiállítással készülnek a városi könyvtárban. Arra kérnek mindenkit – kicsit és nagyot egyaránt –, hogy április 11-éig, szombatig küldje el saját, illetve kedvenc versét kézírással vagy nyomtatva a könyvtári kamarakiállításra.

Nagyvelegen irodalmi-képzőművészeti-zenés délután tart a MIKSZ április 11-én, 15 órakor a házasságkötő teremben.

Székesfehérváron április 11-én, 15 órakor versünnepet tart a hetednapi adventista egyház a Kégl Gy. utca 5. szám alatti kápolnában.

Foltvarrók találkoznak

Dunaföldvár – Foltvarró-találkozót szervez április 11-én szombaton a dunaföldvári Foltművek. A helyi Művelődési Központban kilenc órakor kezdődő hangulatos délelőttre, közös varrásra közel nyolcvan vendéget várnak. A tavasznyitó rendezvényre Harkánytól Százhalombattáig sok testvérklub elfogadta a meghívást.

Rendezvény

Sárbogárd, 10 óra: Borbarátok bormustrája a sárszentmiklósi iskolában. Borverseny és borbírálat, eredményhirdetés, díjátadás.

Sárbogárd, 21 óra: Diszkóparti a Zengő Óvoda szülői közösségének szervezésében a Nice Clubban. Demo version! – Dj Tihamér.

Szabadbattyán, 9 óra: Megyei egészségnap a nemzeti rákellenes nap jegyében a művelődési házban. A programban számos szűrővizsgálat, előadás és véradás szerepel, megtanítják az érdeklődőket az önvizsgálatra, az eredmények kiértékelésében szakorvosok segítenek. A szervezők szeretnék felhívni a figyelmet az egészségtudatosság fontosságára egy olyan napon, amikor minden az egészségről szól. 

Úrhida, 8 óra: Ralirepülés. A Magyar Rali Kupa évadnyitó versenye az úrhidai reptéren. A sorsolást követően 8.55-kor kezdődik a verseny, az első versenypáros 9.30-kor száll fel, az eredményhirdetést 16.30 órakor tartják. A nap során lehetőség nyílik sétarepülésre. (Esőnap: április 12., vasárnap.)

KONCERT ÉS BULI

Dunaújváros – Hagyományos szombat esti adagjával érkezik dj. Jager, aki a Bora Bora táncparkettjére várja a mulatni szándékozó sokadalmat.

Székesfehérvár - Most szombaton szerencsére nem kell várni estig a bulizással az Alba Plázában a divatbemutatók közben Orsovai Renáta az egyik tehetségkutató felfedezettje lép fel, míg este hatkor Horváth Tamást és Rault köszönthetjük a színpadon.

The Scarlet buli a Kaptárban

Dunaújváros - A The Scarlet 2012 őszén alakult, akusztikus felállású, ír folkzenében utazó együttesként kezdte pályafutását, majd 2013 a banda új stílusra tért át: a klasszikus folkpunkot keverték össze modern rockos hangzással. Szombaton este a Kaptárban zúznak!

Igazi házibuli

Székesfehérvár –Április 11-én, azaz szombaton este DJ Dominique biztosítja a fergeteges házibulihangulatot az AlbaBár vendégeinek.

Szörnyféleségek fesztiválja a Fezenben

Székesfehérvár – Számos rockbandával találkozhatunk a Fezen Kind of Monsters Rockfesztiválján április 11-én, azaz szombaton este. A „szörnyű” fellépők között ott van a Mongooze, a dAsh zenekar, a Sleepless, az Insane az estét pedig a Cadaveres zárja. Utóbbi egy fehérvári, tív éve alakult kemény metált játszó együttes, akik már három nagy és számos kislemez kiadásán vannak túl, miközben folyamatosan járják a világot. A jelenlegi felállásuk: Bölcsföldi Zoltán – ének, Körmöczi Péter – gitár, Göbölös Kálmán – gitár,Delcsik Balázs – bassz.

ÁPRILIS 10.

