Púder Nélkül

2016.10.05. 18:15

Klasszikus, a sportos és a fiatalos viselet - Mi a trendi idén ősszel?

Dunaújváros - A divat olyan, mint a piramis, amelynek a csúcsán a hétköznapi ember számára túlságosan merész ruhadarabok és kiegészítők állnak. Egy vidéki város ruházati kereskedője vevőismeretre és a legújabb trendekre alapozva válogatja össze portékáját.

Szente Tünde

Belépünk a visszafogottan elegáns üzletbe. Mi más fogad, mint a hazai, olasz és francia divat márkák ruhadarabjainak korlátozott számú választéka. Ez pedig igen dicséretes, mert nem szeretünk egy-egy jeles alkalommal, de még az utcán sem szembe találkozni legújabb kedvencünkkel, a ruhatárunk legfrissebb darabjával. Fehér Jánosné Kati azok közé a dunaújvárosi kereskedők közé tartozik, aki hagyja, hogy körbenézzünk, s ha bizonytalanok vagyunk, akkor szinte észrevétlenül segít a választásban. Távol áll tőle a tolakodó stílus. Katival a vásárlók típusairól és az ősz divat trendjéről beszélgettünk.

Fehér Jánosné Kati vevőismeretre és a divat trendjeire alapozza kínálatát Fotó: Hankusz Kálmán

- Különbözőek a vásárlók, van, aki határozott elképzeléssel lép be az ajtón, van, aki már az első perctől kezdve a segítségünket kéri - meséli Kati. Minden típus - a klasszikus, a sportos, a fiatalos, az átlagos - megtalálható, sokszor mást mutat a külső, másmilyennek képzeljük, mint amit elárul a megjelenés. Például egy alulöltözött hölgy biztos kézzel választja ki a kollekcióból a legjobb ízlésről árulkodó darabokat.

- Mik az idei ősz stílusjegyei?

- Színben a mustársárga, a bordó, az oliva, mintában a kockás, a csíkos és a montázs jellegű, anyagban a moher, a kasmír és a gyapjú hódít.

- Az évszakváltó akciók régebben, mintha jobban a szezonok végére tolódtak volna?

- Igen, sokáig az volt a szokás, hogy augusztus közepén kezdtük a leárazásokat. Mára ez megváltozott, július közepétől folynak az akciók. A vásárlók előtte figyelik, hová érdemes menni, amikor harminc, negyven, ötven százalékot engedünk az árainkból.

- A tanévkezdés miként hat a forgalomra? Keresettebbek a fehér blúzok és sötét alsók?

- Az őszváró forgalom a tanévkezdés miatt kissé csöndesebb, de azért jövögetnek a vevők, érdeklődnek az új divat felől. Már megérkeztek az új blúzok, a különböző felsők, amiket elsősorban a középkorosztálynak szánunk, de megtalálható a fiatalos, sportosan elegáns stílusú, miként a hétköznapi viseletre alkalmas ruházat is.

- Épp az imént hoztak be az üzletbe megrendelésre egy gyönyörű, örömanyás kosztümöt kék-fehér színösszeállítással. Meddig tart az esküvői szezon?

- A szeptember és október még nagyban az esküvők hónapja. Keresettek az erre az alkalomra szánt igényes kosztümök, blúzok és egyrészes ruhák blézerrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!