Programok

2015.08.22. 15:03

Programok, rendezvények Fejér megyében augusztus 24-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények augusztus 24-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

SZEPTEMBER 26.

Akkezdettel kezd a klub

Székesfehérvár  – Szeptember végén indul a klubszezon a Fezen Klubban. Szeptember 26-án az Akkezdet Phiai és DSP lépnek fel a klubban. Az Akkezdet Phiai (AKPH) egy budapesti underground hip-hop trió. Az Akkezdet Phiai névben a két darab „K” betű kortárs költészetet jelent. Saiid és Újonc 1996-ban kezdték közös zenei pályájukat. A csapat hivatalos fellépő lemezlovasa -és ezzel harmadik tagja, 2004 óta DJ Frequent. A csapat most egy verses, zenés lemez elkészítésén dolgozik. Tervüket kiváló magyar jazz-zenészek segítségével kívánják megvalósítani.

 

SZEPTEMBER 13.

A magyar népdal napja Martonvásáron

Martonvásár – Szeptember 13-án idén is várja az érdeklődőket a településen A magyar népdal napja. Részletek itt

 

SZEPTEMBER 2.

Tallinnból érkeznek

Dunaújváros  – Jövő hét szerdán egy felejthetetlen DobSzerdát rittyent nekünk a dunaújvárosi Kaptár Music Pub, ugyanis egy észt stoner zenekar fog játszani, ráadásul a belépés is ingyenes lesz. Az Észtországból, egyenesen Tallinból érkező LIBLIKAS brigád közösségi oldalán azt írja, zenei ízlésüket legfőképp a Mastodon, Baroness, The Sword, Frank Zappa és King Crimson formálta. A progresszív, pszichedelikus rock vonalat követő formáció 2010-ben alakult, az első pár évük a kísérletezésről szólt.

AUGUSZTUS 29.

Falunapra készülnek Daruszentmiklóson

Daruszentmiklós - Augusztus 29-én, szombaton a Faluparkban egész nap sokszínű és érdekes programokkal várják vendégeiket a megye legfiatalabb településén.

Kora reggeltől késő éjszakáig válogathatunk a színpadi és más szabadtéri események között. Nyolc órától férfi futballal veszi kezdetét a vigasság. Délelőtt íjászat, interaktív gyermekműsorok, főzőverseny, tűzoltó bemutató és más izgalmas programok szórakoztatják a kilátogatókat. Délután aztán nagyobb sebességre kapcsol a rendezvény, sűrűsödnek a programok.

A környező településekről meghívottak és helyi szervezetek, többek közt a daruszentmiklósi Kertbarát Kör, a dunaújvárosi Búzavirág Dalkör, Tóth Kriszta Rock Lady és a Bartók Kamaraszínház Művészeinek fellépése szerez majd kellemes perceket a közönségnek. Láthatjuk a Daruszentmiklósi Néptánccsoportot és a baracsi iskola tánccsoportjainak műsorát, majd átadják a Daruszentmiklós Községért-díjat és a Tiszta udvar rendes ház mozgalom 2015-ös díjait.

Az est hátralévő részében tombolasorsolás lesz, fellép a sárbogárdi Black Horse Country Club és a daruszentmiklósi Magyar Rock Együttes, Polgár Péter, L. L Junior, az Ízis hastánccsoport, Delhusa Gjon, Kacor Feri majd utcabál zárja a daruszentmiklósiak tizenharmadik falunapját. A község honlapján (www.daruszentmiklos.hu) már megtalálható a részletes t program.

 

AUGUSZTUS 28.

Balázs Elemér Group pénteken este a Művész teraszán

Pénteken este kilenc órakor folytatódik a Művész Kávézó koncertsorozata, amelynek keretében ezúttal a nemzetközi hírnévvel bíró Balázs Elemér Group muzsikál a műfaj szerelmeseinek.

A Balázs Elemér Groupot - hazánk egyik legnépszerűbb dzsessz kollektíváját még 2000-ben alapította Balázs Elemér, a nemzetközileg is széles körben elismert és keresett dzsesszdobos.

A zenekar, melynek tagjai a magyar dzsessz élvonalához tartoznak, megalakulása óta jelentős hazai eredményeket ért el, továbbá nagy sikerrel szerepelt több tekintélyes európai dzsesszfesztiválon is (pl.: Bécs, London, Berlin, Hága, Prága, Pozsony, Skopje, Róma, Oslo, Glasgow, London, Madrid).

