Púder Nélkül

2012.06.30. 07:44

Nyáron szabadulnánk a szőrtől...

Nem kérdés, a szőrtől meg kell szabadulni, de persze nem mindegy, milyen módszert alkalmaz az ember lánya. Ki erre, ki arra esküszik, azonban a legideálisabb még mindig a gyanta.

Péter Gyöngyi

Sokféle módszer létezik, sok mindentől függ, mikor melyiket alkalmazza egy nő. Időhiány esetén a borotvát...

- Egyetlen esetben ajánljuk, akkor, ha gyantázás esetén rendszeres a szőrtüszőgyulladás. Hátránya, hogy gyorsan visszanő, és meg is erősödik a szőrszál, borostás lesz a felület és hámsérüléseket is okozhat a művelet - sorolta Vida Katalin, egerszegi mesterkozmetikus. - Ha valaki mégis borotvát vesz a kezébe, először a növés irányával megegyező, aztán ellenkező irányba húzza, így kevésbé okoz vele szőrtüszőgyulladást. Használjon valamilyen habot hozzá, és utána mindenképpen kenje be a felületet bőrnyugtatóval.

- Az otthonra kínált gyantacsíkok minősége nem az igazi, alkalmazásuk pedig technikai tudást is igényel - folytatta a szakember. - Léteznek különféle krémek, melyeket a bőrre kell kenni, majd meghatározott behatási idő után le kell mosni: ezek a kémiai anyagok irritálják leginkább a bőrt, az allergiás reakcióktól a hámsérülésekig bármit okozhatnak, ráadásul hosszú távra nem jelentenek megoldást.

 

 

Ha valaki tartós eredményt szeretne, választhatja a villanófényes szőrtelenítés, ez már megtalálható az igényesebb kozmetikákban lézerklinikákon lézerkezelésre is mód van , ez egyébként több hónapig tartó eljárás.

- Fontos azonban, hogy ez tartós és nem végleges szőrtelenítésnek minősül. Végleges nincs, ugyanis a szervezetünk szerencsére képes mindenféle regenerálódásra, célszerű tehát évente elvégeztetni egy fenntartó kezelést a villanófényes készülékekkel. Ez egyébként már nagy felületekre is alkalmazható fényterápiás eljárás, mely azonban nem ideális mindenkinek: az a jó, ha minél nagyobb a bőr és a szőr színe közötti kontraszt - sorolta a mesterkozmetikus.

A legjobb megoldás, hangsúlyozta Vida Katalin, a jól bevált gyanta. Létezik patronos, egyszer használatos forma: ez higiénia szempontjából tökéletes. A cukorpaszták nem kaptak nagy teret: drágák és hosszas velük a kezelés.

Gyantáztatni izzadt testtel és fürdőzés után lehetőleg ne menjünk, ne használjunk előtte testápolót, utána ne menjünk napra, közösségi fürdőbe, sőt, aznap inkább zuhanyozzunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!