Programok

2015.03.29. 09:42

Programok, rendezvények Fejér megyében március 30-tól

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények március 30-tól. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

ÁPRILIS 25.

A fejbe költöztek a szívek

A móri Eleven Hold zenekar 2011-ben egy nagyobb lélegzetvételű szünet után új lemezzel tért vissza, ami a negyedik volt a sorban, éppen ezért a Négy címet kapta. A friss anyag mellett új felállással és új énekessel jelentkezett a zenekar. A daloknak Zselenszky aka. Nap kiválása után Moller Zsolt ad hangot. A fiúk április 25-én szabadtéri ingyenes koncertet adnak kedvenc városuk szívében, a Móri Szent György-heti vigasságokon. Akinek nagyon távolinak tűnik még ez az időpont, azok legközelebb szombaton a budapesti Hunnia Bisztróban találkozhatnak velük. Elkíséri őket Kovács ,,Indigó” Pista is, aki a saját dalai mellett kedvenc dalait is elhozza.

ÁPRILIS 24.

Borverseny, bállal

Mór – A Móri Borvidék nedűinek hagyományos Szent György napi megmérettésének különösen nagy rangja van. A Móri Borvidék borosgazdáinak hagyományos, nagyszabású Szent György heti borversenyét április 24-én, pénteken rendezik az Erzsébet téri Művelődési Házban – tájékoztatta lapunkat Frey Szabolcs hegybíró. Nevezni lehet a nevezési lap kitöltésével és a hegyközség részére április 10-ig történő leadásával. A minták leadása április 20-án, hétfőn 9 és 12, délután 14 és 17 óra között lehetséges a művelődési házban. Tételenként három palack bor leadását, valamint nevezési díj helyszínen történő befizetését kérik. Az eredményhirdetést április 24-én, pénteken 19 órakor tartják a művelődési házban, melyet a harmadik Szent György napi borászbál – nem csak borászoknak! – követ. A bálon fellép a móri Edelweiss Német Nemzetiségi Tánccsoport, a jó hangulatról a Viking Zenekar gondoskodik. A Szent György heti borversenyen a legjobb eredményt elért ezerjó nyeri el az az Év móri ezerjó bora kitüntető címet, melyet az őszi bornapokon adnak majd át.

ÁPRILIS 14.

Legenda

Dunaújváros  –  Egy összetéveszthetetlen hang, egy zseniális és hiteles előadó, egy kivételes pályafutás. Tehetség, igényesség, hitelesség – Zorán neve egyet jelent a legmagasabb színvonallal, a felnőtteknek szóló nemes és egyben intellektuális rockzenével, a „háromperces” dalokat átlényegítő gondolat- és képgazdagsággal.Hosszú idő után, április 14-én, kedden 19 órakor a Dózsa Mozi Centrumban élőben élvezheti a közönség a kivételes tehetségű előadóművész és zenésztársai koncertjét. Érdemes lesz időben beszerezni a jegyeket...

Új időpontban az ifjúsági verseny dunaújvárosi fordulója

Megváltozott a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny dunaújvárosi fordulójának időpontja. A vetélkedőt április 14-én, kedden rendezi meg a katasztrófavédelmi kirendeltség Dunaújvárosban, a Sport utcában, az atlétika csarnokban és környékén. A verseny reggel 7 óra 30 perckor kezdődik.

ÁPRILIS 11.

Dallam és vers

Dunaújváros - A Költészet napján közösen ünnepel a József Attila Könyvtár és a Viadana Kamarakórus. „Hát muszáj élni? Muszáj gondolkodni? Nyilvánvaló, hogy nekem nem és neked sem. De az életnek muszáj, de az elmének muszáj, különben nem volna semmi az, ami. Nem szükséges, hogy én írjak verset, de úgy látszik, szükséges, hogy vers írassék, különben meggörbülne a világ gyémánttengelye." – írta egykoron József Attila. A költő születésnapján, egyben a Költészet napján, április 11-én a Viadana Kamarakórus koncerttel ünnepel a József Attila Könyvtár. A Vers és dallam, dallam és vers címmel jelentkező műsorban az alábbi művek csendülnek majd fel a neves kórus előadásában: Sarok Károly – József Attila: Szegény ember balladája, Claude Debussy – Charles D'Orleans: Dieu! Qu'il la fait bon regarder, Seiber Mátyás – Edward Lear: 3 nonsense songs, Kodály Zoltán – Balassi Bálint: Szép könyörgés, Kocsár Miklós: Hegyet hágék (Erdélyi Zsuzsanna gyűjtéséből), Ligeti György: Haj, ifjúság.

