2011.01.25. 10:50
Mire jó a köles csírája?
Demeter Judit egészségfejlesztő elmondta: a köles, ez az apró, sárga mag a gabonacsírák között kitüntetett figyelmet érdemel, hiszen teljesértékű fehérjét, nélkülözhetetlen aminosavakat, rostot, sok keményítőt, nátriumot, kalciumot, magnéziumot, fluort, foszfort, vasat, B karotint, B1, B2 vitamint tartalmaz.
Szilícium tartalma a szervezet védekező erejét fokozza, kovatartalma a Nap melegét közvetítve képes belülről melegíteni. Az ép fogak, csontok, a haj, köröm, a szép bőr őrzője. Látásjavító tulajdonsága, az érfalak, az emésztőrendszer, a tüdő kötőszöveteinek karbantartása, az öregedési folyamatok késleltetése egyaránt értékessé teszik. Rendszeres fogyasztása rákmegelőző, gyulladáscsökkentő, vércukorszint és zsíranyagcsere szabályozó.