Púder Nélkül

2014.04.16. 20:05

A szépítő nagyüzem: látványos hajköltemények és érdekes sminkek

Színes és pazar bemutatóban volt része azoknak, akik érdeklődőként megnézték a Lorántffy smink és fodrász versenyét. Különleges kreációkban gyönyörködhettünk.

Körmendi Erzsébet

Az alkalmi kontyokat szemlélve szinte biztos, hogy a versenymunkákat viselő hölgyek magukra vonták volna a tekinteteket a legflancosabb bálban is, az évszakok ihlette kreációkkal viszont bajos lenne mutatkozni bárhol is. Versenymunkának viszont kiváló volt, szinte valamennyi. A székesfehérvári Árpád középiskola és a dunaújvárosi Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola tanulói közül ötvenen mutatták be leendő szakmájuk szépségeit, és bizonyították be, hogy jó a kézügyességük, alkotókedvük és fantáziájuk páratlan A fő szervezőtől, Lehoczkyné Tóvizi Ilona szakoktatótól tudjuk, hogy háziversenynek számít ez a gyakorlati tudáspróba, amelyen olyan feladatok is vannak, mint a szakvizsgán – például férfi frizura vágása –, viszont semmilyen előnyt nem jelent a diákoknak a részvétel, a győztes sem kaphat vizsga alóli mentességet.

Az élmény kedvéért versenyeznek, megszívelik a kiváló szakemberek, tanárok, fodrászok alkotta zsűri véleményét, javaslatait. Lehoczkyné Tóvizi Ilona szerint sok köszönet a zsűrinek, a segítőknek, támogatókat, hogy megrendezhették idén is ezt a diákok által kedvelt, látványos bemutatót.

Szentpáli Elvira Zita szak-oktatótól tudjuk, hogy a kozmetikusok is nagyon készültek: a modellek frizurával és olyan ruhával érkeztek, amelyek kiegészítették, erősítették a sminket, és az összhatás jó volt. Sokan, tizenhatan jelentkeztek erre a megmérettetésre, és nagyon szép munkák születtek, mondta az oktató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!