Kemény vendég

Dunaújváros – Április 10-én 18 órakor folytatódik a Bartók színház irodalmi sorozata. Háy János ezúttal Kemény Istvánnal beszélget majd. Kemény István a nyolcvanas években induló nemzedék egyik legnagyobb hatású, eredeti hangú és kísérletező kedvű, számtalan díjjal elismert alkotója, akit az elmúlt években a közéleti költészet egyik megújítójaként is számon tartanak. Első verseskötete Csigalépcső az elfelejtett tanszékekhez címmel az Eötvös Loránd Tudományegyetem kiadásában jelent meg 1984-ben. Ezt követően számos verseskötettel, regényekkel, tárcanovellákkal jelentkezett. Legutóbbi emlékezetes kötetei: Hideg (2001), Élőbeszéd (2006), Kedves Ismeretlen (2009). Nagy figyelmet kapott néhány éve a Bartis Attilával folytatott beszélgetés kötete (Amiről lehet, 2010). A Magvető Kiadónál nemrég jelent meg egy prózagyűjteménye: Az ellenség művészete – család, gyerekek, autó (2011) és verseinek összes gyűjteménye: Állástalan táncosnő (2011). Legfrissebb verseskötete: A királynál.

Simon Tamás kiállítása

Dunaújváros – Pénteken este Simon Tamás önálló kiállításával folytatódik a Kamara Galéria sorozata. A már megszokott havi bontásnak megfelelően, április 10-én, pénteken 18 órakor mutatkozik be az érdeklődőknek Simon Tamás képzőművész Gondolatok című kiállítása. A tárlatot a pályatárs Rozsnyai Sándor festőművész ajánlja majd a megjelentek figyelmébe a helyi kereskedelmi és iparkamara Kamara Galériájában.

Kendermagos

Dunaújváros – Kendermagtól a textilig címmel néprajzi kiállítás nyílik pénteken délután az Intercisa Múzeumban. Kendermagtól a textilig címmel időszaki néprajzi kiállítás nyílik pénteken délután fél ötkor az Intercisa Múzeumban. A kiállítást Dr. Varró Ágnes néprajzkutató ajánlja majd az érdeklődők figyelmében. A megnyitón szövésbemutatót tart Bognár Márta takács, valamint fellép a Pocsai Mária vezette Kistulipán népdalcsoport, táncol a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes.

Két városrész határán

Székesfehérvár – Műemléki sétára hívja az érdeklődőket a Topográfiai Műhely április 10-én, 15 órakor. Indulás a Fehérvári Civil Központ előtti térről A Két városrész határán című sorozatban ezúttal a Várkörút felújítás alatt lévő, a Romkerttől a Járásbíróságig terjedő szakaszát járják be a résztvevők, akik a helyszínen megismerhetik lakókörnyezetük épített értékeit, történetük érdekes részleteit. A sétát Csutiné Schleer Erzsébet építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök vezeti.

Fókuszban a bíróság

Székesfehérvár – Pénteken 9 óra 30 perckor kerül sor a Fókuszban a bíróság című fotópályázat díjazott képeinek kiállítására a Székesfehérvári Törvényszék földszinti aulájában. A kiállítást Gerber Tamás a törvényszék elnöke nyitja meg.

Zárszámadás, fejlesztési terv

Sárbogárd – A képviselő-testület április 10-én, pénteken 9 órakor tartja ülését a városházán. A képviselők egyebek mellett a Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2014. évi tűzvédelmi tevékenységéről, az önkormányzat tavalyi költségvetésének végrehajtásáról, a zárszámadási rendeletről, a belső ellenőrzés tevékenységéről, a város gazdasági programjáról és fejlesztési tervéről, a Sárbogárdi napok tervezett programjairól tárgyalnak. Számos rendeletet hatályon kívül helyeznek, és egyúttal újakat alkotnak: a talajterhelési díjról, az avar és kerti hulladékok égetéséről, a sportról, a város címeréről és zászlajáról. Pályázatot írnak ki a bölcsődevezetői álláshelyre.

Tűzoltók gyakorlata

Dunaföldvár – A Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület április 10-én, pénteken tartja közgyűlését, szombat délelőtt 9 órától pedig az éves ellenőrző gyakorlatát. A Szent Flórián téren megszervezendő látványos gyakorlaton többek között épülettűz-szimulációban és egy autó szétdarabolásában bizonyítják majd a földvári önkéntes tűzoltók szakmai-műszaki felkészültségüket. Az egyesület 2014. májusában megkapta az önálló beavatkozás jogát. A dunaföldváriak tevékenységét a 2014 év önkéntes tűzoltó egyesülete címmel ismerték el.

