Folyamatosan frissül!

Programok, rendezvények Fejér megyében augusztus 31-től

2015. augusztus 30., 22:00 szerző: Fejér Megyei Hírlap
komment
Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények augusztus 31-től. Böngésszen, és válogasson!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

SZEPTEMBER 26.

Akkezdettel kezd a klub

Székesfehérvár  – Szeptember végén indul a klubszezon a Fezen Klubban. Szeptember 26-án az Akkezdet Phiai és DSP lépnek fel a klubban. Az Akkezdet Phiai (AKPH) egy budapesti underground hip-hop trió. Az Akkezdet Phiai névben a két darab „K” betű kortárs költészetet jelent. Saiid és Újonc 1996-ban kezdték közös zenei pályájukat. A csapat hivatalos fellépő lemezlovasa -és ezzel harmadik tagja, 2004 óta DJ Frequent. A csapat most egy verses, zenés lemez elkészítésén dolgozik. Tervüket kiváló magyar jazz-zenészek segítségével kívánják megvalósítani.

SZEPTEMBER 13.

A magyar népdal napja Martonvásáron

Martonvásár – Szeptember 13-án idén is várja az érdeklődőket a településen A magyar népdal napja. Részletek itt

SZEPTEMBER 7.

VÉRADÁS

A Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezete hétfőn 10.00-17.00 óra között Móron a Vöröskereszt Irodában (Táncsics utca 16.) szervez véradást.

DH-PROGRAMAJÁNLÓ 

KIÁLLÍTÁSOK

E-műteremgaléria (Kultúr köz 3.): Kortárs Alternatív Képzőművészeti kiállítás látható Öregek címmel.
Duna Ökoturisztikai Központ, Rácalmás: A helytörténeti, halászati és Afrika kiállítás az intézmény nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16-ig, szombaton 13-16-ig tekinthető meg.
Dunaújvárosi Főiskola: Hegyesi Katinka festőművész kiállítása SZÍNekkel címmel látható Főiskola főépületében.
Intercisa Múzeum: Állandó kiállítás – Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig.
„Sztálinváros, te csodás!” című kiállítás látható a Múzeumban. Megtekinthető szeptember végéig!

ESEMÉNYEK

Munkásművelődési Központ: Rejtvényfejtők Klubja 16-18 óráig a fszt. 209-es teremben. Rosti Pál Fotóklub 18-20 óráig a 106-os teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Anonim Alkoholisták Klubja 18-20 óráig a 211-es teremben. Horvátok és Szerbek Dunaújvárosi Egyesülete 17-18 óráig a 203-as teremben. Sakk Kör 16-20 óráig a 105-ös teremben. Mah-Jong Klub 17-21 óráig a 011-es teremben. Barcsay Képzőművészeti Stúdió 15-19 óráig a 102-es teremben. Vakok és Gyengén látók Írisz Klubja 15-17 óráig a 207-es teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén).

Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület 16-18 óráig a 106-os teremben (minden hó első és második hétfőjén). Siketek és Nagyothallók Dunaújvárosi Csoportja a 207-es teremben (minden hónap első és harmadik hétfőjén).

József Attila Könyvtár: Nyitva tartás felnőttkönyvtár: 10.00-18.30 óráig, a gyermekkönyvtár: 10.00-18.00 óráig látogatható. Béke fiókkönyvtár: 13.00-18.00 óráig.

VALLÁS

Görög katolikus: 18 órakor szent liturgia.

Római katolikus: 18 órakor mise a Krisztus Király Főtemplomban.

SZEPTEMBER 6.

Sass Sylvia az alcsúti kastélykápolnában

Alcsút– A többéves hagyományra visszatekintő kápolnaestek vendégeként Sass Sylvia, nemzetközi hírű operaénekesnőnk koncertje hallható szeptember 6-án vasárnap, 16 órától. Az előadást szokás szerint ismét tárlat kíséri, ezúttal a Színnel Lélekkel Művészi Egyesület amatőr alkotóinak munkáiból.

SZEPTEMBER 5.

Nyárbúcsúztató családi nap

Székesfehérvár – Ingyenes családi napra várja az érdeklődőket a SZÉNA Egyesület szeptember 5-én 15 órától, a Rác utcai Skanzen mögötti füves területre. 18 óráig a többi között ugrálóvárral, trambulinnal, kézműves foglalkozással és ügyességi játékokkal készülnek.

