Púder Nélkül

2015.06.10. 11:31

Hankusz Heni és Hunyadi Donatella mesél suliról, fiúkról, tervekről

Meglepetés limuzin várta a ház előtt a tizennégy éves Hunyadi Donatellát szülinapja alkalmából, majd egy titkos helyszínre vitte őt, anyukájával és barátaival.

Braun Dorottya

Egy meglepetés születésnapi buli keretein belül két kamaszlánnyal beszélgettünk, Hankusz Henriettával és Hunyadi Donatellával. A lányok a szüleikről is hallottunk már, ugyanis Heni édesapja a dunaújvárosi Hankusz Kálmán fotós, aki 2015. február 19-én Földi Zoltán pilótával vágott neki egy egyedülálló, tizenkét ezer kilométeres, tizenöt országot érintő kalandnak, amely során körbe repülték a Földközi-tengert. Donatella édesanyja pedig nem más, mint Kiszel Tünde, akinek pályáját már évtizedek óta követi az ország.

Hankusz Henrietta és Hunyadi Donatella, két éve ismerik egymást és azóta legjobb barátnők
Fotó: Hankusz Kálmán

Először is Donatella, gratulálni szeretnénk Neked ugyanis hallottuk, hogy bekerültél álmaid iskolájába, mesélj kicsit erről.

– Igen, felvettek a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatóriumba magánének szakra, a szóbeli vizsgán 95%-ot sikerült elérnem, úgyhogy nagyon boldogok voltunk anyukámmal, amikor megtudtuk. Két hete pedig az IBS Nagyszínpadán volt a Földessy Margit Színitanoda gálája, amelyre minden évben a legügyesebbeket választják ki, én három számmal léptem fel, egy énekkel, egy tánccal és egy versmondással.

Heni, ugyan még csak hetedikes, de elmondta nekünk, hogy titkon ő is a színészi karrierről álmodik.

Hogyan ismerkedtetek meg Henivel, hogyan indult a barátság?

– Henivel két éve ismerjük egymást. Anyukám megismerte a Heni édesapját, ezután meghívta őt a születésnapjára és elhozta oda a Henit is, ott mi azonnal összebarátkoztunk.

Kiszel Tünde és szülinapos lánya, Donatella a limuzinban
Fotó: Hankusz Kálmán

– H. H.: Félóra alatt össze is ismerkedtünk és csak egymással foglalkoztunk a bulin. Azóta szinte legjobb barátnők vagyunk, nagyon sokat hülyülünk együtt és sokszor egymásnál is alszunk.

Az hozzátok hasonló korú lányok életében már jelen vannak a fiúk és a rajongók is, ti ezzel hogy álltok?

– H. H.: Persze, vannak fiúk, akik írogatnak de még nincsen semmi komoly.

– H. D.: Régebben sosem voltak rajongók, de mostanában egyre több idegen, idősebb fiú ír. Nem rég is például rám írt egy fiú a Facebookon, hogy „Szia, nagyon bejössz ” Én erre csak annyit tudtam neki írni, hogy „Szia, te meg nagyon kimész.” Fiú barátaink vannak, de még korai komolyan gondolkodni a velük kapcsolatban.

Terveztek közös nyaralást a nyárra?

– H. D.: Le szeretnénk menni a Balatonra, természetesen még a szülőkkel. Jó lenne egy közös fesztivál, bár az nem csak rajtunk múlik.

– H. H.: Én nagyon szeretnék lemenni a dunaújvárosi DUDIKra és nagyon szeretném,ha Dona is jönne velem, de valószínűleg idén még nem mehetek.

A büszke anyukának, Kiszel Tündének is gratuláltunk lánya sikereiért.

Megkérdeztük, hogy honnan jött Donatella zenei vénája.

– K.T. : Donatella apukája operaénekes, aki Németországban főszerepeket énekel. Donatellát három iskolába is felvették, a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatóriumba, a Kodály Zoltán Zenei Gimnáziumba, valamint a Weiner Leó Zeneművészeti Gimnáziumba is. Végül azért döntöttünk a Bartók Béla Konzervatórium mellett, mert ez az egyik legrangosabb zenével foglalkozó iskola és közel van az otthonunkhoz is.

Kiszel Tünde elmesélte azt is nekünk, hogy jelenleg nagyon mozgalmas az élete. Rendszeresen jótékonysági rendezvényekre hívják műsorvezetőnek, meglepetés vendégnek hívják partikra, a közel jövőben pedig Budaörsön a Miss Dundi és Dögös szépségversenyen lesz zsűritag, amelyet teltkarcsú hölgyeknek rendeznek minden évben. Legutóbb pedig a Little Miss Hungary gyerekszépségversenyen volt jelen, mint zsűrielnök. A következő hetekben viszont lányának a ballagására is nagyon készülnek, majd a nyárra egy közös nyaralást is tervezett; Rodoszra fogja elvinni kislányát. Alig várják a közös programokat, hiszen nem szokványos anya- lánya kapcsolatról beszélünk, hanem a legjobb barátnőkről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!