Púder Nélkül

2016.01.25. 10:36

Online ruha vásárlás 10 titka (x)

Az internet nem csak akkor bizonyul kitűnő választásnak, ha szórakozásról, tájékozódásról, vagy kapcsolattartásról van szó, hanem vásárlás alkalmával is.

Nem véletlen döntenek egyre többen a világháló mellett a szükséges termékek beszerzésekor, hiszen a kényelem mellett a kedvező árak is jelentős előnynek számítanak. Az otto.hu tapasztalatai is azt mutatják, hogy az online ruha vásárlás igen kedvelt a széles választék és a gyors kiszállítás apropóján. A szakemberek most néhány hasznos tanáccsal igyekeznek segíteni abban, hogy az online ruha rendelés még kényelmesebb és kedvezőbb legyen.


Fotó: otto.hu / divat

1. Árak összehasonlítása

Mielőtt egyik vagy másik ruhatípus mellett letenné a voksot, érdemes összehasonlítania az árakat. Könnyen lehet, hogy a választani kívánthoz szinte megszólalásig hasonló ruhadarabot olcsóbban is be tud szerezni. Még ha az árak összehasonlítására időt is szán, úgy is gyorsabban és kényelmesebben valósítható meg az online ruha vásárlás, mintha parkolóhelyet keresgélne és sorban állna valamelyik bevásárlóközpontban.

2. Mérettáblázat

Bár a visszavásárlás és a csere lehetősége maximálisan biztonságossá teszik az online ruha beszerzését, de ennek ellenére természetes, hogy szeretnénk már elsőre maximálisan megfelelő ruhadarab mellett letenni a voksot. A mérettáblázatban foglaltak áttekintése sokat segíthet ebben.

3. Kedvezményes kuponok

Regisztrálás vagy a sokadszorra történő rendelés alkalmával a legtöbb webáruház kedvezményes kuponokkal is áll rendelkezésre, melynek ellenértéke levonásra kerül majd a számla kiállításakor. Megéri kihasználni a hasonló lehetőségeket, ugyanis akár több ezer forintos is spórolhatunk ilyen módon.

4. Testalkatnak megfelelően

Online ruha vásárlás során nagyon fontos, hogy tartsuk szem előtt a jó ízlést, és saját testalkatunknak megfelelően válasszunk ruha típust. Ügyeljünk a szabásvonalra, és figyeljünk arra, hogy ami a képen látható modellen jól áll, az nem biztos, hogy számunkra is ideális lesz.

5. Alkalomhoz illően

A stílusos öltözködés egyik alapszabálya, hogy mindig alkalomnak megfelelő ruhadarabokat és kiegészítőket viseljünk. Nincs ez másként akkor sem, ha egyrészes női ruhákról van szó. Ezek között a sportos, bohókás darabok éppen úgy megtalálhatóak, mint a munkahelyre ideálisak, vagy az alkalmi viselet gyanánt bevált fajták.

6. Évszak szerint

A kötött a tél kedvence, de ha sportos ruházatról, vagy nyári öltözködésről van szó, akkor egyáltalán nem bizonyul jó választásnak. Éppen ezért a vásárolni kívánt ruha anyagját is érdemes megismerni, így sikerülhet mindig az évszaknak megfelelő típus mellett letenni a voksot.

7. Izgalmas színek és minták

Egy jól megválasztott szín vagy minta képes arra, hogy kihozza az alak előnyös jellemzőit. Segítségükkel az optimális irányba mozdíthatóak a test arányai, és akár elrejthetőek azok a részek is, amelyekkel nem vagyunk nőként elégedettek.

8. Akciós ajánlatok

Az online ruha vásárlása során érdemes mindig megismerni a webáruház akciós ajánlatait. A legtöbbször már csak kevés méretben kapható termékek mellett olyanokat is gyakran leáraznak, amelyek szezonja kezd kifutni. Jelentős, akár 40-50 százalékos kedvezmény is elérhető ilyenkor.

9. Hírlevél

Megéri feliratkozni a webáruház hírlevelére is, így mindig aktuális információk birtokában lehetünk, időben értesülhetünk a leárazásokról, vagy a szezonális kedvezmények előnyeit használhatjuk ki azonnal.

10. Rendelés összeghatár függvényében

Mielőtt leadná megrendelését, érdemes a szállítás költségeiről is tájékozódni. Nem ritka, hogy egy bizonyos összeghatár fölötti rendelés alkalmával ingyenes a kiszállítás. Ez az összeg gyakran már két-három ruhadarab esetén elérhető, és megspórolható így 1000-1500 forint is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!