Költészet napja

Lepsény, 17 óra: Olvassunk és hallgassunk verseket! A versünnepen a magyar költészet napját és a költőket köszöntik, József Attilára és más, elhunyt költőkre emlékeznek a könyvtárban. Házigazda Borsos György könyvtáros és Németh Györgyi, a Lepsényi Lapozó főszerkesztője. Meghívott előadók Zsoldosné Varga Lívia tanárnő és tanítványai.

Pusztaszabolcson költészet napi versmondásra invitálják a település lakóit. A tervek szerint a szavalás 24 órán keresztül tart, április 10-én, péntek délelőtt 9 órától veszi kezdetét és április 11-én 9.00-kor zárul. Helyszín a helytörténeti gyűjtemény múzeumépülete.

Székesfehérváron, a Vörösmarty Társaság termében április 10-én, 18 órakor kezdődik az a felolvasó, előadóest, amelyen a közönség szavazatai alapján eldől, hogy Fejér megye költői közül az idén ki kapja a Vajda János-díjat.

Móron a Feleségek felesége című monodráma látható április 10-én, 18 órakor a Lamberg-kastély olvasótermében. Szendrey Júlia: Patka Heléna, Petőfi Sándor hangja: Kaszás Attila.

Költészetnapi irodalmi est

Előszállás – A Költészet Napja tiszteletére irodalmi estet szerveznek április 10-én 17 órakor a művelődési házban. A rendezvényen az óvodásoktól az idősekig minden korosztály elmondhatja kedvenc versét. A szervezők szeretettel várják a versbarátokat a szomszéd településekről is.

KONCERT ÉS BULI

Dunaújváros – A Dunafittben pénteken is jön a menetrendszerű Hello Péntek aktuális tavaszi kiadása. A buli este tízkor indul, az akusztikus perceket Zayzon Nándor és Szabó Szebasztián duó szállítja, a zenebutikot pedig Spool és Horn szolgáltatja. Szombaton este pedig dj. Miller, dj. Novák pakolják a lemezeket.

A Klub Karmában pénteken és szombaton is dj. Matkovics mester uralkodik majd lemezei és a közönség felett.

Székesfehérvár - A székesfehérvári Dodge Cityben egy fergeteges Caribi Partyval várják az érdeklődőket péntek este. Az éjszakába nyúló bulit a latin discozene és az élő konga ötvözete teszi majd felejthetetelenné.

Ágnes egy zenei utazásra csábít mindenkit A Szabadművelődés Házában. Lélektől lélekig című műsorát, április 10-én nézhetik meg, este hat órától.

A székesfehérvári Dodge Cityben egy fergeteges Caribi Partyval várják az érdeklődőket április 10-én, azaz péntek este. Az éjszakába nyúló bulit a latin ritmusú discozene és az élő konga ötvözete teszi majd felejthetetelenné.

A forradalmár Kowalsky

Dunaújváros – Rutinos koncertzenekar a Kowalsky meg a Vega, amely péntek este teszi tiszteletét az újvárosi Galéria Jazz Klubban. Hogy egy pontos definícióval pengessünk alaphangulatot a Kowáék bulijához: A „zsivány pop” nagymesterei, a pop és rock mellett blues, jazz, hip-hop, drum n' bass és r&b stílusjegyekkel is remekül operáló banda legújabb lemezén is rengeteg humort és öniróniát vonultat fel, így lesz majd ezen a kiváló estén is.

Pár szám, hatalmas siker

Székesfehérvár –A Rakpart című számukkal taroltak először a srácok, azaz a Fluor Tomi és Diaz duó. A Wellhellonak – így nevezik sikeres párosukat – egyelőre csak néhány száma elérhető, mégis az egész ország dúdolja a dalaikat. A 80’as évek hangulatát idéző számaik igencsak fülbemászóak lettek és a rap-alaptól való elrugaszkodás csak javított ezen. A fiúk most a Fezenben debütálnak április 10-én, azaz péntek este. A buli tízkor kezdődik.

ÁPRILIS 9.