ÁPRILIS 10.

Kemény vendég

Dunaújváros – Április 10-én 18 órakor folytatódik a Bartók színház irodalmi sorozata. Háy János ezúttal Kemény Istvánnal beszélget majd.

Kemény István a nyolcvanas években induló nemzedék egyik legnagyobb hatású, eredeti hangú és kísérletező kedvű, számtalan díjjal elismert alkotója, akit az elmúlt években a közéleti költészet egyik megújítójaként is számon tartanak. Első verseskötete Csigalépcső az elfelejtett tanszékekhez címmel az Eötvös Loránd Tudományegyetem kiadásában jelent meg 1984-ben. Ezt követően számos verseskötettel, regényekkel, tárcanovellákkal jelentkezett. Legutóbbi emlékezetes kötetei: Hideg (2001), Élőbeszéd (2006), Kedves Ismeretlen (2009). Nagy figyelmet kapott néhány éve a Bartis Attilával folytatott beszélgetés kötete (Amiről lehet, 2010). A Magvető Kiadónál nemrég jelent meg egy prózagyűjteménye: Az ellenség művészete – család, gyerekek, autó (2011) és verseinek összes gyűjteménye: Állástalan táncosnő (2011). Legfrissebb verseskötete: A királynál.

ÁPRILIS 9.

Különbözünk

Dunaújváros  - Különbözünk címmel írt ki megyei rajzpályázatot a Lorántffy középiskola. A legjobb alkotásokat egy kiállítás keretében mutatják be a szervezők. 

A Lorántffy Galériában április 9-én mmutatkozik be a Különbözünk címmel meghirdetett pályázat kiállítási anyaga. A felhívásra összesen hetvenöt tanuló küldte el pályamunkáit. Az alkotásokat Medvegy Zsuzsanna és Gáspár Aladár zsűrizte. A kiállítást Juhász Gergely pedagógus ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

ÁPRILIS 8.

Horog László vendégei

Gárdony – A Nemzedékek Házában ismét várja vendégeit április 8-án, szerdán 18 órakor Horog László sportriporter. A székesfehérvári kosarasok válaszolnak kérdéseire.

Fórum lesz Paks II-ről

Dunaföldvár – Lakossági fórumot rendez Dunaföldváron a Művelődési Központban (Ilona utca) az új atomerőművi blokkok létesítésére létrehozott MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. Az április 8-án, szerdán 17 órakor kezdődő rendezvényen tájékoztatást adnak a megjelenteknek az új blokkok létrehozását célzó beruházás aktuális állapotáról, a környezetvédelmi hatástanulmányokról, valamint az engedélyezésekről. Az összejövetelre várnak minden érdeklődőt.

ÁPRILIS 5.

Húsvéti buli az Alba Bárban

Székesfehérvár – Sterbinszky 1998 óta tartozik Magyarország Dj- élvonalába. Fiatalok ezrei számára jelenti a Dj szó hazai megfelelőjét. Dj Sterbinszky állandó résztvevője az összes jelentős hazai és néhány európai fesztiválnak. 2014-ben ő lett az év Dj-je is. Április 5-én, vasárnap Newl-lal egy exkluzív, háromórás szettel őrületes bulit ígérnek az Alba Bár Easter Classic Party-ján. Newl az elmúlt tizenöt évben több mint tíz saját videóklipet mutatott be, melyből nyolc, a zene csatornák top 10-es listájára is felkerült, öt pedig a legelső pozícióba került.

Sárkeszi, 20 óra: A kölyökklub és a nyugdíjasklub közös locsolóbálja a faluházban. A talpalávalót Hutvágner Péter húzza.

ÁPRILIS 4.

Húsvéti diszkó

Dunaújváros – A húsvéti zenebutik természetesen nem lenne teljes a Dunafitt kínálata nélkül. Ráadásul az intézmény szombaton ünnepli üzemelésének hatodik évfordulóját, így izmos csapással készülnek a szervezők. Lesz: retroparty Csepregi Évával, Csordás Tibivel, Dj. Aratóval és Dj. Minivel a fedélzeten. Emellett jön még a szokásos Saturday Night Fever és még sokan mások!

Emlékkiállítás a galériában

Gárdony – Április 4-én, szombaton 11 órakor nyitja meg Kun Miklós Jenő Pósa-kutató, a Pósa Emlékbizottság tagja Pósa Lajos tanár, költő és lapszerkesztő emlékkiállítását a Velencei-tavi Galériában.