Vigasságok

Székesfehérvár 10 órától, de a pörköltfőzés 9-kor kezdődik:

Az első Kisfalud Novaj-pusztai Vigasságon, a Kisfalud Közösségi Háznál szeptember 5-én a fő hangsúly a főzésen lesz. Két mesterszakács fogja elbírálni a főzőversenyen indított pörkölteket. A finom ételek elkészítése, valamint kóstolása mellett azonban még számos programmal készülnek a szervezők. A délelőtt folyamán a gyerekeknek jut a főszerep. Interaktív műsorral és kézműves foglalkozással várják őket, de a felnőttek sem maradnak program nélkül. A színpadi produkciók 13 órától szórakoztatják a nagyérdeműt, énekesekkel, citerazenekokkal, musical előadással, néptáncosokkal. Veterán autók is felsorakoznak, az ifjúsági olimpiai helyezett pázmándi tűzoltó lányok pedig tűzoltási bemutatóval készülnek. A pörköltfőző verseny eredményét 18 órakor hirdetik ki, 20-tól 22 óráig a Halló zenekar szolgáltatja a bálhoz a zenét.

Vál: Az 5. Váli-völgyi Vigasságokon pénteken, 17 órakor kalocsai kiállítást nyitnak, utána a Kákics együttes koncertezik és tart táncházat. Szombaton a színpadi programok 14.15 órakor kezdődnek felvonulással. Az ország minden részéről érkező amatőr együttesek színpadi produkciója, kézműves foglalkozások, kézműves árusok várják a látogatókat. A szállításról ingyenes kisvonattal gondoskodnak, A gyerekprogramok sem maradnak el, este pedig táncház lesz.

Bányásznap

Kincsesbánya, 9 órától: Zenés ébresztő a maszorettekkel, majd 10 órakor megnyitó az általános iskola udvarán, kitüntetések átadása, , a település legifjabb és legidőseb lakosának köszöntése. 11 órakor megemlékezés és koszorúzás a bányász emlékműnél. 13 órakor közös ebéd. A szórakoztató programok 15 órakor kezdődnek. Szabó Lina énekel, előadják az Aranyszőrű bárány mesejátékot, fellép a Két szoknya, egy nadrág társulat, lesz néptánc forgatag, Lakatos János és Sajgó Anikó énekel, a latin táncbemutató sem marad el. Pál Dénes 20 órakor kezdi el műsorát. Az utcabál 21 órakor kezdődik a Régió zenekarral, közben, 22.30-kor Polgár Peti humoros mulatós show-val rukkol elő.

Mór: A csilletoló verseny 10 órakor kezdődik a Millennium téren. 14 órakor koszorúznak a Millennium parkben, a Bányász emlékkőnél. a Szent István parkban 15 órától fellép a Forgatós Táncegyüttes, Miklós Krisztina, a rozmaring Táncegyüttes, a Főnix R`nR SE, a Magyarock Musical Band. Bányásznapi Batyus bál 20 órakor az Erzsébet téri Művelődési Házban, kísér a Kaiser Kapelle.

Díszmadarak

Székesfehérvár – Huszonegyedik alkalommal rendezik a díszmadárkiállítást és kisállatbemutatót a hétvégén. A huszonegyedik díszmadárkiállításnak és kisállatbemutatónak a Kaszap István utcai Vörösmarty Mihály Művelődési Központ (VOKE) ad helyet szeptember 5-én és 6-án, azaz most szombaton és vasárnap. Az eseményt ezúttal is a Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesülete szervezi, melynek köszönhetően több száz csodás tollas jószágra, különleges és hétköznapi egyedekre egyaránt számíthatunk. Az állatbarátok és amatőr természetbúvárok találkozhatnak pintyekkel, kanárimadarakkal, kisebb és nagyobb papagájokkal s minden olyan apró tollas állatkával, amelyet otthon tarthat az ember a lakásában. A bemutatandó kisállatok között is csak szelíd kedvencek lesznek!

Mezőszentgyörgy, 9 óra: Lovasnap a Bocskai utcai sportpályán. A megyei kettesfogathajtó-bajnokság 10. fordulója, pontszerző akadályhajtás és látványos vadászhajtás. 12 óra: Kulturális szórakoztató műsorok. 17.30 óra: Kaczor Feri mulattat. 18.30 óra: Bíró Kriszta és Riviéra Café koncertje. 20 óra: Retro diszkó. 22 óra: Tűzijáték.

Polgárdi, 13 óra: Szöszmötölő kézműves foglalkozás, gyöngyfűzés a városi könyvtárban.

Székesfehérvár, 16 óra: Fehérvári Dark-Goth Találkozó a Nyolcas Műhelyben. Kapunyitás. Összművészeti nap kirakodó vásárral és kiállítással. Vörös Eszter Anna képei. 19 óra: Színpadnyitás. Eclipse of the Sun zenekar. 21 óra: Virrasztók zenekar. Afterparty hajnali négyig.