Monodráma az Igézőben

Székesfehérvár – Az Igézőben április 9-én, csütörtökön 19 órakor tűzik műsorra a görög Jannisz Ritszosz Holdfényszonáta című művének színpadi változatát, Törsök Márta előadásában. A színhely egy régi ház szobája. A holdfény megvilágította falak között tipeg-topog, meditál egy idős asszony, aki az emlékek között válogatva mesél.

Különbözünk

Dunaújváros  - Különbözünk címmel írt ki megyei rajzpályázatot a Lorántffy középiskola. A legjobb alkotásokat egy kiállítás keretében mutatják be a szervezők. A Lorántffy Galériában április 9-én mutatkozik be a Különbözünk címmel meghirdetett pályázat kiállítási anyaga. A felhívásra összesen hetvenöt tanuló küldte el pályamunkáit. Az alkotásokat Medvegy Zsuzsanna és Gáspár Aladár zsűrizte. A kiállítást Juhász Gergely pedagógus ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Képviselői fogadóóra

Dunaújváros – Nagy Zoltánné, a hetes számú választókörzet önkormányzati képviselője április 9-én, csütörtökön 15.30 óra és 16.30 óra között képviselői fogadóórát tart a Hild József Szakközépiskolában. A képviselő várja hozzá forduló városrészi lakókat.

Gáláznak a gárdonyisok

Dunaújváros – A Gárdonyi Géza Általános Iskola Mini Gálát szervez április 9-én, vagyis a csütörtöki napon 16 órai kezdéssel, az iskola alulájában. Szeretettel várják a nagycsoportos óvodásokat és kedves szüleiket a rendezvényre, hogy bemutassák nekik az iskola táncművészeti osztályának műsorszámát!

A színész önálló estje

Martonvásár – A Költészet Napja alkalmából Dunai Tamás Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művés tart önálló estet Szavakat fúvok címmel április 9-én 19 órától a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ színháztermében.

A várároktól a Várkörútig

Székesfehérvár – A Zichy liget 10. szám alatt ma, 17 órától két érdekes előadást is hallhatnak a kíváncsiak: Elsőként Juhászné Viniczai Ágnes, a polgármesteri hivatal közlekedési irodájának munkatársa tart előadást „A várároktól a Várkörútig” címmel, majd Nagy Zsolt, az iroda vezetője zárja az eseményt „A Belváros rehabilitációja, a Várkörút és térsége közterületi fejlesztése” című előadásával.

Csodálatos csikung

Székesfehérvár – Csikung foglalkozás kezdődik csütörtökön a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban Szentirmai Béla vezetésével. A kínai egészségmegőrző gyakorlatok során szó lesz légzésterápiáról, akupresszúráról és önismeretről.

Kiállítás

Sárbogárd, 10 óra: Sárbogárdi alkotók – Alpek Pálné, Berki Istvánné, Erős Györgyné, Juhászné Szegfű Zsófia, Halász Ferencné, Krupa Jánosné, Lapusnyik Zsuzsanna, Szabóné Czuczai Katalin, Sz. Kiss Katalin és Tóth Zoltánné – húsvéti kézműves munkái láthatók a Madarász József Városi Könyvtárban.

Szabadbattyán, 10 óra: A Pallay Alkotókör tavaszi kiállítása április 24-éig tekinthető meg a művelődési házban. 

Szabadbattyán,13 óra: Diákmunkák az iskolagalériában. A székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola tanulóinak munkáiból nyitnak kiállítást a szabadbattyáni Batthyány Lajos Általános Iskola galériájában. Bevezetőt mond Laczkó Gábor, a Vasvári iskola igazgatója. A tárlat május elejéig tekinthető meg munkanapokon 8 és 17 óra között.

A mozik műsora

Székesfehérvár, Cinema City: A 7. törpe 3D: 14.30. A beavatott sorozat: A lázadó 3D: 17.00, 19.30. A beavatott sorozat: A lázadó: 14.30. A cipőbűvölő: 13.20, 17.40, 19.50. A Lazarus hatás: 14.15, 16.15, 18.00, 20.00. A szomszéd fiú: 16.30, 18.30, 20.30. Bérhaverok: 15.30, 18.10, 20.20. Csingiling és a Soharém legendája 3D: 13.00. Éjszakai hajsza: 20.10. Focus – A látszat csal: 19.50. Halálos iramban 7: 13.15, 14.30, 16.00, 17.15, 18.45, 20.00. Hamupipőke: 13.20, 15.40, 17.30. Keleti nyugalom – A második Margold Hotel: 15.00, 17.30, 20.00. SpongyaBob: Ki a vízből! 3D: 15.30. SpongyaBob: Ki a vízből: 13.30. Utam az iskolába: 14.00, 16.00, 18.15.

