Púder Nélkül

2014.12.10. 17:10

Hogyan vált egy súlyos betegség élete mozgatórugójává?

Kiút a korlátok közül címmel jelent meg Molnár Éva Zsófia kötete, amely húsz év küzdelmes, mégis életvidám krónikája. A fővárosi könyvbemutatón mi is ott voltunk.

Szente Tünde

A nyolcadik kerületi Almárium Bisztróba szólt a meghívónk november 29-i szombat délutáni keltezéssel. A dunaújvárosi születésű, Eindhovenben élő Éva holland férje, Kees magyarul üdvözölte az érkezőket, akik között ismerős arcokat fedeztünk fel, az egykori Münnich Ferenc Gimnázium tanárait és diákjait, hiszen annak az intézménynek a matematika-fizika tagozatából vezetett Molnár Éva Zsófia útja az ELTE-re, majd matematikus pályára, hogy egy év főiskolai tanítás után Hollandiában alapítson családot és ott folytassa hivatását. Két lány, Susanne és Celine édesanyjaként vált teljessé az élete, s a térbeli távolság ellenére szeretett szüleivel, testvéreivel kapcsolatuk nem lazult. S a szűkebb és tágabb családi és baráti kötelék még szorosabbra fonódott, amikor egyértelművé vált, hogy Évának az SM betegséggel együtt kell élnie.

Molnár Éva Zsófia matematikusként végzett. Több mint 20 éve küzd egészségéért egy súlyos betegség árnyékában

A szombati ünnepélyes külsőségek közepette rendezett baráti találkozón Susanne, a szerző idősebb lánya magyar nyelven köszöntötte a megjelenteket. Éva mesélt a könyvéről, fiatalabb lánya, Celine zongorán kísérte, a zene mintegy előre vetítette a felolvasott szemelvény hangulatát.

Az egészségem összeomlásának megrázó és ugyanakkor fölrázó pillanataiban rám törő felismerések kincsestára ez a könyv. Szól az alkalmazható életfilozófiáról, összhangban a modern tudománnyal részecske fizika, neuropszichológia, epigenetika és az ősi tanításokkal kereszténység, keleti filozófiák -. Éva hálás dr. Domján László agykontroll oktatónak, akitől megtanulta, hogy a szenvedést miként lehet lelki fejlődéssé konvertálni. Megmaradtam racionálisan gondolkodónak, de a meditációra nyitott emberré váltam. Úgy érzi, a kötet koronát tett arra az útra, amelynek során egy sorscsapás áldássá vált. A szerző a művét ajánlja sorstársainak, hozzátartozóinak, orvosainak, azoknak, akiknek már van tapasztalatuk a mentális módszerek, szemlélődő hagyományok és személyiségfejlesztő módok hatásáról, valamint azoknak, akiknek még nincs, vagy szkeptikusak, végső soron minden embertársának...

Részletek a kötetből:

Választhattam: vagy orvosamra hagyatkozva elfogadom a gyógyíthatatlan beteg szerepét, vagy vállalva a felelősséget egészségemért, orvosaimra tudományos tanácsadóként számítva, magam keresem gyógyulásom útját. S ekkor kezdődött életem legizgalmasabb kalandja, legtanulságosabb kísérlete!

Akár az SM, akár más betegség vagy bármilyen tragédia az életben felhasználható arra, hogy teljesebb, harmonikusabb, békésebb és mélyebb perspektívából éljük az életet.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!