Húsvéti népszokások

Dinnyés – Mindenféle húsvéti népszokás elevenedik fel a Dinnyési Templomkert és Hagyományőrző Turisztikai Központban április 4-én, szombaton 14 órától 18 óráig. A Ládafia Bábszínház előadását 16 órától csodálhatják meg a legkisebbek.

Különkiadás

Szombaton este ismét nyit a Hangulat. Műsoron: techno, house az igénesebb fajtából. Akik adagolják: Curtis, Pat Duff, Mark’Off.

ÁPRILIS 3.

A lét bizonyítékai

Dunaújváros – Április 3-án, pénteken 18 órakor mutatkozik be Duliskovich Bazil A lét bizonyítékai című kiállítása a Kortárs Művészeti Intézetben. A lét bizonyítékai című kiállítás a látogatót egy élettörténet rekonstruálására ösztönzi. A családi fényképalbumok, megtalált noteszek és naplók, hivatalokból kikért dossziék vagy archív felvételek helyett ezúttal műalkotások engednek hozzáférést egy képzelt személy múltjához.

Pál Utcai Fiúk

Dunaújváros  – Este a csúcsrajáratott Halott Pénz teszi tiszteletét a Dózsa Mozicentrum Galéria Jazz Klubjában, ám mivel már minden jegy elfogyott a bulira, így előre tekintünk. Nem is hiába, hiszen a húsvéti ünnepkör előtt, április 3-án a hazai alterock legendás alakulata a Pál Utcai Fiúk zenél majd a Galéria Jazz Klubban. A megunhatatlan régi PUF slágerek mellett az új szerzeményekből is hallhatunk majd jópárat.

Egyedi hangzásvilág

Székesfehérvár  – A triphop, rock formáció a BeatDis 2002 júniusában alakult Szombathelyen. 2003 nyarán csatlakozott Zaida Rivas, new york-i énekesnő, akivel az év végére el is készült az első, Genetik Gift című albumuk. Zaida Rivas távozása után két énekes, Kutzora Edina és Monori Gabi turnézott a BeatDis-szel. Pénteken a Fezen Klubban hallhatjuk őket a VHK vendégeként.

Karma

Pénteken Underground Ticket Dj. Matkovics irányításával, szombaton jön Dj. Ecler, vasárnap pedig húsvéti örömködés Mark’Off és Derek kapitányságával.

Polgárdi, 16 óra: Játékdélután, memóriajáték és Carcassonne (stratégiai társasjáték) kicsinek és nagynak a városi könyvtárban.

ÁPRILIS 2.

Kék lufis séta lesz

Az ENSZ április 2-át je-lölte ki az autizmus világ-napjának. Ezen a napon a világ minden részén az autizmussal élőkre és családjaikra figyelünk a Ragyogjon kékben! nemzetközi kampány keretében. Székesfehérváron a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány 2009 óta hagyományosan rendez programokat a világnapon. Április 2-án ismét kék lufis sétával hívják fel a figyelmet az autizmus spektrum zavarra. A program védnöke Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere és Spányi Antal megyés püspök.

Programok

Polgárdi, 10 óra: Mini Galéria a városi könyvtárban. Ásványok, kőzetek, ásványékszerek. A kiállítás április 10-éig tekinthető meg.

Sárbogárd, 10 óra: Sárbogárdi alkotók – Alpek Pálné, Berki Istvánné, Erős Györgyné, Juhászné Szegfű Zsófia, Halász Ferencné, Krupa Jánosné, Lapusnyik Zsuzsanna, Szabóné Czuczai Katalin, Sz. Kiss Katalin és Tóth Zoltánné – húsvéti kézműves munkái láthatók a Madarász József Városi Könyvtárban.

Szabadbattyán, 16 óra: A Pallay Alkotókör tavaszi kiállítását Polyák István polgármester (festő, grafikus, az alkotókör vezetője) nyitja meg a művelődési házban. A tárlat április 24-ég tekinthető meg.

ÁPRILIS 1.

Pál Zoltán Attila tárlata

Dunaújváros – Pál Zoltán Attila festményeiből rendeznek kiállítást a Bartók Kamaraszínház Aula Galériájában. A tárlatot április 1-én, szerdán, 18 órakor Gáspár Aladár festőművész nyitja meg. Közreműködik Molnár Melani (ének), a Rudas szakközépiskola diákja. A kiállítás a hónap végéig tekinthető meg.