Székesfehérvár, Barátság Mozi: Rio, szeretlek!: 18.00. Keleti nyugalom – A második Marigold Hotel: 20.00.

Dunaújváros, Dózsa Mozicentrum: A Lazarus hatás: 17.00, 18.30. Halálos iramban 7: 20.00.

ÁPRILIS 8.

Horog László vendégei

Gárdony – A Nemzedékek Házában ismét várja vendégeit április 8-án, szerdán 18 órakor Horog László sportriporter. A székesfehérvári kosarasok válaszolnak kérdéseire.

Fórum lesz Paks II-ről

Dunaföldvár – Lakossági fórumot rendez Dunaföldváron a Művelődési Központban (Ilona utca) az új atomerőművi blokkok létesítésére létrehozott MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. Az április 8-án, szerdán 17 órakor kezdődő rendezvényen tájékoztatást adnak a megjelenteknek az új blokkok létrehozását célzó beruházás aktuális állapotáról, a környezetvédelmi hatástanulmányokról, valamint az engedélyezésekről. Az összejövetelre várnak minden érdeklődőt.

Klubszínházi esték

Dunaújváros – A Munkásművelődési Központ Klubszínházi esték sorozatának keretében április 8-án 18 órától Hűvösvölgyi Ildikó és Kautzky Armand Orchideák című zenés műsora várja az érdeklődőket az intézmény színháztermében.

Savanyú Bálint előadása

Székesfehérvár – Április 8-án, 16.30 órakor a Múzeumi mozaik szabadegyetemi sorozat programjaként Savanyú Bálint régész tart előadást Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében. A téma: Termékenységkultusz az őskorban.

Dohányzás helyett olvasás

Székesfehérvár – A városi képtárban április 8-án, szerdán 17 órakor folytatódik a Hat klub ötkor sorozata. A vendég Okváth Anna író lesz, akivel Dohányzás helyett olvasás címmel beszélget a klubvezető, Ujházi János. A téma: a kiadók választása, az elsőkönyves író esélyei, a szórakoztató irodalom határai és a skandináv irodalom „mássága”.

Útkereső filmklub

Székesfehérvár – Szerdán 17.30-tól vetítik a Szent István Művelődési Házban A diadal – A harc elkezdődött című keresztény dokumentumfilmet az Útkereső Filmklub keretében. Az alkotás egy amerikai fiatalember történetét mutatja be, aki Medjugorjéban tett látogatása során megtapasztalja a Szűzanya jelenlétét, és megtér. A film ősbemutatója 2013 májusában volt, azóta világszerte mintegy 200 ezer ember látta.

A városi mozik mai műsora

Székesfehérvár, Cinema City (Palotai u. 1.): A 7. törpe 3D: 14.30. A beavatott sorozat: A lázadó 3D: 17.00. A beavatott sorozat: A lázadó: 14.30, 19.30. A cipőbűvölő: 13.00, 18.00, 20.00. A szomszéd fiú: 13.15, 16.30, 18.30, 20.30. Bérhaverok: 13.50, 16.00, 18.10, 20.20. Csingiling és a Soharém legendája 3D: 13.15. Éjszakai hajsza: 17.20, 20.00. Focus – A látszat csal: 15.10, 19.40. Gunman: 17.30. Halálos iramban 7: 14.00, 15.00, 16.45, 17.45, 19.30, 20.30. Hamupipőke: 13.20, 15.40, 18.00. Keleti nyugalom – A második Margold Hotel: 14.45, 17.15, 19.45. Kingsman – A titkos szolgálat: 15.20, 20.20. SpongyaBob: Ki a vízből! 3D: 15.30. SpongyaBob: Ki a vízből: 13.30.

Barátság mozi (III. Béla király tér 1.): nincs vetítés.

Dunaújváros, Dózsa Mozicentrum (Dózsa Gy. tér 1.): Bérhaverok: 18.00. Halálos iramban 7: 20.00. Hamupipőke: 14.00, 16.00. Végre otthon!: 14.00. Havannai éjszaka: 17.00.

