Púder Nélkül

2017.02.06. 17:50

Neked szívesen bármikor

Dunaújváros - Egyesek az ajándék- és virágboltok haszonszerzésének tartják, mások a napnak, amin hivatalosan is kifejezik szerelmüket párjuk iránt. Ez a Valentin-nap, amikor megragadjuk a pillanatot, hogy egy kedves gesztussal, apró figyelmességgel szebbé tegyük kedvesünk életét.

Ha belenézünk a jeles napok, világnapok naptárába, meglepődhetünk, mennyi mindent ünneplünk , alvástól az ölelés világnapjáig. Miért pont ezt a napot nem szívleljük, holott ajándékozni és örömet szerezni jó érzés. Saját készítésű ajándékokkal nemcsak pénztárcánkat kímélhetjük meg az olyan tucat ajándékoktól, mint egy doboz bonbon, hanem azt üzentjük: figyelek rád, és fontos vagy nekem. Íme néhány ötlet, amelyek remélem, azoknak is kedvet csinálnak a Valentin-naphoz, akiknek eddig kevésbé volt a szíve csücske.

A kavicsra festett szöveg, minta kontúrjait nemcsak festékkel, hanem filctollal is felerősíthetjük

SZERELMES FÁCSKA

Hozzávalók: néhány faág, szív alakú kartonsablon, dekorfilc, ragasztó, fényképek rólatok, facsipesz vagy dekorszalag, váza vagy cserép, dekorkavicsok.

1. Az utcán sétálva lépten-nyomon letört faágakba botlunk. Szerezz be belőlük két-három olyan ágat, amelyek erős oldalágakkal is bírnak.

2. Válassz egy mutatós vázát az otthoniak közül vagy egy cserepet, amibe belekerülnek a faágak. A cserepet feldobhatjuk személyes üzenettel vagy mintával, amelyet egy vékony ecset és akrilfesték segítségével könnyen megvalósíthatunk.

3. Válassz egy erős kartonlapot, amire különböző méretű szívecskéket rajzolva elkészíted a sablont. Vágd ki őket, majd a sablonok segítségével annyi és olyan méretű, színű szívecskét készíthetsz, amennyit a fád elbír.

4. A szíveket ragasztóval erősítsd rá az ágakra.

5. Ha fényképekkel is szeretnéd díszíteni a szerelemfátokat lyukasztóval szúrd át a kép sarkát, fűzz át rajta egy vékony szaténszalagot, és a szabadon maradt ágakra kösd fel a fotót.

6. Az elkészült fát állítsd bele a választott tartóba, szórd tele dekorkavicsokkal, hogy ne dőljön el, és élvezd az elismerő szavakat személyes meglepetésedért.

A faágakkal egy kis természetet csempészhetünk otthonunkba, a ráaggatott színes dekorációkat pedig az évszakhoz és a hangulatunkhoz is igazíthatjuk Fotó: a szerző felvétele

 

KAVICSOS CSODÁK

Hozzávalók: akrilfesték, filctoll, újságpapír, ecset, víz, kavicsok.

Ha te is szereted gyűjtögetni az utadba keveredő szép kagylókat, kavicsokat, akkor kicsit újragondolva nemcsak dekoratív, hanem személyes ajándékká varázsolhatod. A kavics formáját figyelembe véve készíthetsz belőle levélnehezéket, fényképtámaszt vagy személyes szerencsehozó kabalát. Ezeknek az apró különlegességeknek az előnyük, hogy nemcsak otthonotokat díszíthetitek vele, hanem az irodai asztalodat is feldobhatod vele.

1. Válaszd ki a számodra ideális kavicsot, majd alaposan tisztítsd és szárítsd meg.

2. Ha nem vagy biztos a kezedben, először érdemes ceruzával felrajzolni a minta vagy a szöveg kontúrjait.

3. Ezután akrilfestékkel vagy filctollal finom ecsetvonásokkal töltsd meg színekkel a felületet. Ha szeretnéd, hogy a színek sokáig élénken ragyogjanak, érdemes lakkal lefújni az elkészült alkotásokat.

Használjunk teaszűrőt, hogy a habra szórt kakaóport egyenletesen tudjuk eloszlatni

VALENTIN-NAPI ÜZENET

Hozzávalók: csésze, papír, ceruza, kés vagy penge, műanyag tető.

Igazán vidáman indíthatod a kedvesed reggelét, ha reggelijét nemcsak, hogy te készíted el, hanem még egy kis üzenettel is kedveskedsz. Az édesszájúaknak pudingot a kávé imádóknak pedig a tejhabot díszíthetjük szerelmes gondolatokkal.

1. Válassz a bögre vagy tányér méretéhez megfelelő műanyag tetőt vagy papírlapot.

2. Rajzold fel a szerelmednek szánt üzenetet vagy mintát a lapra, és óvatosan, minél pontosabban vágd ki a mintát.

3. Az elkészített sablont helyezzétek a csészére vagy a tányérra és szórjatok rá csokireszeléket, kakaóport, fahéjat vagy amit szerettek. Ha fahéjjal, porcukorral vagy kakaóporral dolgoztok használjatok szűrőt, mert így egyenletesebben oszlik szét a por.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!