Vadgasztro Soponyán

Szombat, 6 óra: IX. Országos Vadgasztronómiai Fesztivál az Ökoturisztikai Centrumban. Főzőverseny. Óriásbogrács, vadmalac-sütés. Étkek tára, gasztro udvar. Korongvadászat. 8.30 óra: Kulturális szórakoztató műsorok. Trófea-kiállítás. Kézműves kirakodóvásár. Lovaskocsikázás. 9.45 óra: A Pálinka Lovagrend felvonulása. 10 óra: Ünnepélyes megnyitó. 10.40 óra: Az Őzbak-szobor átadása. 11.30 óra: Kulturális szórakoztató műsorok. 17 óra: Dér Heni-koncert. 17.30 óra: Magyar kutyafajták bemutatója. 18 óra: Vadételek asztala, eredményhirdetés.

Történeti kiállításra készül a Perkátai Régiséggyűjtő Egylet

A Perkátai Régiséggyűjtő Egylet már javában készül szeptember 5-6-i Hadtörténeti kiállítására.

Az ország több pontjáról érkezett kiállítási anyag Perkátára, haditechnikai eszközök, járművek, egyenruhák és amit csak el lehet képzelni egy hadtörténeti kiállításon. A parkban egy féllánctalpas csapatszállító jármű fogadja a látogatókat, amit ki is próbálhatnak. Megvizsgálhatnak kívül-belül egy T34-es harckocsit, s tesztelhetik önmagukat vadászpilóta kiképző szimulátorban is. Első és második világháborús katonai viseletekből is lesz szép számmal, de ezek mellett Budapestről érkezik egy amerikai katonai egyenruhába öltözött csapat is, akik egy táborkép kialakítását vállalták, amelyben egy géppuskafészet is elhelyeznek. Hogy meglegyen a globális egyensúly, a kiállítás idején német és orosz egyenruhás katonák is lesznek a kastélykertben. A Szolnoki Repülőmúzeum roncskutatóival is felvették a kapcsolatot, ahonnét az évtizedek alatt fellelt alkatrészek, roncsok egy részét szállítják Perkátára.

Az iskola tornatermében is lesznek kiállított tárgyak, ezek tulajdonosai válaszolnak a kérdésekre, várják a hadtörténet iránt érdeklődőket. A program szeptember 4-én, a mai napon zártkörű megnyitóval kezdődik, amelyen a Perkátai Régiséggyűjtő Egylet és a kiállítók Pámer Ottó plébános atyával megemlékeznek a harcokban elesett hősökről. A kiállítás szeptember 5-én és 6-án reggel 8 órától 18 óráig várja a látogatókat Perkátán az általános iskola tornatermében és a kastélykertben. Szombaton délelőtt 8 órától főzőverseny, 13 órától Jó ebédhez szól a nóta.

Ezzel nagyjából azonos időben elindul a kastélykertből a másik nagy perkátai rendezvény a szüreti felvonulás, amely este 20 órától Bangó Margit koncert, majd szüreti bállal ér véget.

Nyárbúcsúztató gyermeknap

Dunaföldvár – Szeptember 5-én szombaton rendezik meg az immár hagyományos, az ötödik Nyárbúcsúztató gyermeknapot Dunaföldváron. A Sárga Pincés Gödör Egyesület, a Magyar Vöröskereszt dunaföldvári csoportja és az önkormányzat szervezésében – számos civil egyesület és vállalkozó támogatásával – egész napos vidám programra várják a gyerekeket és családjukat. Fellépnek a helyi tánccsoportok, a Subrune és a Desperado zenekar, Szávolovics Gabi és Tóth Kriszta. A rendezvény helyszíne a Szent Lőrinc utcai Sárga Pincés Gödör, kezdés tíz órakor.

SZEPTEMBER 4.

Várjátékok

A hétvégén, szeptember 4-től 6-ig rendezik a 17. Csókakői várjátékokat.

Pénteken, a művelődési házban 14 órakor nyitják meg Kosztics László szobrászművész kiállítását., majd a Karaván Família Cigány Zenekar ad ízelítőt a cigányfolklórból. A vár alatt 19 órától a Hungarica, 21 órától a Bikini ad koncertet. Szombaton 11 órától a csőszi történelmi és hagyományőrző egyesület, illetve az I. András lovagrend tart harci bemutatót 2 óránként a várban. A hivatalos megnyitó 13 órakor lesz. Utána estig tartanak a programok középkori műsorral, kórussal, zászlóforgatók, harcosok bemutatójával, hastánccal és néptánccal, operettel. Fellép Szabó Ádám harmonikaművész, 19.30-kor és a Magyarock Dalszínház, 20 órakor. Közben, 14.45-kor adják át a Csókakőért érdemérmeket. Az estét tűztánc, lézer show és tűzijáték, majd utcabál zárja. Ugyancsak szombaton, 13.15-től hagyományőrzők és solymász tartanak bemutatót a Bajvívók terén.Vasárnap a vári vásárba várják az érdeklődőket. Koncertet ad a Csurgó Zenekar, 11.15-kor, 12.15-től zajlanak a kézműves foglalkozások gyerekeknek, majd 13 órakor kezdődik a Barkócaberkenye táncház, a Holdkő zenekarral.