ÁPRILIS 7.

Társasjáték napot tartanak

Kulcs – Április 7-én kedden, 12 órától 18 óráig társasjáték napot szerveznek a kulcsi Faluház nagytermébe. A program kellemes időtöltés lehet a tavaszi szünet utolsó napján a falubeli gyerekeknek. Minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak a kedvenc társasjátékával együtt!

Ridikül Szalon, ezúttal a Művészben

Vajon hátrányos vagy előnyös, ha egy nő okos?

Dunaújváros – Harmadik alkalommal hívják a városi hölgyeket a Ridikül Szalon Dunaújváros szervezői a megszokott rendezvényükre. 

A betegség miatt elmaradt alkalom pótlásaként április 7-én, azaz a mai napon lesz a következő Ridikül Szalon Dunaújváros, mégpedig 18 órától a Művész Presszóban. Az aktuális téma, amelyet boncolgatnak: Hátrány vagy előny, ha egy nő okos? Kell-e szőke nőnek játszanunk magunkat, vagy bátran felvállalhatjuk tudásunkat? Respektálják-e a férfiak, ha egy nő okos? Elfogadják-e, hogy egy férfiasabb munkakörben nő tölt be jelentős pozíciót? Van-e elegendő önbizalmunk, hogy megmutassuk amit tudunk? Hogyan tehetünk szert erre az önbizalomra, ha hiányzik ez a képességünk? Hogyan tudjuk az önbizalmat átadni lányainknak? Ezeket a kérdéseket tették fel gondolatébresztőnek a szervezők. És, hogy kikkel találkozhatnak a témában meghívott vendégként? Gurics Gabriella a Mezőföld Gimnázium gazdasági vezetője és tanára, Suplicz Mihály a Vasas Táncegyüttes művészeti vezető, táncművész, és Borsós Bea a Bartók Színház és Művészetek Háza igazgatója.

KIÁLLÍTÁSOK

Duna Ökoturisztikai Központ, Rácalmás: A helytörténeti, halászati és Afrika kiállítás az intézmény nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16-ig, szombaton 13-16-ig tekinthető meg.

Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: Pál Zoltán festményeinek kiállítása látható.Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházának Kamara Galériájában látható A Kör címmel kollektív tárlat. Megtekinthető április 9-ig, hétköznap 8-tól 16-ig.

Dunaújvárosi Főiskola: Hegyesi Katinka festőművész kiállítása SZÍNekkel címmel látható Főiskola főépületében.

Dunaújvárosi Főiskola A-épület Átrium: A dunaújvárosi DF–Nemzetközi Art Műhely XXIV. kiállítása Tavaszi Zsongás címmel látható.

Intercisa Múzeum: Állandó kiállítás – Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig. Időszakos kiállítás: Kiss Anna képzőművész Story-telling című kiállítása látható.Kortárs Művészeti Intézet: A lét bizonyítékai címmel Duliskovitch Bazil művész kiállítása látható az intézetben április 30-ig.

Sándor Frigyes Zeneiskola folyosó galéria: A Kommunista Diktatúrák Áldozatainak Emléknapja alkalmából rendezett kiállítás látható.

Széchenyi István Gimnázium Szivacs Galéria: A hazánkban fészkelő madarak – rajzkiállítás és Madárodú kiállítás látható.

ESEMÉNYEK

Bartók Kamaraszínház: A Stúdió teremben 10.00 és 17.00 órakor Play – játszótéri kalandjáték.Munkásművelődési Központ: Duna-Folt-Műhely Foltvarró Klub 16-19 óráig a 203-as teremben. A Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Bizottságának félfogadása 13-17 óráig a fszt. 011-es teremben. Dunaújvárosi Epilepsziások Egyesülete 15-18 óráig a 106-os teremben.

József Attila Könyvtár: Nyitva tartás: felnőttkönyvtár 10.00-18.30 óráig. A gyermekkönyvtár: 10.00-18.00 óráig látogatható. Béke fiókkönyvtár: Zárva.

VALLÁS

Görög katolikus: 18 órakor szent liturgia.

Római katolikus:  18 órakor mise a Krisztus Király Főtemplomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!