Mohai Tamás ad koncertet

Székesfehérvár – Mohai Tamás: Önállás című koncertjét láthatja-hallhatja a közönség április 1-én, szerdán, 20 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban.

Húsvétra hangolnak Kulcson

Kulcs – Háromnapos ünnepváró sorozattal hangolódnak a kulcsiak a húsvéti időszakra. Április 1-jén szerdán 16 és 18 óra között zenés, verses bor- és sajtkóstolással egybekötött beszélgetésre invitálják a felnőtt falubelieket, míg másnap délután kettőtől az apróságokat várják játszóházzal, tojásfestéssel, virághajtogatással. És ami még nem volt: a résztvevők tojásfát díszítenek! Végül Kovács Enikő lelkész tart rövid elő-adást a Húsvét bibliai vonatkozásáról. Pénteken 16 órától húsvétváró nagypénteki beszélgetéssel zárul a programsorozat. A rendezvényeknek mindhárom napon a faluház ad otthont.

II. János Pál pápa élete

Dunaújváros  – A legismertebb lengyel címmel II. János Pál pápa életét bemutató fotókiállítás nyílik szerdán délután a helyi főiskolán.

A Dunaújvárosi Főiskola és a Dunaújvárosi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében II. János Pál pápa halálának 10. évfordulója emlékére, a legendás pápa életét bemutató fotókiállítást rendez nyílik április 1-jén, szerdán délután fél ötkor a főiskola főépületének második emeleti aulájában. „A legismertebb lengyel” címmel jelentkező kiállítást dr. Molnár Imre ajánlja majd az érdeklődők figyelmébe.

MÁRCIUS 31.

Konferencia

Dunaújváros – Egymást érik a konferenciák és a szakmai találkozók a helyi főiskolán. Kedden az idegen nyelvi képzési rendszerének fejlesztéséről ad számot az intézmény.

A délelőtt fél tízkor kezdődő konferencia a Dunaújvárosi Főiskola idegen nyelvi képzési rendszerének fejlesztését mutatja be. A szakmai találkozó kezdetén a program vezetője Melkovics János és dr. András István, a DF rektora köszönti a résztvevőket, akik számos érdekes előadást hallhatnak majd a nap folyamán. Többek között szó lesz majd a felsőoktatásban használt online oktatási technikákról, valamint az online nyelvi képzés tapasztalatairól is, tanulságairól is.

MÁRCIUS 30.

Fotókiállítás: Az én Indiám

Székesfehérvár – Hambalgó Mihály fotóiból rendeznek kiállítást a Voke Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. Az én Indiám című tárlatot hétfőn, 18 órakor Leveles Zoltán, az Indiai Klub Alapítvány vezetője nyitja meg. Közreműködik Tóth Szabolcs szitár művész. A kiállítás április 23-ig tekinthető meg, az intézmény nyitva tartási idejében.

Városi mozik műsora

Székesfehérvár, Cinema City: A 7. törpe 3D: 16.00, 18.00 óra. A 7. törpe: 14.00 óra. A beavatott sorozat: A lázadó 3D: 17.30, 20.00 óra. A beavatott sorozat: A lázadó: 14.45 óra. A cipőbűvölő: 13.10, 17.40, 20.00 óra. A szomszéd fiú: 13.00, 16.15, 18.30, 20.30 óra. A szürke ötven árnyalata: 19.45 óra. Bérhaverok: 13.30, 15.45, 18.00, 20.15 óra. Éjszakai hajsza: 19.40 óra. Focus – A látszat csal: 15.20, 18.10, 20.20 óra. Gunman: 13.50, 17.10, 19.30 óra. Hamupipőke: 13.10, 15.30, 17.50, 20.10 óra. Kingsman – A titkos szolgálat: 17.00 óra. Liza, a rókatündér: 17.15 óra. Paddington: 14.00 óra. Samba: 14.45 óra. SpongyaBob: Ki a vízből! 3D: 14.30, 16.30 óra. Üzlet bármi áron: 15.00, 19.30 óra.

Barátság mozi: 2001: Űrodüsszeia: 15.00 óra. Eszeveszett mesék: 18.00 óra. A küzdők: 20.00 óra.

Dunaújváros, Dózsa Mozicentrum: Hamupipőke: 16.00 óra. Bérhaverok: 18.00, 20.00 óra. Élet-mentés: 19.00 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!