Így óvjuk meg kezünket a hidegtől

2017. január 14., 08:00 szerző: Vadas Krisztina
komment
Nem kell méregdrága krémeket vásárolnunk ahhoz, hogy elkerüljük a kézfej kirepedezését, húzódását. Mutatunk néhány egyszerű trükköt.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

KESZTYŰ

Fontos a kesztyű viselése, de nem mindegy, hogy milyet választunk! A szél és a hideg elleni védekezésnek ez az egyik legjobb módja. Érdemes inkább puha pamutkesztyűt választani. Ám, ha jobban szeretjük az elegáns bőr viselését, akkor körültekintően vásároljunk. Fontos, hogy ne szorítson sehol, mert ha elnyomja a vérkeringést, akkor az egészségnek is árt és funkcióját sem tölti be: nem fog melegíteni.

RADÍROZÁS

Ahhoz, hogy puha és bársonyos legyen a bőr, rendszeresen radírozzuk le az elhalt hámsejteket. Ezt otthon, konyhai hozzávalók segítségével is megtehetjük. Csupán keverjünk össze egy kis sót vagy kristálycukrot olívaolajjal. A keverékkel jól dörzsöljük át a kezeket, mintha kezet mosnánk. Langyos vízzel öblítsük le és törtöljük szárazra!

KRÉMEK

Télen ne vizes bázisú kézkrémet használjunk. Válasszunk helyette olyat, amelyben vízmegkötő anyag (glicerin, urea) is van. A napi használat mellett hetente egyszer pedig vastagon kenjük be vele a kezet és húzzunk rá cérnakesztyűt, és hagyjuk éjszakára.

Vadas Krisztina

2017. január 14., 08:00 szerző: Vadas Krisztina

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...