Programok

2014.12.28. 15:40

Programok, rendezvények Fejér megyében december 29-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények december 29-től. Böngésszen, és válogasson!

JANUÁR 13.

Darts klub az MMK-ban

Dunaújváros – Január 13-tól darts klub indul a Munkásművelődési Központ 305-ös termében. A csapat szervezői minden kedden és csütörtökön, délután 17.30 és 20.30 óra között várják az érdeklődőket. Nyílt napot is rendeznek, amelynek időpontja és kezdete: január 17., szombat 15 óra. Az alkalmakra minden, a sportág iránt érdeklődőt várnak.

JANUÁR 11.

Újévi gálakoncert

Dunaújváros – A Szonáta Zeneművészeti Alapítvány koordinálásával január 11-én, délután öt órai kezdettel rendezik meg Dunaújváros újévi koncertjét a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.

JANUÁR 9.

Színjátszók csoportja

Rácalmás – A RÁ-JÁT-SZI-K (Rácalmási Játék-Szín Kör) január 9-én tagtoborzó estet tart 18 órától a művelődési házban. Várnak mindenkit, aki tehetséget érez magában az előadó művészet, a színjátszás iránt.

JANUÁR 7.

Vajon léteznek-e ufók? – előadás

Székesfehérvár – A Viktória Rehabilitációs Központ következő vendége Kalmár János, a Magyar Ufókutató Szövetség elnöke lesz január 7-én, szerdán 17 órakor. Kalmár János arról tart előadást, léteznek-e ufók?

JANUÁR 3.

Az Arany Jánost támogatják

Székesfehérvár – Január 3-án (szombaton) este hét órakor kezdődik a székesfehérvári jótékonysági estély Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes közreműködésével a Hotel Magyar Királyban. Az esemény bevételével ezúttal az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI-t támogatják.

Tears of Crystal

Dunaújváros - A Tears of Crystal egy fiatal, ám annál lelkesebb metál formáció. Az együttes zenéjében leginkább a melodic death metal, illetve a heavy metal stílus a hangsúlyos. A Kaptár Music Pubban ők melegítik majd a közönséget, január 3-án. A négy zenekaros metál est vendége lesz még a Light of Salvation, az All Yours Sorrows, és a Confessions of Pain is. Másszóval az őrült hangulat garantált!

Importzúzda a sógoroktól

Dunaújváros - A metál kedvelőinek szerencsésen kezdődik az év, ugyanis három ausztriai együttes is fellép szombaton este a Kaptár színpadán. Hat órától várják az érdeklődőket az ingyenes programra, ahol az első riffek fél kilenckor csendülnek fel a Tears Of Crystal együttestől, akik képviseli a honi metált. Őket követi a Light Of Salvation, majd 10 órától az All Your Sorrows, és végül, éjfél után a Confessions Of Pain zárj az estét. Azon szerencsések, akik részesültek a Metálkarácsony áldásaiban, azok ezt az újévi bulit se hagyják ki. A partynaptár indítása nem máshol történik, mint szeretett Kaptárunkban! Bővebb kifejtés lentebb!

 

JANUÁR 1.

Szerencsehozó lencsefőzelék

Székesfehérvár – A város önkormányzata harmadszor szervezi meg az akciót, amelynek keretében január első napján bőséget és egészséget hozó lencsefőzelékkel várnak 14 és 16 óra között mindenkit az Alba Pláza előtt.

DECEMBER 31.

Szilveszter éj Szirota Jenniferrel

Székesfehérvár – A Fő utcán idén is remek hangulattal, koncertekkel és tűzijátékkal várják az ünneplőket szilveszter estéjén. Idén is mindenkit várnak a Hotel Magyar Király előtti téren, a Zichy színpadnál december 31-én egy szabadtéri, szilveszteri bulira. A programot este nyolckor a Fehérvár Hangjai nyitják, őket követi a Paradicsom zenekar – akik egyébként az este folyamán többször is színpadra lépnek – kilenckor Szirota Jennifer a Csillag Születik sztárja hangolja a közönséget jókedvre, féltizenegykor pedig Cserpes Laura énekel az ünneplőknek, akit a Dal című műsorban ismerhetett meg a közönség 2013-ban, ahová az Élj pont úgy! című dalával nevezett és a döntőig jutott el. . Az éjfél közeledtével aztán felcsendül a Himnusz és egy tűzijátékkal köszöntik az új évet. Azonban a bulinak itt még nem lesz vége, hajnali kettőig ugyanis DJ Girafee biztosítja a talpalávalót.

Idén is lesz pezsgőfutás

Velence – Az Ironteam Szabadidő és Tömegsport Egyesület szervezésében idén is megrendezik a Pezsgőfutást a Velencei-tó partján. A rajt december 31-én, szerdán 11 órakor lesz, a rajtszámokért 8 óra 30-tól 10 óra 45-ig lehet jelentkezni. Idén változik a helyszín, a mezőny a Velence Korzótól vág neki az 5 és 14 kilométeres távnak.

Szilveszteri rock-kocsma

Sárbogárd – A Rock-kocsma szilveszteri évzáró buliján a Titán zenekar (Bálint, Oszi, Peti, Hary és Kicsi) koncertezik szerdán 22 órától a művelődési központban.

DECEMBER 30.

A móri csatára emlékeznek

Mór – December 30-án, kedden 13 órakor emlékeznek meg a móri csata 166. évfordulójáról a Homoki temetőben felállított kopjafánál. Az eseményt a Móri Városvédő és Szépítő Egyesület szervezi, Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Ambrózy Tamás katolikus plébános mond beszédet. Az ünnepségen ott lesznek Fenyves Péter, Mór polgármestere mellett a Fehérvári Huszárok Egyesülete tagjai is.

DECEMBER 31.

Szilveszter a partisátorban

Rácalmás – A Jankovich-kúriában lévő nagy, fűtött partisátorban lesz a település szilveszteri mulatsága. A résztvevők 19 órától Matyi és a hegedűs műsorát láthatják, 20.30 órától Postás Józsi szórakoztatja a közönséget. A részvétel ingyenes.

Szilveszteri rock-kocsma

Sárbogárd – A Rock-kocsma szilveszteri évzáró buliján a Titán zenekar (Bálint, Oszi, Peti, Hary és Kicsi) koncertezik december 31-én, szerdán 22 órától a József Attila Művelődési Központban.

DECEMBER 30.

Megemlékezés Móron

A híres Móri csata 166. évfordulójára emlékeznek a kisvárosban a december 30-án 13 órakor kezdődő ünnepi rendezvényen, melyen először megemlékezést tartanak a móri Homoki temetőben állított kopjafánál.

Ünnepi beszédet mond Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint Ambrózy Tamás katolikus plébános. Az ünnepségen közreműködnek a Fehérvári Huszárok Egyesülete képviselői, Fenyves Péter polgármester, Udvardi János és Szakonyi Péter , a lakosok pedig virágokat, koszorút helyezhetnek el a Móri Városvédő-, és Szépítő Egyesület eseményén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!