Hőlégballon fesztivál

Csütörtök-Vasárnap: Immár huszonegyedik alkalommal rendezik meg a Velencei-tavi Nemzetközi FLAGA GÁZ Hőlégballon Karnevált. A nagy hagyományokkal rendelkező programsorozatra idén húsz ballont várnak a szervezők, a hazai csapatokon kívül Németországból, Lengyelországból, Ausztriából, valamint Erdélyből is érkeznek versenyzők. Csütörtökön este 18 órától az Alba Pláza előtt tartják a megnyitó ünnepséget. Pénteken reggel 6.30-7.30 óra között, valamint délután 17.30-18.30 óra között Székesfehérvárról terveznek felszállásokat, a pontos indulási helyszíneket a szélirány ismeretében jelölik majd ki az indulás előtt. Szombaton ugyancsak 6.30-7.30 óra, illetve 17.30-18.30 óra közötti időkben a ballonok az Agárdi Parkerdő területéről indulnak útjukra. A négynapos program csúcspontjaként egész nap égi és földi szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket és a családokat. Vasárnap, a karnevál zárónapján 6.30 és 7.30 között lesznek felszállások a Parkerdőből, 12.00 órakor pedig a verseny eredményhirdetését tartják majd.

Váli vigasságok, kalocsaiban, rengeteg tánccal

Vál – Ismét fergeteges táncos és hagyományőrző hétvége lesz Válban, ezúttal új helyszínen, a katolikus templom melletti Szent István téren és a tűzoltó múzeumban. A Csókás Elek vezette Bíbor Néptánccsoport szervezésében az 5. Váli-völgyi vigasságok kínál gazdag programot. Kalocsa vadvirága címmel nyílik látványos kiállítás szeptember 4-én, pénteken 17 órakor a Tűzoltó és Községi Emlékházban, néhai Gubányiné Greksa Erzsébet naiv festő műveiből. A kiállítást Csákváron élő lánya, Tóth Árpádné Gubányi Mária nyitja meg. Fellép a Vadvirág dalkör, a Vox Váli és a Bíbor Néptánccsoport. A váli néptáncosok kalocsai koreográfiát adnak elő, eredeti kalocsai, kézzel hímzett népviseletben, amelyet Kalocsán egyenesen nekik készítettek! 18 órától a Kákics együttes ad koncertet, táncot tanít Gál Dávid, s esti táncházba vezet át a találkozó a „szeptemberi nyárban.”

Másnap, szeptember 5-én 13 órakor a Sóskúti Ifjúsági zenekar ad térzenét a Szent István téren, 14 órától pedig számos táncos csoport lép fel, köztük néptáncosok, sztepptáncosok, magyar és nemzetiségi folkloristák váltják egymást. Estig másféle szórakozás is várja az érdeklődőket, mindenféle korosztályban. Magukra ölthetnek igazi kalocsai viseletet, megtekinthetik a nevezetes katolikus templomot és a tűzoltó múzeumot, s a vonat fazonú panorámanéző kisautó köröz Válban, amit díjtalanul vehetnek igénybe. Mindemellett mesterségek műhelye, kézműves termékek vására, étel-ital és nagyméretű játékok színesítik a kínálatot. Táncház zárja 19 órától a mozgalmas napot.

SZEPTEMBER 3.

A jószolgálat jubileuma

Dunaújváros -– Alapításának 25. évfordulóját ünnepli idén a Jószolgálati Otthon Köz-alapítvány. A jubileum alkalmából nagyszabású rendezvényre készülnek a gondozók és a gondozottak, amely szeptember 3-án, jövő csütörtökön lesz a Bartók színháztermében. A rendezvény 16 órakor kezdődik. A vendég fellépőkön kívül láthatjuk a Jószolgálati Otthon dolgozóinak, gondozottjainak műsorát is.

SZEPTEMBER 2.

Tallinnból érkeznek

Dunaújváros  – Jövő hét szerdán egy felejthetetlen DobSzerdát rittyent nekünk a dunaújvárosi Kaptár Music Pub, ugyanis egy észt stoner zenekar fog játszani, ráadásul a belépés is ingyenes lesz. Az Észtországból, egyenesen Tallinból érkező LIBLIKAS brigád közösségi oldalán azt írja, zenei ízlésüket legfőképp a Mastodon, Baroness, The Sword, Frank Zappa és King Crimson formálta. A progresszív, pszichedelikus rock vonalat követő formáció 2010-ben alakult, az első pár évük a kísérletezésről szólt.

Fejér Megyei Hírlap

2015. augusztus 30., 22:00 szerző: Fejér Megyei Hírlap

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...