A Group kiemelkedően egyéni hangzásvilágot alakított ki. Zenéjük rendkívül változatos, a legkülönbözőbb zenei kultúrákból merítenek inspirációt, sőt, szívesen kalandoznak, például az etno stílus világában is.

Takács Nikolas

Csór  – Takács Nikolas még 2010-ben tűnt fel egy népszerű tehetségkutató televíziós műsorban. Az aranytorkú énekes karrierje azóta sem állt meg, az idén kiadta In time című albumát, sőt július végén egy vadonatúj dallal is jelentkezett Összefúj a szél címmel. A hűséges rajongók 22 órakor a VII. Csóri Csuka Fesztiválon táncolhatnak kedvencük slágereikre.

Őrületes hip-hop buli lesz a Parabában

Székesfehérvár – Siska Finuccsi 1998-ban kezdett el komolyabban foglalkozni a szövegírással, de már előtte is foglalkoztatta a rap és a hip hop világa. Azóta több projektben is megmutatta tehetségét, 1999-ben megalapította a Rímharcosok klubja formációt Check-kel, 2005-ben pedig Siska Feenoocchi néven kiadta a Siska mánia/temetetlen múlt című korongot, amely elég nagy port kavart. Legutóbbi albuma az idén jelent meg Veterán címmel. Siska Finuccsi most a Paraba szórakozóhelyre látogat el, aki kemény szavaival megrezegteti a hangfalakat. A veterán bulija pénteken lesz. A kapukat 21 órakor nyitják.

Rappelő szörnyeteg a házban

Székesfehérvár  – Sub Bass Monster még most is a zenének él! A Gyulafirátótról származó rapper már tinédzser kora óta zenéket gyártott. Az első jelentősebb sikere 1998-ban történt, amikor kiadta a Nincs nő, nincs sírás című dalát. Nem is csoda, hogy ezután rögtön kapott egy lemezszerződést. Az  1999-ben megjelent első korongja platinalemez lett. A karrierje alatt többször is voltak kihagyások, de mindig vissza tudott térni. Az ötödik albuma 2013-ban jelent meg Fekete lemez címmel hét év szünet után. Akik szeretik Sub Bass Monster zenéit, nekik van a szerencsenapjuk, a rapper ugyanis pénteken lép fel a Parabában. A kapunyitás 21 órakor lesz.

 

AUGUSZTUS 25.

Játékfesztivál lesz a családsegítőben

Dunaújváros - Aki adakozni szeretne rászoruló gyerekek iskolakezdéséhez, jövő keddig még megteheti!

Ismét megrendezi Játékfesztiválját az Útkeresés Családsegítő Szolgálat Dunaújvárosban. Augusztus 25-én, azaz jövő kedden 9 és 13 óra között a szolgálat Bartók Béla utcai központjában (a zeneiskolával szemben) szemben várják a hátrányos helyzetű családokat és gyerekeket.

A sok színes, szórakoztató program közül néhány kedvcsinálónak! Kézműves foglalkozások, origami, táskadísz-készítés, papírból ajtódísz hajtogatása, fonalkarkötők.

Természetesen újra lesz aszfaltrajz-verseny is, ami az utóbbi években a Játékfesztivál legnépszerűbb programjává nőtte ki magát. Rendeznek sportfoglalkozásokat is, ping-pong-összecsapásokat, kosárradobó versenyt, csocsóbajnokságot, sorversenyeket.

A kisebbeket játszósarokkal várják, és lesz csillámtetoválás, arcfestés is.

Újdonság, hogy a fesztiválon bemutatót tart a Duna Dog Center kutyaiskola!

Mint eddig minden évben, ezúttal is iskolaszer- és tankönyvakciót rendeznek az épületben. Támogatóik (a Tesco, a Kóró és a Pátria papírboltok) jóvoltából írószercsomagokat adnak át a versenyek győzteseinek. Olvasóink pedig a nyár eleje óta gyűjtik az iskolatáskákat, tankönyveket a szolgálatnál, hogy a rászorulók ingyen elvihessék. Még ünneplő ruhákat is felajánlottak az iskolakezdéshez...

Minden résztvevő gyerek zsákbamacskaként egy plüssjátékot kap a fesztiválra érkezésekor!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!