Púder Nélkül

2015.04.15. 18:55

Latinos dallamok és salsa!

Dunaújváros - Egyre nagyobb teret hódítanak a latin táncok, azon belül is a salsa. Hogy mi e tánc népszerűségének oka, talán nem is érdekes. A lényeg, hogy már helyben is hódolhatunk salsa-szenvedélyünknek!

Kovács Anita

Nagy Noémi Katalinnak köszönhetően szökött szárba az a kezdeményezés, miszerint a jövőben már helyben is kódolhatunk latintánc-szenvedélyünknek. Kedvcsinálóként április 24-én latin discoba invitálja a tánc szerelmeseit. Ezúttal a helyszín a nagyvenyimi Vitalfitt Sportcentrum lesz, ahova este nyolc órától várják a vendégeket. Kérdésünkre, miszerint nem túl korai időpont e ez a bulizáshoz, Noémi, az esemény főszervezője így válaszolt: Nem, ugyanis pontosan az a cél, hogy az a korosztály is eljöjjön, amelyik nem késő estétől hajnalig szeretne hódolni táncszenvedélyének. Bízunk benne, hogy sokan vannak, akik nosztalgiából, vagy a latin dallamok miatt, esetleg pusztán kíváncsiságból jönnek el bulizni.

Egyébként a bulik szerveződése a legismertebb közösségi oldalon történik, ahova bárki becsatlakozhat . A tervek szerint minden hónapban lesz egy - a jövő hét péntekihez hasonló - összejövetel, amin kívül természetesen edzésre is lesz lehetőség.

- Azt tapasztalom, hogy Dunaújvárosból sokan járnak a fővárosba azért, hogy salsát, vagy egyéb latin táncokat tudjanak elsajátítani. De igazán arra sincs itt helyben lehetőségük, hogy párjukkal valahol latin zenére tudjanak társastáncolni . Ezért jött a latin disco ötlete, amihez társul a hétközbeni edzés lehetősége is. Ezeknek az óráknak a dunaújvárosi Maxpain Sportcentrum ad otthont. A tanulható táncok palettája pedig szerintem elég széleskörű - mondta a táncos szakember.

Bizony, aki ellátogat a táncórákra megtanulhat rockyzni, rumbázni, de a programban szerepel a csacsacsa, a zumba, illetve az argentín tangó alaplépéseinek elsajátítása is. És persze a karibi táncok gyöngyszeme, a salsa sem maradhat ki a sorból!

Nagy Noémi azon fáradozik, hogy az egykor komoly táncélettel bíró Dunaújváros ismét lendületet kapjon és mindenféle kényszer nélkül, csak úgy, kedvtelésből is járjanak el az emberek táncolni. Természetesen, aki komolyabban szeretne foglalkozni a tánccal, arra is van lehetőség, hiszen eddig is több versenyen megmérették magukat tanítványai, sőt ő maga is. Viszont aki inkább maradna az egyszerűen tanulható, de annál látványosabb vonalon: bátran kezdjen el salsázni!





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!